Piotrek2136 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 witam, czy ktoś z kolegów zamawia niedługo paczkę z Hobbycity? chciałem zamówić kilka drobiazgów (paczka 399g za $53.22) ale nie mam konta anie na paypalu ani w sklepie a może ktoś z was przymierza się do jakiś zakupów w najbliższym miesiącu i mógłbym się dołączyć :roll: chodzi mi konkretnie o 6serw, regulator, pakiet 1350mAh, i 4 ogniwa 100mAh... Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo_upb Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Jakoś drogo wychodzi Ci ta paczka. Przed chwilą rzuciłem okiem na cennik i jest tam International (Registered) Air Mail 251-500g $12.12 lub EMS Express (POLAND) 0g - 999g $37.63. Założenie konta w sklepie to moment, a płacić nie musisz paypalem, można kartą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 milo_upb, Piotrkowi chodziło o to, że ma do zamówienia towaru o masie 399g za łączną kwotę 53.22 $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 ja mogę Ci zamówić. przelewasz mi kasę na konto w mbanku + za wysyłkę do Ciebie i mogę Ci pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ew. ja, jeśli chcesz Też mam konto w UH i PayPala, więc nie ma problemu. Znaczy się, ja nie robię żadnej paczki, ale jeśli nie znajdziesz kogoś kto dołoży Ci te klamoty do swojej paczki, to mogę Ci zrobić twoją własną paczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo_upb Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 milo_upb, Piotrkowi chodziło o to, że ma do zamówienia towaru o masie 399g za łączną kwotę 53.22 $ :crazy: :lol2: mózg... (o sobie oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 skoro nie trzeba płacić paypal to nie ma problemu... bo ja niedługo będę zmieniał konto w banku i coś tam kiedyś było w tym paypal że trzeba udostępnić konto bankowe (teraz już tego podobno nie trzeba robić ) więc było by z tym trochę zabawy.. dzięki za pomoc! Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Podczepię się pod istniejący wątek :-) Niestety nie chcą do mnie dojść dwie paczuszki z Hobby King wysłane jako unregistered. Czy macie jakieś doświadczenia z ostatnich tygodni z dochodzeniem takich przesyłek? Czekam już prawie 3 tygodnie. Nigdy tak nie było ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 moja od 2 dni jest w polsce i ma status "Pending customs inspection." czyli urząd celny ale w 2 dni od wysłania była w polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Podczepię się pod istniejący wątek :-)Niestety nie chcą do mnie dojść dwie paczuszki z Hobby King wysłane jako unregistered. Czy macie jakieś doświadczenia z ostatnich tygodni z dochodzeniem takich przesyłek? Czekam już prawie 3 tygodnie. Nigdy tak nie było ... Spróbuj się dowiedzieć pod który POCZTOWY URZĄD CELNY podlegasz. Masz nr przesyłki - ten zaczynający się chyba na HK... i kilka cyfr. Dzwonisz do owego U.C. , podajesz TEN numer i pytasz czy nie ma takowej przesyłki. Jak jest to pytasz co dalej - np. wysyłasz emailem kopię faktury ( o to zapytaj mnie na PW ), a jak powiedzą że ni ma to ni wiem co dalej :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ok 3 tygodni czekałem latem jak dotąd wszystkie docierały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Dzięki koledzy ale pisałem że chodzi o unregistered. W tym układzie moim zdaniem nie ma możliwości identyfikacji. Chodzi mi bardziej o Wasze doświadczenia z paczkami nierejstrowanymi. Rejestrowane dochodzą do mnie bez pudła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Dzięki koledzy ale pisałem że chodzi o unregistered. W tym układzie moim zdaniem nie ma możliwości identyfikacji. Chodzi mi bardziej o Wasze doświadczenia z paczkami nierejstrowanymi. Rejestrowane dochodzą do mnie bez pudła. No to sobie kup silniki DL 50 np. 3 szt i prześlij nierejestrowaną. Myślisz że nie wyląduje w UC przy tej wadze i wartości ????? W HC ZAWSZE masz numer przesyłki i o to się pytaj :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 W lipcu i w pierwszej połowie sierpnia zamawiałem trzykrotnie paczki w opcji unregistered. Skusiła mnie bardzo atrakcyjna cena przesyłki (tańsza niż niejedna przesyłka