Mariusz S.A.U. Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Witam mam w mojej małej kolekcji starych motorków 2 egzemparze których nie mogę rozszyfrować, jeśli ktoś wie "co one za jedne" był bym wdzięczny. Samozapłon 0,5 ccm ( Bambino ?) silnik napewno europejski (gwinty metryczne) żarowy o poj ok. 5 ccm ciekawa konstrukcja, tłok z wyrafinowanym deflektorem, , rozrząd dyskiem, silnik europejski. Link do całej kolekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Pierwszy, to ruski Veterok 0,3 ccm, drugi juz rozszyfrowałeś. Bardzo fajne motorki masz w kolekcji. Przy okazji ponowię pytanie o mój silnik: co to jest? Z pomiarów wynika, że silnik ma pojemność 1,5 ccm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Witam Dzięki za rozszyfrowanie "Wietero'ka" Twój silnik to może być to: link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Faktycznie, to ten. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 "Trochę" odgrzebuje temat Dzięki koledze z forum stałem się szczęśliwym posiadaczem Veteroka z tym że mój egzemplarz różni się od tego wyżej śrubą kompresyjną. Czy moja jest oryginalna bo to inna wersja czy raczej została dopasowana z jakiegoś innego silniczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Fajny motorek, trochę Ci zazdroszczę Śruba chyba od Jeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Marcinie , tez mam tego "wietieroka" ale do dzisiaj nie potrafie sie z ta nazwa zgodzic bo wiesz jak wygladaly te Wietieroki 1,5 ccm z lat 70-tych -te czarne z zoltymi glowicami ...no chyba ze w pozniejszych czasach wyprodukowano te inna wersje ktora ni w zab nie jest podobna do tej starej ...jedno co maja wspolne to to ze oba to "samopaly"... Ta "5" -ka przypomina MVVS-a 5,6 z 1969...jeszcze jakbys pokazal tyl to moglbym to potwierdzic(Ksiazka Linka i Kafki- strona 73) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Bardzo proszę Jeszcze jedna rzecz jest u mnie inna - rozpylacz z iglicą ale to wydaje mi się być oryginalne, idealnie pasuje do gardzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.