KYK Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Witam Mam pewien problem odnosnie pakietu NI-MH 4.8V 180mA przelezal pare miesiecy i teraz naladowalem go jak zwykle ale prawie wogole sie nie naladowal Smigla od samolotu po minucie ledwo co się kreca a na max obrotach moze dawać z 20 sekund. nie wiem w czym jest problem i jak go rozwiązać więc proszę o pomoc. Pakiet jest przeznaczony do szybkiego ładowania gdzies ok 5 minut kiedys wystarczalo. Podłaczylem go zeby sie naladowal pod 12V 100mA przez 45 minut i juz troche było lepiej bo na jako takich obrotach smigla pokrecily się minute ale co to jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 5 minutjestes pewien ?Najlepsze jakie spotkalem to 15 min 80% naladowania... Twoj musialby miec ladowanie 12C nie liczac strat... Wrzuc do lodowki na parenascie godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 A się pakiet wkłada do lodówki czy do zamrażalnika w torebce? A czy wkłada sie do chłodzenia naładowany czy rozładowany?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Do zamrazalnika - jak masz torbe to uzyj. Ja wkladalem naladowane bardziej lub mniej - chociaz w przypadku Lipo to zdecydowanie naladowane - jak sie zziebia to moze im napiecie spasc, a ponizej 3.0V to niezdrowo. Na 3 pakiety 2 odzyly - niestety ten na ktorym mi zalezalo 700mah od Futaby - nie bardzo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Ja mówie o torebce foliowej. bo ty chyba zrozumiałeś jakąś inną. A na ile należy ten pakiet włożyć? A po wyciągnięciu co z nim zrobić naładować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Ja mówie o torebce foliowej.Ups.. Aby cos nie polecialo na zamrozone czesci kurczaka - ja kladlem na tacke - torebka zwykla tez pewnie da rade. Wrzucalem na kilka godzin - po czym zapominalem i po kilku dniach wyciagalem Po wyciagnieciu naturalnie naladowac - ja czekalem chwile, az oddtaja - malym pradem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Ppompka - masz jeden "zdrowy"pakiet. W jakim celu chcesz go trzymać w lodówce? Myślisz, że cudownie skoczy mu wydajnosć o 69,7% Rozumiem, że w lodówce niektórzy trzymają pakiety albo gdy na dłuższy czas przestają latać albo gdy mają ich więcej i w ten sposób przechowują. U ciebie nie widzę żadnego sensownego celu takiego działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 U mnie pakiet po naładowaniu napiecie spada o ok. 1V Myślę że może lodówka by coś pomogła. Ale narazie nie zamirzam chłodzić pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KYK Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 5 minut kiedyś ładowałem i było gód, tak przynajmniej myśle... Wrzuce go do zamrażalnika zobaczymy czy pomoże. A jak mam te 12V 100mA to ile może się ładować ten pakiet 4.8V 180mA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 pakiet ładować się będzie ok 2-2,5 godziny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.