ali1983 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 witam. chodzi mi po głowie raptorek ze strony parkjets.com ale ni groma nie mogę rozpracować jak zrobić napęd pchający w tym modelu? czy potrzeba śmigło do silników pchających, czy silnik się podłącza tak, że chodzi w drugą stronę? model planuję zrobić z 3 i 5 mm depronu, bez zmiennego wektora ciągu link: http://www.parkjets.com/F-22-jetset44.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 witam. bez zmiennego wektora ciągu Szkoda... A co do napędu. Zakładasz po prostu śmigło odwrotnie i zmieniasz kierunek obrotów silnika (jeśli dobrze pamiętam)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 a jak to zrobić przy 3f? wystarczy przepiąć kable? co do zmiennego wektora to sprzęt mam za słaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Zamieniasz dwa przewody miejscami. Zmienny wektor ciągu w tym modelu jest po prostu spięty ze sterem wysokości. Wystarczy dodatkowe serwo i kabelek Y. Dawno to robiłem ale znalazłem taką foteczkę: Tu na zdjęciu to po prostu przymiarka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Czołem, a po co go rozpracowywać ? w linku, który zapodałeś jest m.in. wykaz osprzętu: Recommended equipment: Motor: Littlescreamers Park Jet Special Battery: Thunder Power 1320 mAh 11.1V Pro-lite Prop: APC 7x4 (for aerobatics) or 6x5.5 (for speed) Speed control: Castle Creations Phoenix 25 Receiver: Berg 7P Servos: Futaba S3110 on all flight controls, Hitec HS-85MG on thrust vectoring A zatem normalne śmigło założone napisem w kierunku lotu a w silniku zmiana obrotów. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Przepraszam za OT: Krzysiu, a jak Twój Raptorek zacząłeś już?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 :oops: Mało casu kruca bomba, mało casu! ale czekam aż przyjdą deszcze - wtedy zejdę do modelarni .Najważniejsze, że jest właściwa decyzja, reszta to "pikuś". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 witam mnie też ten modelik po głowie chodzi plany wydrukowałem i mały się wydaje trochę ale sterowanie ciągiem musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Sorry za OT tym razem z mojej strony, ale w końcu się zrobił mój Raptorek i czeka na oblot a raczej na przekopanie tunelu w śniegu od drzwi do furtki :shock: Pozdrawiam [/img] [/img] [/img] Madrian, specjalnie dla Ciebie, żebyś nie musiał szukać lupy dałem większe zdjęcia i pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 A fotka nie mogłaby by większa? Na tej widać tylko coś szarego z ostrym noszem (szczurek?). :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 witam mnie też ten modelik po głowie chodzi plany wydrukowałem i mały się wydaje trochę ale sterowanie ciągiem musi być Mój jest prawie skończony, ale trochę żałuję. Jest on rzeczywiście mały. No ale jak wycięty, to trzeba dokończyć. Gdybym miał jeszcze raz wybrać, to zdecydowałbym się na model w większej skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 A ja mam F15 park jet też depron i po 2 lotach decyduje sie na makietowe malowanie+ imitacje bomb:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barabasz Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 A ja mam słonia w karafce i nikomu nie pokażę :wink: Panowie, a może tak jakieś fotki, filmy czy cuś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 a z mojego f22 zrobił się f117. ale zabrakło mi depronu i dolna część kadłuba (ta ze skrzydłami) nie została jeszcze wycięta. z tego wszystkiego zabrałem się za kartony (też f117): 2 dni sklejania w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 MArcin, ten kartonowy to z jakiego wydawnictwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Dla Barabasz Czekam na wypłatę i zaczynam malować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 MArcin, ten kartonowy to z jakiego wydawnictwa? na okładce jest: "nowy model" (akurat uciąłem napis): przy okazji na dziś zamontowane obie gondole silnikowe i wyloty spalin i żeby się moderatorzy nie czepiali to temat depronowego modelu będzie tu kontynuowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Panowie, a może tak jakieś fotki, filmy czy cuś? Mój film to wstyd pokazać, słabe światło słaby pilot.... Niech się inni chwalą :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 U mnie prace zamarły na etapie jak na fotce. Nie wiem czy kończyć, czy wyciąć w większej skali. Mam podobnego gripena i jest trochę mały. Ciut większy lepiej prezentowałby się w locie. Są dostępne plany w większej skali. W przeciwieństwie do Barabasz-a, ja zrezygnowałem ze SK i wogóle nie wycinałem, u niego są odcięte, ale nie zamontowane. [/img] Z Polarisa też wyciełem co się dało i obecnie testowy model wygląda tak: [/img] Jest bez SW i SK. Łatwiej wchodzi do samochodu. Mam już takiego wyciętego w skali 120%, i będzie wykonany tak jak ten testowy. Będzie to Polaris ala Delta. Ten testowy lata tak: Polaris ala Delta Trochę kiepska jakość, robione telefonem. Lata bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Nie było co robić, więc dokończyłem raptorka. Lata świetnie. Po oblataniu i fantazyjnym pomalowaniu wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.