Gość Anonymous Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Czołem! Posiadam Windows XP Home Edition. Złapałem pewien syf, na który Norton Internet Security nie zdążył zareagować (chyba). Syf ów to Packed.Generic.244: http://securityresponse.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2009-082402-1233-99 Żeby to usunąć trzeba wyłączyć przywracanie systemu (tak piszą w pomocy na stronie Nortona). Wchodzę więc do Właściwości "mojego komputera" i zakładka "Przywracanie systemu". Ku mojemu zaskoczeniu checkbox "Wyłącz przywracanie systemu (wyłączone przez zasady grupy)" jest nieaktywne. Nie wiem jak pozbyć się tego świństwa, ma ktoś jakiś pomysł? Dla młodych rześkich umysłów: format nie wchodzi w grę
Irek M Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 A masz odfajkowaną "ptaszkiem" tę funkcję? Bez tego ani rusz :idea:
Irek M Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Gdy nie miałem czegoś aktywnego to własnie problem był w tym, że w małym kwadracie nie było ptaszka. Więc wstaw go :mrgreen:, po tym powinno aktywować się.
meloow Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 najpierw uzyj takich programów Combofix Ccealner pagedefrag Jkdefrag na koncu jakiś antywir online np. nod32 PS. Przywracanie nie działa wstecz. jak uruchmisz to zrobisz kopię już z tym "syfem" i nic Ci to nie da.
bubi120 Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 A ja bym proponował przeskanować system darmowym mks-vir.
meloow Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 bubi120 a co ma takiego MKS czego nie ma NOD32 czy inny porządny Antywirus ?
bubi120 Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Np bardziej szczegółowy skaner - jeśli to nie pomoże to poproszę o screen z tego programu - http://www.instalki.pl/programy/download/antyspyware/HijackThis.php
dejacek Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 sugeruję sprawdzić ilość wolnego miejsca zwłaszcza na dysku systemowym. Nie miałem podobnego przypadku ale pogooglałem trochę i wiele ciekawych rzeczy wyczytałem : znalazłem link tu :rotfl:
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Wyłącz przywracanie systemu (wyłączone przez zasady grupy) czy to twój prywatny komp czy "firmowy" ? Czy możesz zalogować się jako administrator ? Czy w trybie "awaryjnym" próbowałeś ?
Gość Anonymous Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 To jest mój komputer prywatny Gdyby był służbowy - to bym się nie przejmował (chyba, bo jeszcze takiego nie miałem ). Zapuszczę ComboFixa, jak tylko znajdę chwilę czasu, znam ten program i wiem na co go stać, poza tym wiem jak go używać. Gdyby to nie pomogło, zastosuję wasze inne rady Dzięki za pomoc
dejacek Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 podałem ci linka jak rozwiązać problem krok po kroku
Gość Anonymous Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Nie pomogło żadne z tych rozwiązań i wiele innych cudów, które wyczyniałem. Wyczyściłem w końcu cache przeglądarki i po problemie :mrgreen: :mrgreen: Dzięki koledzy!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.