baton Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Jestem Darek. mieszkam w Łukowe Woj. Lubelskie. Modelarstwem zajmuje się od roku po bardzo długiej przerwie. jestem na etapie nauki latania.uczę się latać wilgą 2000. W moim warsztacie dobiega końca budowa drugiego w mojej historii tartaczka jest to AVIA B 534 piękny dwupłat jak skończę to wrzucę parę fotek w dziale modele spalinowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witaj! No i czekamy na fotorelację.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Witaj!No i czekamy na fotorelację.... jeśli jesteś zainteresowany z małej relacji budowy tego modelu to zapraszam tu http://www.rcsiedlce.fora.pl/warsztat,7/avia-b-534-rusza,420.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Witam. Własnie "przeleciałem" twą relację z budowy Avi, zachęciło mnie bo napisałeś , że to kit. Jednak to nie kit tylko własna twórczość na podst planów :mrgreen: Nie mniej wyszło SUPER, aż chciałoby się widzieć model ten nieco większy. Mam kilka drobnych uwag; do aklejania użyłeś folii pod tytułem "Antique", która jak sie prekonałeś jest bardzo transparentna, ja użyłem jej w moim Nieuporcie 11. Po pomalowaniu efekt znacznie lepszy, no własnie po pomalowaniu. Nie wiem czy to akurat dobre rozwiązanie - czasem folię trzeba naciągnąć, teraz już raczej tego nie zrobisz. Lepszym rozwiązaniem byłoby pokryć Koverall'em i wtedy malowanie. Jakim typem lakieru malowałeś? Specjalnym do tej folii? I wreszcie tak jak koledzy z Twojego forum radzili - im prościej tym lepiej w 2płatowcu. Ja w swoim Nieuporcie by dostać sie np do zbiornika lub serwa gazu muszę odkręcić górne skrzydło - 3 srubki i dwa zastrzały i odkręcić linki w 4 miejscach, potem mogę odkręcić górne profilowanie kadłuba :rotfl: Ale w sumie modeli ładnie ci wyszedł. A... i jeszcze sprawa podwozia, lepsze byłoby amortyzowane, te na sztywno nie wytrzyma długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Dzięki ale żeby pogadać na ten temat to w jakim dziale ? To jest tylko powitalnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Dzięki ale żeby pogadać na ten temat to w jakim dziale ?To jest tylko powitalnia Najlepiej tu: http://pfmrc.eu/viewforum.php?f=2 Witaj na forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Dzięki ale żeby pogadać na ten temat to w jakim dziale ?To jest tylko powitalnia Najlepiej tu: http://pfmrc.eu/viewforum.php?f=2 Witaj na forum . Dzięki tak myślałem ale wolałem się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Ja bym wstawił to co najmniej do pólmakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.