marek rokowski Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 ech... gdyby czas był z gumy - być może było by już na Żarze-a tak... troche wody upłynie nim powietrze zmłucą cztery śmigła powieszone na wspólnym płacie ... Wyczyny Tomka przy Łosiu i B-25 zainspirowały mnie żeby zawalczyć z czymś większym. wybór padł na Lancastera Udało mi sie namówić do współpracy Mirka (Leda-g) - hehehe-specjalnie nie trzeba go było namawiac -tak samo zapalił się do tematu podzieliliśmy z grubsza robotę: ja-płatowiec, Mirecki-wyposażenie i wsparcie przy budowie płatowca. ostro zastanawialismy sie nad skala 1/12 czy 1/8 padlo jednak na te mniejsza -żeby na poczatek nie przeginać no cóż... rozpiętość 2,58m chyba nieźle?! gdyby nie remont w domu i projekt AN temat pewnie szybko posuwałby się do przodu Niestety -chwilowo małe zastopowanie... :/ ale są już wycięte skrzydła i gondole silników oraz usterzenie kadłub czeka w kolejce na cięcie potem będzie trochę brudnej roboty przy szlifowaniu i laminowaniu miałem wstawić trochę zdjęć -ale nie robiłem ich w trakcie cięcia -a teraz w warsztacie jest budowlany sajgon jak się skończy - odkurzę elementy i zrobię ich fotodokumentację Mirek tymczasem ostro walczy z napędem i podwoziem. Przy tej wielkości MUSI się ono chowac! A i silniki będą miały co ciągnąć mamy też parę innych pomysłów w co jeszce uzbroić nasze bydlątko żeby było "autenetyczne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Jestem za a nawet przeciw , a nawet podpiął bym się do projektu bo mi cały czas 3m na zimę chodził po głowie , ale co tam 2,5 m "tyż bedzie fajowy" Więcej informacji i fotek proszę . :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Fiu fiu ambitnie, w skali 1/12 Anglicy takiego zrobili - styrodurowo-papierowego z silnikami 0,15. Masa 6kg do lotu. http://aircombat.modelarji.com/viewtopic.php?t=353 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Autentycznie? To potrzebujesz P-51 w skali, żeby latał koło ogona... :mrgreen: Bombki też powinien zrzucać. :wink: Bardzo fajny projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Powiem szczerze, że nasz ma być wykonany trochę bardziej makietowo jak widzę taką maszynę z 2 łopatowymi smigłami to mnie skręca! ))) Do naszego bydlątka wejdzie.. 19 serw! W tym tygodniu zanosi się na cięcie kadłuba- chyba że żona mnie wywali z domu ... hihi Trochę przystopowaliśmy na etapie jak rozwiązać połączenie dźwigar/klatka podwozia - żeby było lekkie ale i wystarczająco mocne. Wagę caości też szacujemy z Mirkiem na jakieś 6-7kg... ł Ps jako ciekawostka: byc może L. będzie wył odgłosem czterech prawdziwych silników- jesli uda się zobić to na lekko (problemem są głośniki)... o standardzie jak zrzut bomb nawet nie wspominam... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 potrzebujesz P-51 w skali, żeby latał koło ogona... a propos http://aircombat.modelarji.com/viewtopic.php?t=393 Marek A tak właściwie to jaką technologią robicie tego Lancastera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Hehe, zwykle nie pisuję postów tego typu ale macie kibica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Hehe, zwykle nie pisuję postów tego typu ale macie kibica Niejednego :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.