krajowa) równowartość 15zł. Wszystkie dochodziły bardzo regularnie tzn. dokładnie po 13 dniach. Po 6 dniach zmieniał się status zamówienia na "wysłane" a po kolejnych 7 dniach przesyłka była w moich rękach. Gdy listonoszka (!!) nie zastała mnie w domu pozostawiła awizo wpisując "przesyłka zwykła" bez podania nr. (Inna sprawa, że na poczcie wydano mi paczkę na podstawie awiza bez wylegitymowania mnie, co nigdy wcześniej nie zdarzyło się gdy odbierałem np. przesyłki polecone - możliwe, że był to przypadek)Być może opóźnienie wynika z innego powodu. W ubiegłym roku czekałem na przesyłkę 2 miesiące i otrzymałem ją dopiero po kilkakrotnej mailowej wymianie zdań i uprzejmości, a powodem był jeden znak diakrytyczny, który nieopatrznie umieściłem w adresie (Leśne pisane przez "ś"). Okazuje się, że Chińska poczta nie przyjmuje przesyłek z takimi "krzaczkami". A tak długi czas wynikał z tego, że każdy kontakt wymagał rejestracji i dopiero po kilku dniach otrzymywałem możliwość "audiencji" czyli wymiany poglądów w drodze mailowej. Proponuję zacząć od takiego zapytania. Pozdrawiam i życzę powodzenia Piotr PS. Niestety buwi777 nie masz racji na rejestrowanych przesyłkach są naklejane numery a na nierejestrowanych tych numerów nie ma (właśnie sprawdziłem kartoniki od przesyłek) Wszystkie przesyłki nierejestrowane były stemplowane przez urząd celny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 PS. Niestety buwi777 nie masz racji na rejestrowanych przesyłkach są naklejane numery a na nierejestrowanych tych numerów nie ma (właśnie sprawdziłem kartoniki od przesyłek) Wszystkie przesyłki nierejestrowane były stemplowane przez urząd celny. Nie dalej jak dzisiaj otrzymałem paczkę NIEREJESTROWANĄ na której jest numer / napis: HONG KONG RB 053 657 xxx xxx HK ( oczywiście tam gdzie x są cyfry - i o ten numer musisz pytać w UC - dwa razy pytałem w ZABRZU ( gdzie jest "mój" pocztowy UC ) i znajdowałem przesyłkę :jupi: ps. tenże sam numer jest na liście moich przesyłek w miejsce napisu "proceed" na stronie HC - moje konto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 HK ostrzega "We strongly recommend customers to select (Registered) over regular Air Mail. Hobbycity.com accepts no liability for unreceived 'Air Mail' parcels sent without registration. Nie pamiętam już czy są jakieś numerki na paczkach nie rejstrowanych ale zgodnie z tym co pisze Ikar - nie sądzę. Spróbuję napisać do nich na support - zobaczymy co odpiszą. Ikar - dzięki za info. Ten tydzień oczekiwania to był dotychczas stardart. Buwi - zamawiałem drobiazgi, zresztą HK automatycznie blokuje tanią przesyłkę przy np wyższych wartościach zamówienia. Dzięki za info. Zobaczymy czy HK odeśle mi numery przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Nawet jak zamawiałem za 15 USD wraz z przesyłką miałem NUMER przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Właśnie sprawdziłem moją stronę zamówień w Hobby City. W tabeli ostatnia rubryka to "Warehouse status" w przypadku wszystkich zamówień, które otrzymałem jest tam informacja "Shipped" i obok rejestrowanych przesyłek jest nr np: (RA 9cyferek HK) dokładnie ten sam numer jest na karteczce naklejonej na przesyłkę (obok na tej samej karteczce znajduje się kod paskowy). Natomiast obok zamówień nierejestrowanych w powyższej tabelce obok inf "Shipped" nie ma żadnego numeru i przesyłka tego numeru również nie posiada. Niestety przesyłka nierejestrowana jest jak list wrzucany do skrzynki. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Zwracam honor - moja pomyłka - przy zakupie do 20 $ można miec nierejestrowaną a ja zawsze "wpadałem" powyżej 20 ( np. 21 $ ) i miałem je już rejestrowane. SORRY za zamieszanie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ikar Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Nierejestrowaną przesyłkę można zamawiać do wartości 79 $ i do wagi 250 g. cena przesyłki wynosi wtedy 5,95 $. Największą przesyłkę w tej opcji zamawiałem za 75 $ (dwa silniczki, regulator, odbiornik Assan dwa małe lipole 4 serwa i coś jeszcze - wszystko do modeli 100 gramowych) . Przesyłka doszła bez problemu. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.