Robert Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Robercie a jak z wagą pustego modelu?Mówiąc szczerze nie ważyłem modelu pustego, ale na stronie eF3M Kuba podaje że waga MX2 "pustego" modelu wynosi 3800g (bez akcesoriów), w porównaniu np. do Yak55 tej samej firmy to MX2 jest 150g lżejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 przyciągać ludzi do latania w tej klasie na pewno takimi gatkami tego nie zrobiąTo były żarty bez złośliwości. No chyba że ktoś ma zerwoe poczucie chyumoru. Na pikniku atmosfera była bardzo fajne i na pewno nie dało się odczuć , że mam mały model to jestem pilotem drugiej kategorii. Faktycznie wyglądało to trochę śmiesznie jak nagle mój największy model nagle wyglądał, jakby się mocno skurczył. A popatrzeć jak latają większe modele w rękach doświadczonych pilotów było bardzo ciekjawym doświadczeniem. Po za tym przy takiej cenie modeli i silników klasa 50CC będzie bardzo popularna w śród modelarzy w najbliższym roku czy dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 To były żarty bez złośliwości. A popatrzeć jak latają większe modele w rękach doświadczonych pilotów było bardzo ciekjawym doświadczeniem. Po za tym przy takiej cenie modeli i silników klasa 50CC będzie bardzo popularna w śród modelarzy w najbliższym roku czy dwóch. Tomasz wiem że to żarty, i przypuszczam nawet kto był ich autorem. Warto też popatrzec jak latają deproniaki No właśnie klasa 50cc bedzie bardzo popularna i dlatego wracamy do MX2 GRUCHACZ w swoim Yaku wymienił dźwignie serw na węglowe, ja ładuje to co było w zestawie, no oprucz zbiornika który wymieniłem na zakręcany i z filtrem filcowym Już nie długo kolejne foty z montarzu MX2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Warto też popatrzec jak latają deproniaki Witam Małe OT , oglądajac filmik zastanawiam się kto ma ADHD: Pauzoulis czy jego model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Panie Robercie... Jeśli się nie umie latać (mowa tutaj o jakimś 3D) to trzeba się dowartościować gigantem Zanim napiszesz takie głupoty to się zastanów, czy to co masz do powiedzenia jest cokolwiek warte. :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Panie Robercie jakie Pan planuje serwa i zasilanie ? Elektronika w MX2 50 ccOdbiornik Futaba R1410DP PCM 35 MHz (podwójna przemiana) Lotki 2 X PowerHD HD-9110MG High Torque Digital Servo - serwo cyfrowe Kierunek 1 X PowerHD 1501MG High Torque Analog Servo - serwo analogowe, metal - New Launch. Gaz 1 X PowerHD 1501MG High Torque Analog Servo - serwo analogowe, metal - New Launch. wysokość 2 X HS 5645MG serwo cyfrowe Regulator napięcia VR-8L (liniowy) Zasilanie zapłonu Pakiet NI MH 4,8V 2500 mAh Włacznik z portem do ładowania, DSC i wskaźnikiem stanu naładowania pakietu. 2-LED, 4.8V - Robbe. Zasilanie serwomechanizmów 2 X Li Jon 2200 mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Jako załącznik do tematu kilka video i fotek orginału Tak lata http://www.mxaircraft.com/mx2-photogalleries.php http://www.mxaircraft.com/mxs-photogalleries.php miłego oglądania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Pewnych osób chyba przyciąganie ziemskie nie obowiązuje no jak Twój takie fisie będzie kręcił :mrgreen: a czy dym też będzie.... ogólnie piękna maszyna czekam na więcej...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 dymu puki co brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Kolejne etapy budowy MX Statecznik poziomy Skrzydło lotki Kapcie na koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Robert napisz proszę jak Ci się widzi szybkość tych serw HD 9110? Myślałem nad nimi, ale te podane przez producenta 0,19sek mnie zniechęciło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 GRUCHACZ, Robert napisz proszę jak Ci się widzi szybkość tych serw HD 9110?Jak tylko uruchomię całą elektronikę to napiszę jak jest z tą prędkością serw.Różnica miedzy moimi a twoimi serwami jest tylko, dla niektórych pewnie az 0,05. CZy to tak wiele? ważne że ma siłe, metalowe tryby, cyfrowe, i stosunkowo niedrogie. mam też serwa HS 5645MG DIGITAL i one mają prędkość sec/60'': 0,23 (4,8V) , 0,18 (6V) miałem je na wysokości i było Ok ( jak dla mnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Tak się na tą szybkość uwrażliwiłem, bo wcześniej miałem HS645 w takij jednej benzynce i mnie strasznie denerwowała ich (i modelu) mulasta reakcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Z tego będzie układ paliwowy Przedłużacze serwa kierunku w specjalnej rurce Zabezpieczone linki steru kierunku koszulką termokurczliwą przed wytarciem sie od drgań Linki w miejscu skrzyżowania zabezpieczone koszulką termokurczliwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Wyczysc obiektyw, bo mleko jest. Fajny model doskonale prezentował sie w powietrzu na zawodach w Znojmo tyle, że w wersji 3,1m http://www.youtube.com/watch?v=2QTE49k-NNw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Witam koleje foto z budowy MX Wyłączniki do zapłonu serwomechanizmy, odbiornik odbiornik regulator, wyjścia na serwa w skrzydłach, i wyjścia do pakietów zasilania zbiornik w modelu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Nie dajesz żadnej miękkiej podkładki pod zbiornik? Mój zbiornik ,dokładanie taki sam, wytrzymał ok 70 lotów po czym cały się pomarszczył i strach było go używać , wymieniłem na sztywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Też latałem na takim zbiorniku. Po może 10 godzinach lotu pękł na rogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Ten regulator Dualsky który kupiłes mocno grzeje się przy tych serwach w modelu pod 50cc. Musisz mieć dobre chłdozenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Obróc ten regulator dualsky o 90 stopni, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.