El Capitan Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 witam ! moje pytanie dotyczy możliwości wygenerowania sygnału dyskretnego z aparatury GRAUPNER mx - 16. Co jest potrzebne żeby tego dokonać ? Sygnał jest potrzebny do załączenia autopilota. (mam na myśli sygnał binarny) na zasadzie włącz- wyłącz. z góry dziękuję za odpowiedź
MiQ27 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 El Capitan, co to jest wg Ciebie "sygnał dyskretny" i do czego on ma być stosowany ?
meloow Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 dalej nie rozumiemy co chcesz uzyskać ? to to ma być coś typu włącz/wyłacz czy sygnał proporcjonalny ? ale generalnie potrzebujesz nadajnik odbiornik pakiety zasilania i ........
Tomek Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Kolejny szaleniec co chce zrobić drzwi otwierane zdalnie z radia modelarskiego. :crazy:
madrian Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 witam ! moje pytanie dotyczy możliwości wygenerowania sygnału dyskretnego z aparatury GRAUPNER mx - 16. Co jest potrzebne żeby tego dokonać ? Sygnał jest potrzebny do załączenia autopilota. (mam na myśli sygnał binarny) na zasadzie włącz- wyłącz. z góry dziękuję za odpowiedź Masz w Aparaturce przełącznik cyfrowy. Ten czarny guziczek z prawej strony antenki. Przypisujesz je do dowolnego kanału i masz: działa-nie działa-działa-nie działa-działa-nie działa-działa-nie działa-działa-nie działa-działa-nie działa. Nie mówiąc o tym, że pozostałe 6 przełączników może zrobić to samo... :twisted: Może warto poczytać instrukcję? Wiem, że to całe 110stron, ale za to dużą czcionką i z obrazkami... :devil: A jak chcesz jeszcze prościej, to pod taki kanał podpinasz wyłacznik RC. Przełącznik steruje wyłącznikiem działa - nie działa, a wyłącznik robi to samo z innym urządzeniem.
PUPI Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 ... a jak uda się ten przełącznik przełączyć tak żeby nikt tego nie widział to otrzymujesz sygnał dyskretny (ważne żeby nikt nie widział bo nie będzie dyskretnie)
El Capitan Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2009 mam prośbę o polską instrukcję do graupnera mx-16. Czy posiada ktoś w swoich zasobach ? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.