marek rokowski Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 ech... gdyby czas był z gumy - być może było by już na Żarze-a tak... troche wody upłynie nim powietrze zmłucą cztery śmigła powieszone na wspólnym płacie ... Wyczyny Tomka przy Łosiu i B-25 zainspirowały mnie żeby zawalczyć z czymś większym. wybór padł na Lancastera Udało mi sie namówić do współpracy Mirka (Leda-g) - hehehe-specjalnie nie trzeba go było namawiac -tak samo zapalił się do tematu podzieliliśmy z grubsza robotę: ja-płatowiec, Mirecki-wyposażenie i wsparcie przy budowie płatowca. ostro zastanawialismy sie nad skala 1/12 czy 1/8 padlo jednak na te mniejsza -żeby na poczatek nie przeginać no cóż... rozpiętość 2,58m chyba nieźle?! gdyby nie remont w domu i projekt AN temat pewnie szybko posuwałby się do przodu Niestety -chwilowo małe zastopowanie... :/ ale są już wycięte skrzydła i gondole silników oraz usterzenie kadłub czeka w kolejce na cięcie potem będzie trochę brudnej roboty przy szlifowaniu i laminowaniu miałem wstawić trochę zdjęć -ale nie robiłem ich w trakcie cięcia -a teraz w warsztacie jest budowlany sajgon jak się skończy - odkurzę elementy i zrobię ich fotodokumentację Mirek tymczasem ostro walczy z napędem i podwoziem. Przy tej wielkości MUSI się ono chowac! A i silniki będą miały co ciągnąć mamy też parę innych pomysłów w co jeszce uzbroić nasze bydlątko żeby było "autenetyczne"
Tomek Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Jestem za a nawet przeciw , a nawet podpiął bym się do projektu bo mi cały czas 3m na zimę chodził po głowie , ale co tam 2,5 m "tyż bedzie fajowy" Więcej informacji i fotek proszę . :faja:
Janek Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 Fiu fiu ambitnie, w skali 1/12 Anglicy takiego zrobili - styrodurowo-papierowego z silnikami 0,15. Masa 6kg do lotu. http://aircombat.modelarji.com/viewtopic.php?t=353
madrian Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 Autentycznie? To potrzebujesz P-51 w skali, żeby latał koło ogona... :mrgreen: Bombki też powinien zrzucać. :wink: Bardzo fajny projekt.
marek rokowski Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Opublikowano 27 Lipca 2009 Powiem szczerze, że nasz ma być wykonany trochę bardziej makietowo jak widzę taką maszynę z 2 łopatowymi smigłami to mnie skręca! ))) Do naszego bydlątka wejdzie.. 19 serw! W tym tygodniu zanosi się na cięcie kadłuba- chyba że żona mnie wywali z domu ... hihi Trochę przystopowaliśmy na etapie jak rozwiązać połączenie dźwigar/klatka podwozia - żeby było lekkie ale i wystarczająco mocne. Wagę caości też szacujemy z Mirkiem na jakieś 6-7kg... ł Ps jako ciekawostka: byc może L. będzie wył odgłosem czterech prawdziwych silników- jesli uda się zobić to na lekko (problemem są głośniki)... o standardzie jak zrzut bomb nawet nie wspominam... )
Janek Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 potrzebujesz P-51 w skali, żeby latał koło ogona... a propos http://aircombat.modelarji.com/viewtopic.php?t=393 Marek A tak właściwie to jaką technologią robicie tego Lancastera?
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 Hehe, zwykle nie pisuję postów tego typu ale macie kibica
El-Diablo Opublikowano 27 Lipca 2009 Opublikowano 27 Lipca 2009 Hehe, zwykle nie pisuję postów tego typu ale macie kibica Niejednego :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.