Paweł Rzedzicki Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 NIe wiem co to za odbiornik ale w najtańszym Eskaju prąd szedł przez grube druty które wychodziły w gniazdach wtyczek jako piny. Jedynie sygnał był realizowany przez cienkie ścieżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grześ Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Panowie o co kłutnia,jakie prądy przy modelu 1,8m :?: :?: :?: Zwykłe serwa prosto do odbiornikai zasilanie 1500 i latanie jak trzeba . Grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 NIe wiem co to za odbiornik ale w najtańszym Eskaju prąd szedł przez grube druty które wychodziły w gniazdach wtyczek jako piny. Jedynie sygnał był realizowany przez cienkie ścieżki. Więc widzisz, że nie we wszystkich odbiornikach jest tak jak sądzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Panowie o co kłutnia,jakie prądy przy modelu 1,8m :?: :?: :?: Zwykłe serwa prosto do odbiornikai zasilanie 1500 i latanie jak trzeba . Grześ Dokładnie to jeszcze nie ta liga żeby sie tym martwic.Mam funtane 90 własnej roboty z serwami 4kg typu HS422 i latam bez problemów.Wiadomo, że jak ktoś lata na pełnym gazie pikuje i kręci bóg wie co w powietrzu to wszystko sie rozleci i bedzie za słabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Mam Hiteca HSD-09RQ, Yaka 2,2 metra, 3 serwa po 25 kilo, 2 po 10 kilo i jeden standard na gazie i jakoś nic sie nie kopci, a gdyby zasilanie bylo realizowane ścieżkami na bank byłaby smażalnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Miałem C-17 Graupnera i faktycznie ścieżki są liche na zasilaniu.Łatwo sprawdzić odkręcając 4 śrubki i otwierając odbiornik.Można zrobić to samo w Hitecku i sprawdzić czy jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 W Hitec HFD-08RO jest tak: i tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Wystarczy zasilic odbiornik na 1 i 8 kanale i juz jest bezpieczniej, u Mc flyer-a bede sie upierac, że nic nie trzeba przerabiać tylko wpiąc serwa w odbiornik i latać.Ważne żeby nie był to mikro odbiornik typu rex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimny Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam, chciałbym odświeżyć temat. Mianowicie posiadam obecnie ten model i zdecydowałem się go w końcu wyposażyć w napęd. Jednak nie pod kątem latania 3D (nie umiem/nie chcę) ale klasycznej akrobacji. W kwestii silnika - nie zależy mi na dużym nadmiarze mocy - powinien chyba wystarczyć stosunek ciągu do masy modelu - 1:1 lub lekka nadwyżka. W związku z tym pytanie o wasze opinie - model jest lekko wykonany więc czy wystarczy silnik 26cm benzyna? Żeby była pełna jasność - mam mocno ograniczone fundusze więc "żarowe smoki" raczej odpadają zarówno ze względu na cenę i/lub koszty latania. Myślałem o silnikach typu SPE 26, XYZ 26. Czy Waszym zdaniem taki silnik wystarczy? O ile się orientuję takie silniki generują ok. 5,5kg ciągu statycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Silniki, które wymieniłes sprawiają sporo kłopotów podczas eksploatacji.Z benzyny, to DLE 30 lub Roto 25 ostatecznie mvvs chociaż opnie o nim są różne.Przejrzyj jeszcze oferte sklepu ef3m.pl znajdziesz tam kilka typów w klasie 26ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.