lech-j Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Mam pytanie gdzie można kupić zębatki do serwa HXT 900 Hextromik a może będą pasować od innych serw? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 A można TUTAJ i do tego najtaniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech-j Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Dzięki za podpowiedz ale zastanawiałem się nad zębatkami od Tower Pro SG 90 czy czasami nie będą pasować :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Spróbowałem założyć zapasowe zębatki od HXT900 do TP SG90 i pasują jak ulał. W drugą stronę powinno być tak samo. Gdybyś chciał kupić reperaturkę do SG90 w kraju to dostaniesz je na przykład tutaj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech-j Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Dzięki za podpowiedz Rob Mc Fly właśnie zamówiłem tak jak poleciłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Gdyby jakimś cudem jednak nie pasowały to dla porządku zrobimy "machniom" :wink: :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech-j Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Ok. Nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Podłącze się do tematu. Czy ktoś już testował lub może sprawdzić czy zębatki od Hextronika HXT900 będą pasować do serwka turnigy TG9? Dodane 17.09.2009: To już sobie sam odpowiedziałem na to pytanie. Kupiłem komplet zębatek do HXT 900 i porównałem je z wyjętymi z TG 9. Na pierwszy rzut oka widoczna była różnica w modułach zębów, inne też jest mocowanie orczyka. Zębatki natomiast pasowały do atakującej silnika (pewnie ten sam silnik siedzi tu i tam) i do odbierającej, która jest połączona z mocowanie orczyka. Zauważyłem też, że w HXT 900 ostatnia zębatka jest inaczej mocowana do potencjometru niż w TG9. W każdym razie udało mi się złożyć trybiki do kupy, jednak już obudowy nie udało mi się zamknąć. Zębatki od HXT 900 są wyższe niż te w turnigy. Jednak spróbowalem i tak odpalić to serwo: przy skrconej obudowie silnik nie mial siły obrócić zębatkami. Po modyfikacjach w sumie serwo mogłoby działać, ale chyba lepiej kupić nowe i przerzucić się na hextroniki, przynajmniej nie będzie problemu z zestawami trybików. A może ktoś wie gdzie można dostać tryby do turnigy TG9 (na towerhobbies nie mają)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Wczoraj z własnej winy rozbiłem depronowy model po rocznym dość intensywnym użytkowaniu. Model to typowy akrobat którym można naprawdę poszaleć. Od samego początku w modelu były zainstalowane cztery serwa HXT 900. Po kraksie w domu sprawdziłem całą elektronikę. Padło tylko jedno serwo napędzające prawą lotkę. uszkodzenie było mechaniczne, wyłamane zęby pierwszej i drugiej zębatki, patrząc od strony dźwigni. Elektrycznie serwo działało ale nie w pełnym zakresie wychyleń, wyłamane zęby blokowały pełny ruch dźwigni. I tutaj nie ma się czemu dziwić. Miałem zapasowe zębatki, niestety nie poradziłem sobie z ich wymianą. Przy zakładaniu pierwszej zębatki uszkodziłem potencjometr. Serwo już straciłem chociaż przy cenie za jaką je nabyłem W HK strata jest raczej symboliczna . Dowodzi to wysokiej jakości tych serw i wręcz idealnego stosunku ceny do jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.