Skocz do zawartości

Problem ze zmyciem markera z EPP :(

Stoko90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomózcie mi nie wiem czym zmyc czarnego mazaka do płyt CD z kadłuba , chce biały kadłub a na górze mam czarny kwadrat namalowany markerem do płyt CD i chce to zmyć czym to zmyć ( woda z mydłem ze nie wiele pomaga chyba ze trzeba czyscic cały dzień ) , próbowałem tez papierem sciernym scierać EPP nie zabardzo chce to zejsc ;/ poradzcie mi cos bo mnie krew zaleje ;/

Opublikowano

Ze wszystkich tworzyw markery zmywają sie doskonale spirytusem etylowym. Myśle, ze jak dobrze bedziesz wypłukiwał i pocierał w porach pędzelkiem to wyczyścisz. Najtańszy spirytus to denaturat. pozdr

Opublikowano

Panie dzieki za odpowiedz , albo to zignoruje poprostu albo też zamaluje do końca np na czerwono lub tez postaram się to zmyć ale uważam ze nie ma szans z tym ;/

Opublikowano

Ze wszystkich tworzyw markery zmywają sie doskonale spirytusem etylowym. Myśle, ze jak dobrze bedziesz wypłukiwał i pocierał w porach pędzelkiem to wyczyścisz. Najtańszy spirytus to denaturat. pozdr

No wiesz? Cenny dar natury marnować na jakiś flamaster? :mrgreen:

Opublikowano

na górze mam czarny kwadrat namalowany markerem do płyt CD i chce to zmyć

Air to jest istota problemu, chyba wiesz wiesz co to kwadrat, jak nie to już Ci wyjaśnie. Kawdrat to są cztery identyczne kreski (odcinki) połączone końcówkami pod kątem 90* :lol2:

Opublikowano

Hyhyh no właśnie chodzi mi o wygląd kwadratu na modelu, bo coś czuję, że szanowny autor wątku za bardzo traci czas na żalenie się na tenże kwadrat (którego w locie zapewne i tak nie widać) i rozkminianie sposobów na jego usunięcie, zamiast latać korzystając ze znakomitej pogody - no chyba że przeznaczeniem tego modelu jest eksponowanie go w gablotce ;]

Opublikowano

Ciekawi mnie skąd ten kwadrat się tam wziął???

Czy aby nie jest autorstwa fundatora tego tematu :D

Opublikowano

Ciekawi mnie skąd ten kwadrat się tam wziął???

Czy aby nie jest autorstwa fundatora tego tematu :D

Tak, tak - w innym wątku chyba pisał, że postanowił w ten sposób zamaskować kawałek EPP wklejony celem naprawy modelu...

Cóż - trzeba myśleć co się robi ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.