tomaszstachon Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam Po raz kolejny pojawił mi się problem z odkręcającym się śmigłem od silnika spalinowego. Dokręcone bardzo mocno nakrętką z podkładką a mimo to śmigło przy odpalaniu silnika potrafi się odkręcić. Nie wiem w czym tkwi problem, natomiast dodam jeszcze że używam plastikowego kołpaka i plastikowego śmigła. Nie wiem czy sama podkładka sprężynująca wystarczy, bo na nakrętkę kontrująca nie ma za bardzo miejsca na gwincie wałka od silnika. Może ktoś zna jakieś dobry sposób na poradzenie sobie z tym problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 natomiast dodam jeszcze że używam plastikowego kołpaka i plastikowego śmigła. I pewnie z rozrusznika ? Możliwe że to przez to że silnik jest zbyt zalany, mnie też raz udało się tak odkręcić śmigło z kołpakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Mi się zwykle odkręca śmigło przy rozruchu ręcznym jak silnik kopnie w druga stronę np jak jest przelany.Stosunkowo często mi się to dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 ...podkładki sprężynującej raczej bym nie stosował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Kropla ( jedna ) zdziała cuda , lub też inne lepiszcze do gwintów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Jak zalewasz silnik przed odpaleniem, to fajka na swiece i recznie kręc trzymajac mocno smigło, poczujesz kopniecie, przekręc tak pare razy az bedzie mniejsze i nie bedzie wyczuwalnego oporu od zapłonu, wtedy zapal. Mi się odkreca raz na 10 razy, moze i zadziej, ale nie uzywam rozrusznika, tylko do 4T ale tam ma kołki do śmigła i piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.