Dj. Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam, dzieki uprzejmości kolegów z pewnego sklepu otrzymałem FCO3 celem przetestowania. Cóż nie podam ceny bo chyba jeszcze nie ma w ofercie. W sumie ciekawe urządzonko. To co na razie mam to :kamera z ruchomym obiektywem, nadajnik 2,4 Ghz, odbiornik 2,4Ghz i ekran LCD(doczepiany do odbiornika i wtedy jest podgląd na żywo, lub podczepiony do korpusu kamerki w miejsce nadajnika). Kamerka z nadajnikiem, baterią (LiPo) , podstawką do mocowania waży 94g. Zapis filmu realizowany jest na kartach microSD(brak w zestawie). Teraz trochę o zasiegu, nie testowałem kamerki w powietrzu, ale w terenie urozmaiconym - drzewa, budynki jednorodzinne, jakieś pagórki - utrata odbioru sygnału to dystans ok 400m - kamera umieszczona na wysokosci 130cm i w sąsiedztwie (obok) odbiornik z modelu (2,4Ghz) podłączony do zasilania - żadnych zakłucen nie było (wizja i dzwiek). Drugi test to również na ziemi ale kamera i odbiornik " widziały sie" - sygnał wizji zanikł w odległosci ok 1200m (odbiornik z modelu również był obok) . Nie eksperymentowałem z ustawieniem anteny w kamerce ani w odbiorniku, bo w powietrzu i tak to sie ciagle zmienia. Mimo bliskości dwóch urządzen pracujących na 2,4Ghz zadnych zakłóceń w pracy jednego ani drugiego nie było. Czekam na pojawienie sie pozostałych elementów zestawu - gogli i kabelka podłączanego do kamerki - z jednej strony - do wolnych (2)kanałów w odbiorniku w modelu - z drugiej strony. Będzie to podobno dostępne u nas za ok. miesiąc. Zobaczymy. To tyle tytułem zapoznania na pfm. Nie zamieszczam zdjec - bo pełno ich w sieci, ale jeżeli ktoś chce to prosze pisać..., cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jak z wytrzymałością baterii kamery? FCO 2 za dobrze nie wychodzila w tej kwestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Latem pewnie spoko, nawet moja wysłużona FCO2 potrafi nagrac bez zew zasilania aż 3min filmu... W FCO3 lipol to3,7V i powalające 500mAh pojemności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jestem ciekaw czy usunięto ten efekt galarety (stabilizacja) w stosunku do 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 No tak -ciekawe, ale nie miałem na razie ochoy sprawdzać w locie, bo bez kabelka do pantilta wydawało mi sie to mało ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Czyli zewnętrzny LiPo będzie obowiązkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 I co dalej z tą kamerką ? Bo mam ochotę sobie taką kupić pod choinkę i chciałbym wiedzieć czy warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Szkoda pieniedzy Rychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuksaniec Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 czy kama warta tej ceny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Moim zdaniem jeśli chodzi o samą kamere (bez zestawu FPV) to sie nie opłaca. Za te pieniądze mozna kupić Toshibe Camileo HD o wieeele lepszych własciwościach jesli chodzi o jakość obrazu. Jesli chodzi o cały komplet FPV z goglami to nie jestem pewny jakości tych gogli więć też nie polece ale równierz nie powiem NIE. edit: poprawilem posta - diem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.