Patryk Urban Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam Dziś pozyskałem Zagiego z EPP oraz hol gumowy. Nie wiem dokładnie jakie ma serwa, jakieś musi mieć :rotfl: W każdym razie mniejsze od standardów a o wiele większe od hs55. Wiem że ktoś podawał linka do stronki z określaniem SC bezogonowców. Mógłby mi ktoś takiego podać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja używam tego http://www.modelarski.net/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=81 lub programik Win_Schwer i w stateczniku poziomym daje zera, ale tez z linku jest lepszy według mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 takie programy jak win_schwert sa dobre, ale ostrzegam wszystkich zeby lepiej najpierw sami obliczyli wszystko, bo jak gdzies sie pomyla ... trzeba nacisnac guzik reset na obudowie komputera mam jeszcze propCalc i jest tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 ja w swoim "oryginalnym" jesli chodzi o wymiary Tzagim przy cieciwie srodka 320mm mam SC w okolicach 180 mm od natarcia (oczywiscie mowie o srodku skrzydła) ja mam nadzieje zrobic swojego tzagiego w czasie przerwy swiatecznej wiec mysle ze nie długo bedziemy mogli wymienic uwagi na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 cieciwie srodka Wiele osób używa takich wyrażeń jak opisane wyżej lub np: żebro środkowe, żebro z największą cięciwą. To tutaj podaje info jak się to nazywa: cięciwa nasadowa :twisted: Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Patryk hs 55 czy podbne tego pokroju wg mnie dadzą rade. Skroro takie serwa sobie radzą w dlg to czmu tu nie mają dać rady? Kolega Marcin 133 opowiadał jak dał serwa 5g do modelu spaliniaka co śmiga 160km/h i też dawały rade , choć ich tam nie powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ale o czym tu mówić. Serwa były w modelu, nie wyciągam ich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Widocznie nie doczytałam dokładnie :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Kolega Marcin 133 opowiadał jak dał serwa 5g do modelu spaliniaka co śmiga 160km/h i też dawały rade , choć ich tam nie powinno być. Malinn nie takie rzeczy na forum :oops: ;D Zaraz mnie tu zlinczują ;D Chodź rzeczywiście serwa te przeżyły taką eksploatację i są sprawne do dziś (przeżyły model) to w rzeczy samej uważam że taka eksploatacja była powyżej ich możliwości co niestety rzutuje na bezpieczeństwo. Fakt ten pokazał dobre strony tych serw jednakże pozostaje pytanie: Jak długo jeszcze by wytrzymały? Ja już tego testować nie będę a przypadek ten zaliczam do moich "błędów" z początków zabawy z modelarstwem których przede wszystkim nie powinno się sugerować innym Ale przy Twoim modelu Patryk problemu z serwami nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam No i znów byłem sobie dziś polatać. Już rozgryzłem model i bardzo dobrze że zacząłem od tego modelu. Na początku przeciągałem model i było kilka mocniejszych gleb. Ale tu trzeba delikatnie operować drążkami a jeszcze delikatniej wysokością bo jak tylko troche więcej dam do siebie drążek to model przeciąga i potrafi wejść w niby korek ale czasami nie da się wyjść kiedy model jest nisko. Zwykły szybowiec byłby już w drzazgach jakbym tak latał. Kiedy pierwszy raz puściłem model z holu myśle sobie eee to cegła a nie szybowiec. Ale to wszystko moja wina. Coraz bardziej mi się szybowanie podoba :-) Film jest w dziale Filmy modelarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 zrob hol z mniejszej ilosci gumy,bo cos go strasznie szarpie ten hol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Patryk a zmiejszałeś wychylenia? U mnie w Mad Maxie w v-tailu niby nie pozrny ale tak świrował, podkręciłem wychylenia do 40% i po problemie - spróbój! Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Jest ok. Na początku tak mi szalał ale przecież pisałem na filmie że nie wytrymowany. Poszedł w lewo a później nie mogłem go utrzymać w prostym locie. A co do trymów to nie nie latałem jeszcze na mniejszych wychyleniach ale ustawiłem sobie w nadajniku D/R 50% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.