Leda_g Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Jako że zostały mi po innym temacie cztery silniczki SK2830-750 i regulatory (są za małe do dużego projektu) to pomyślałem o ich wykorzystaniu w czymś mniejszym. I udało mi się okazyjnie dopaść taki oto model To zawiera zestaw Trochę danych o modelu Rozpietość - 1650 mm Powierchnia skrzydeł - 35.4 dm2 Waga do lotu - 2100g Długość - 1187 mm Zalecane wyposażenie Li-Poly: 11.1v 1800-2200 mAh x 2szt Śmigła 8*5 4szt (ja dam trzy łopatowe 9x4) Silnik 2830-750 x 4szt (taki zakładam) Dziś nastąpiło pierwsze składanie i przymiarki. Zdjecia i opis nastąpi w miarę znajdowania czasu. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Ooo czekam na postęp prac. Jaką to bedzie miało prędkość w locie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Ciekawy zestaw. Czy mogę spytać gdzie został kupiony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Idealny zestaw pod elektryka. Czekam na film. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Czy mogę spytać gdzie został kupiony A kupiony w RCworld http://www.rcworld.pl/product-pol-82323080-Samolot-Yak-54-50cc-.html Miał być YAK-54 ale wyszło co innego. (nie ma go na stronie - była testowo jedna sztuka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 :shock: Co jeden to ładniejszy. P.S. Skąd Ty masz na to wszystko kasę :rotfl: . Podziwiam. Mam nadzieję, że jak skończę budowę to dogonię cię z ilością prezentowanych samolotów :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 E tam kasa. Czy rodzina widzi jak czasem wyłania się twoja postać z modelarni? Sławekmod przynajmniej dziubie w kuchni więc żona go widzi robiąc obiad . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Czy rodzina widzi jak czasem wyłania się twoja postać z modelarni? Moja "modelarnia" jest naprzeciwko sypialni, tak że mogę się w nocy wymknąć i trochę podłubać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 jak tak dalej pojdzie z rozmiarami - to obawiam się że modelarnia bedzie w pokoju "gościnnym" - a "gościnny" w modelrni hehehe fajny model - neizła baza żeby zrobic z niego cacko już przecieram soczewki w obiektywach zeby go ustrzelić w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 A ja czekam na jakies fotki z budowy bo sie niecierpliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Witam Mirku jak przewidujesz rozwiązać zasilanie silników. Dwa lewe na kablu Y, dwa prawe na kablu Y oraz lewy prawy zestaw też pod kabel Y i na jeden kanał w aparaturze, czy raczej lewe i prawe skrzydło pod oddzielne kanały? Można by wówczas kierować ciągiem silników. A może jakiś mikser power box lub coś jeszcze innego. Na fotkach ładnie się prezentuje, aż się prosi o podłubanie do półmakiety, chyba że są jakieś niuanse, których nie widać i nie da rady zrobić półmakietki. Tak czy siak piękna ta bestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Mirek, czy u Ciebie, te naklejki, a głównie napisy są już naklejone? Bo moim zdaniem to jest najgorsza rzecz w tym zestawie. Mam na myśli ten zabawkowy wygląd ze zdjęć firmowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Co do sterowania silników to jeszcze nie wiem ale nie będzie problemu zrobić mix na stery, choć myślę zrobić odłaczany jeden silnik (aby symulować awarię) Jedynie co to silniki będą zasilane przez dwa pakiety parami (osobno silniki wewn. i osobno zewnętrzne) Mirek, czy u Ciebie, te naklejki, a głównie napisy są już naklejone? Bo moim zdaniem to jest najgorsza rzecz w tym zestawie. Mam na myśli ten zabawkowy wygląd ze zdjęć firmowych. To to jeszcze nie jest najgorsze, ten zestaw wygląda jak zabawka. Wytłoczki są bardzo marnej jakości a i malowanie zostawia wiele do życzenia. Tak że będzie dużo roboty aby to przypominało samolot. Model otrzyma chowane podwozie. Jutro pojawią się zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.