Skocz do zawartości

Idzie zima a do budowy nic ni ma...ULTIMATE

wichercat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

no cóż i mnie ruszyło bo jak tu być obojętnym na relacje budowy ultimatów tak liczną ostatnimi czasy.... :oops: Plany dość odległe bo dotyczą przyszłego sezonu ale budowa (składanie) ma się rozpocząćw tym roku:

jako że przyjąłem zasadę że w domu odpada szlifowanie balsy i trzymanie tartaku ultimate będzie arf....

zerknijcie na poniższe linki do dwóch modeli...co myślicie, może ktoś ma takowy:

http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6402

http://www.nitroplanes.com/ul45giscrare.html

Dwie podobne wielkości a i do pierwszego z nich wkładają DA-50 :shock: choć do niego w zamyśle mam benzynkę saito 36 - ciekawe czy by wystarczyła..

Dzięki za opinie....

Opublikowano

Witaj, no cóż właśnie o pierwszym mogę Ci powiedzieć, że lata bardzo dobrze nawet 3D, co prawda nie miałem ale kumpel latał i właśnie na DA-50 :shock: , potworny nadmiar mocy.

Co do samego modelu, cóż jest to typowy zestaw firmy Great Planes nic dodać nic ująć, wszystko dobrej jakości i na poziomie.

Opublikowano

dzięki za info...

co do jakości great planes to sam faktycznie się przekonałem mając revolvera że jest bardzo ok.....jedynie jeszcze jakoś nie mogę się przyzwyczaić do dźwięku benzynki 2-takt brrr i ciekaw jestem czy saiciak 36 podołałby temu modelowi....oczywiście nie przekreślam 2-takta

Opublikowano

No dźwięk to akurat nie był typowej "kosiarki" bo to latało na tłumiku ASPower hmmm :devil:

Co do Saito 36 nie potrafię Ci powiedzieć, jest to sporo mniej niż 50ccm więc o 3D chyba możesz zapomnieć ale do latania ? niech się wypowie ktoś kto używa tego silnika i ma pojęcie o jego parametrach.

Opublikowano

No nawet miałem ale niestety kilka miesięcy temu szlag trafił komputer i wszystkie materiały modelarskie (i nie tylko) poszły w ... zapomnienie, niestety te są już nie do odtworzenia, kumpel o którym mowa lata dosyć daleko bo we Włoszech poza tym z tego co wiem sprzedał Ultimata na korzyść Extry 2,7m z Hangar-9.

Opublikowano

Radek jak ty go znalazłeś wpisywałem w google na wszelkie sposoby ale oprócz stanów nie znalazłem...... :oops:

mmm aż kusi aby tam pojechać i obejrzeć :D

Opublikowano
...

mmm aż kusi aby tam pojechać i obejrzeć :D

Chyba lepiej nie - "Dostępność:na zamówienie". Chociaż, gdybyś się zdecydował, to na zimę pewnie by sprowadzili :wink: .

Opublikowano

odnośnie silnika to zależy co chcesz robić modelem , jak napisał Grzegorzp o 3d możesz zapomnieć. ja latam ultimatem 1,6m z aeroworks na da 50 i to jest latanie odejście niesamowite. moim zdaniem musisz pomyśleć o jakiejś 50-tce

Opublikowano

Znalazłem nawet film http://www.axarmodel.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.garden_flypage&product_id=70&category_id=4&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=114cUltem to fajny model szczególnie ten co ma ponad 1m2 powierzchni i miesci sie w 7kg :D

NA FG 36 extra 2m z Hangar 9 lata 3D a waga jest podobna silnik bedzie lżejszy niż 50ccm zalecany i pewnie nie wyjdzie nawet 7kg bo urwiesz dobre 300g na silniku i mniejszym zbiorniku paliwa.Gdybym był na Twoim miejscu miał Saiciaka bez wahania pakowałbym ten silnik do tego Ultka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.