Jacqubes Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witam. Zbudowałem motorókę "Żabka" na podstawie planów ze strony: Strony Marka Zmieniłem nadbudówkę na bardziej "agresywną". Wszystko wykonane z depronu i pokryte papierem pakowym. dł. modelu:600 mm szerokość:197 mm reszty jeszcze nie mierzyłem, pierwsze wodowanie moze odbędize się w wannie... Śruba: 35mm ster: taki jak na planie, wykonany ze sklejki obudowa wału jak i steru wykonane są z zewnętrznej części bowdena (tej czerwonej) w środku smar, za wał napędowy robi szprycha z nyplem nagwintowanym na M4, zaś jako oś steru również szprycha. Jak będzie jakieś zainteresowanie to wstawie fotki wyposarzenia od środka, a moze nawet nakręce krótki film z wodowania Fotki celowo słabej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witam, pewnie ze możesz wstawić, napisz także jakie wyposażenie masz w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jak bedziesz wodowal to nie zapomnij flachy szampana -no wiesz jak to sie robi ...z calej sily o burte... ;D PS: Oczywiscie flaszka szampan w odpowiedniej skali...czekamy na filmik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nadal mam problem z obróbką wideo... Może ktoś pomóc ? Najlepiej przez PM, lub Gadu-gadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 No to sobie popływałem... śruba poszła na dno stawu... jakim sposobem... Ale troche czasu spędziłem na wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 a kontrę na wale miałeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 kontre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 nakętkę kontrującą wał konczy sie częścią gwintowaną - prawda?? nakręcasz nakrętke a następnie śrubę napędową dociągasz nakrętkę do śruby napędowej co zapobiega odkręcaniu i spadaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Czyli najzwyklejsza (w tym przypadku M4)nakrętka spełni swoje zadanie ? Chyba się udam na ten staw z podbierakiem - śruba odkreciłą sie przy brzegu, moze sie wyciągnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 dokładnie tak zwykła nakrętka m4 a wyglądać to ma tak(kolejność) : śruba kontrująca -śruba napędowa - koniec wału Jacqubes a jakie masz w niej wyposażenie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Silnik: 1cd 18zw, drutem 0.55 magnesy 12x 5x5x1,2mm Regler: Jeti ECO 18A odbiornik: E-sky pakiet: jak narazie 2S Lipol 1050mah I teraz rozpaczam bo miałem tylko jedną śrube... zaś kupować przez neta śrube to też troche bez sensu...ale jakoś się da rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a jaką śrubę zastosowałeś ??? plastikową , aluminiową, mosiężną ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 plastikową, ale właściwie czy ma to coś do znaczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 plastikowa jest lekka i tania, aluminiowa jest lekka i dosc mocna a mosiezna jest mocna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 lol To chyba normalne, ale mój problem przecież polegał na czymś innym, więc się pytam czy ma to cośdo znaczenia jeśli chodzi o mój wypadek... To ze materiałem się róznią, a więc masą, wytrzymałością, temperaturą wrzenia(...) i różnymi czynnikami się różnią to wiadome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 hmmm niedokonca tylko jest z ich trwałościa.... śruba plastikowa jest dość miękka i przy dużej ilosci obortów łopatki zaczynają sie "wyginać " i nieuzyskany z niej dużej prędkości , aluminiowa ma takie zalety ze jest bardzo lekka i przy uderzeniu w coś łopatki sie ugna i można je wyprostować a mosiężna jest twarda ale jej minusem jest to że jak sie wygnie to już cieżko ją wyprostować , są także śruby wykonane z plastiku z domieszką węgla jednak są one twardsze ale to i tak lipa , tak dla przykładu w swoim ślizgu eco ( opis i zdjęcia w dziale moje mdoele http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=1308 )miałem na początku plastikowa srube to szału niebyło a jak założyłem mosiężna to odrazu była różnica, model był szybszy Zauważ że na zawodach ślizgów nikt nie używa plastikowych śrub czyli nie tylko ja widzę różnice ale na początek do zabawy czy też pływania rekreacyjnego oczywiście śruba plastikowa jest dobra A co do twojego wypadku to wystarczy tą nakrętkę kontrująca i problem zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 to cos jak ze smiglami APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 to cos jak ze smiglami APC a co z gęstościa ośrodka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 a co z gęstościa ośrodka?? nic, po prostu sobie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Teraz się zastanawiam jaką srubę zamówić. Czy może być o średnicy 37,5mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.