mammuth Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 A moze przyklad jakieggos malowania ? Da to nam poglad, czy mozemy zaczac wysylac Ci modeliki do malowania
utopia Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 jutro zrobie próbę na epp i styro bo dziś byłem w trasie obawiam się że jednak wyjdzie na to iż Marek ma racje i szczegółów dokładnie na tych materiałach nie odwzoruję ............. nadruki są robione np na osłonach parowników od klimatyzacji do autobusów , obudowach od prądnicy wiatrowej , .. generalnie laminaty albo termoplasty i tutaj jest buba bo to zasadniczo idealnie gładkie powierzchnie teraz zaraz okaże się że wpadłem we własne sidła- bo na razie mam monopol na to z wiadomych przyczyn zależy mi by ten stan utrzymać :twisted: Tamponem jest pianka tapicerska poliuretanowa modyfikowana ( różowa) niestety farby rozpuszczalnikowe zjadają ją w kontakcie z farbą powyżej 2 minut . Gumy , silikony spieniane i inne cuda nie zdały egzaminu na tych farbach i tych głębokościach przetłoczeń
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 a maluje pewnie na tampodruku za jeszcze mniejsze grosze bo to masówa no cóż ..............że tak powiem ten tego ... buba wyszła , zamalować idzie ale daleko temu do ideału materiał nie jest wystarczająco gładki i pory utrudniają nanoszenie linii Wniosek - Z malowaniem na tym materiale marek rokowski, miał rację Tą metodą można najwyżej zamalować całe powierzchnie ale szybciej było by z pistoletu Wiadomo teraz dlaczego producenci nie malują tylko dodają naklejki . Co do reszty tematu jednak pozwolę sobie zachować moje zdanie jeśli chodzi o ceny kurcze nie lubię jak ktoś inny ma racje 8) ale teraz ma ....
piejar Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Przyłączam się do mammutha. Proszę o jakiś przykład farby/lakieru którym można pomalować depron. Nie chodzi mi o technologię produkcji masowej tylko o warsztat w domu.
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Poczekamy na Marka może cos podpowie bo moje farby pięknie jedzą styro ,depron i epp Mammuth wydzielił temat który miał być o czymś innym a okazał się całkiem pomocny.
madrian Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Przyłączam się do mammutha. Proszę o jakiś przykład farby/lakieru którym można pomalować depron. Nie chodzi mi o technologię produkcji masowej tylko o warsztat w domu. Ja używam na razie farb RC Styro Colours. Niestety są drogie - ok 17zł puszka spray'u 150ml. Dość dobrze spisują sie wodne farby akrylowe do ścian. Są sporo tańsze, ale trzeba mieć pistolet lub aerograf, bo malowanie pędzlem wychodzi nie najlepiej.
mammuth Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Mammuth wydzielił temat który miał być o czymś innym a okazał się całkiem pomocny. Czasami udaje mi sie to czy tamto w taki czy tez inny sposob A ty nie sciemniaj, i tak juz mam paczke z modelami do pomalowania dla Ciebie
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 dawaj pomaluję antyfoulingiem to nic się tej farby nie bedzie czepiało :wink:
mammuth Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 dawaj pomaluję antyfoulingiem to nic się tej farby nie bedzie czepiało :wink: Chcialbym aby sie ten no ... model przyczepil :roll: Zrob zdjecia tego co popsules, moze na czyjes wymagania efekt bedzie ok. Nie potrzeba mi wymyslnych grafik - kratka, i takie tam - na depronie np.
karlem Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ...kratka, i takie tam... O Panie i wszyscy Święci :shock: Coś nabroił???
mammuth Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Coś nabroił??? No z ostatnich to bedzie moj shock na hale (afriel)- jedyny bialy w UK - dostalem ochrzan od kolegi co to go zaprojektowal Poza tym jakby sie kratka ladnie robila to bym eksport do Szkocji zorganizowal i moze cos zarobil 8)
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 przecie napisałem że moje farby zjadają pianki więc modele sie nieco kurczą :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.