mammuth Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 A moze przyklad jakieggos malowania ? Da to nam poglad, czy mozemy zaczac wysylac Ci modeliki do malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 jutro zrobie próbę na epp i styro bo dziś byłem w trasie obawiam się że jednak wyjdzie na to iż Marek ma racje i szczegółów dokładnie na tych materiałach nie odwzoruję ............. nadruki są robione np na osłonach parowników od klimatyzacji do autobusów , obudowach od prądnicy wiatrowej , .. generalnie laminaty albo termoplasty i tutaj jest buba bo to zasadniczo idealnie gładkie powierzchnie teraz zaraz okaże się że wpadłem we własne sidła- bo na razie mam monopol na to z wiadomych przyczyn zależy mi by ten stan utrzymać :twisted: Tamponem jest pianka tapicerska poliuretanowa modyfikowana ( różowa) niestety farby rozpuszczalnikowe zjadają ją w kontakcie z farbą powyżej 2 minut . Gumy , silikony spieniane i inne cuda nie zdały egzaminu na tych farbach i tych głębokościach przetłoczeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 a maluje pewnie na tampodruku za jeszcze mniejsze grosze bo to masówa no cóż ..............że tak powiem ten tego ... buba wyszła , zamalować idzie ale daleko temu do ideału materiał nie jest wystarczająco gładki i pory utrudniają nanoszenie linii Wniosek - Z malowaniem na tym materiale marek rokowski, miał rację Tą metodą można najwyżej zamalować całe powierzchnie ale szybciej było by z pistoletu Wiadomo teraz dlaczego producenci nie malują tylko dodają naklejki . Co do reszty tematu jednak pozwolę sobie zachować moje zdanie jeśli chodzi o ceny kurcze nie lubię jak ktoś inny ma racje 8) ale teraz ma .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Przyłączam się do mammutha. Proszę o jakiś przykład farby/lakieru którym można pomalować depron. Nie chodzi mi o technologię produkcji masowej tylko o warsztat w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Poczekamy na Marka może cos podpowie bo moje farby pięknie jedzą styro ,depron i epp Mammuth wydzielił temat który miał być o czymś innym a okazał się całkiem pomocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Przyłączam się do mammutha. Proszę o jakiś przykład farby/lakieru którym można pomalować depron. Nie chodzi mi o technologię produkcji masowej tylko o warsztat w domu. Ja używam na razie farb RC Styro Colours. Niestety są drogie - ok 17zł puszka spray'u 150ml. Dość dobrze spisują sie wodne farby akrylowe do ścian. Są sporo tańsze, ale trzeba mieć pistolet lub aerograf, bo malowanie pędzlem wychodzi nie najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Mammuth wydzielił temat który miał być o czymś innym a okazał się całkiem pomocny. Czasami udaje mi sie to czy tamto w taki czy tez inny sposob A ty nie sciemniaj, i tak juz mam paczke z modelami do pomalowania dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 dawaj pomaluję antyfoulingiem to nic się tej farby nie bedzie czepiało :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 dawaj pomaluję antyfoulingiem to nic się tej farby nie bedzie czepiało :wink: Chcialbym aby sie ten no ... model przyczepil :roll: Zrob zdjecia tego co popsules, moze na czyjes wymagania efekt bedzie ok. Nie potrzeba mi wymyslnych grafik - kratka, i takie tam - na depronie np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ...kratka, i takie tam... O Panie i wszyscy Święci :shock: Coś nabroił??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Coś nabroił??? No z ostatnich to bedzie moj shock na hale (afriel)- jedyny bialy w UK - dostalem ochrzan od kolegi co to go zaprojektowal Poza tym jakby sie kratka ladnie robila to bym eksport do Szkocji zorganizowal i moze cos zarobil 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 przecie napisałem że moje farby zjadają pianki więc modele sie nieco kurczą :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.