tadek041 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Witam serdecznie kolegów modelarzy mam do was pytanie i prośbę. Mianowicie moglibyście mi podać linki do sklepów z silnikami do heli klasy 450. Interesuje mnie bezczotkowy mocny naprawdę mocny silnik który nie zawiedzie mnie przy akrobacji. Silnik który teraz używam to silnik od Belta CP V2 od e sky. Prosiłbym też o linki do regulatorów do tych silników. A może ktoś ma na sprzedaż taki mocny silnik z regulatorem lub bez ? Z góry za pomoc dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Turnigy E500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Ten http://helishop.pl/index.php?a=opis&k=166&id=2322 całkiem nieźle daje radę. Tylko musisz mieć mocniejszy regulator. Ten Turnigy E500 jest słabiutki, ponad dwa razy mniej mocy niż ten Scorpion. Chociaż mnie się ostatnio Scorpion rozsypał w locie i kupiłem stockowego Aligna 430XL. Powiem, że też lata bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 turnigy ma mocy po korek .. moze na jakis dziwny egzemplarz trafiłeś .. znajde chwile nagram film z tym motorkiem.. na zebatce 12 tictocki lejki i inne bez zajakniecia. mozesz tez kupic nowy silnik aligna 450M bdb motor.. 430XL jest bidniutki przy nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witajcie dzięki za pomoc teraz muszę szukać najtańszej alternatywy. A cą sądzicie o żyroskopie GY 410 nie ten Futaby tylko ten zamiennik z HK który wygląda tak samo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 tu lepiej nie oszczedzać.. na ogonie musisz mieć dobre żyrko i szybkie serwo cyfrowe inaczej zapał szybko ci minie polecam GP750 ALigna .. super żyrko duzo lepsze od futaby Gy401 i tansze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 . A cą sądzicie o żyroskopie GY 410 nie ten Futaby tylko ten zamiennik z HK który wygląda tak samo ?Daj sobie spokój z tym żyrem (assan) , tylko wygląda "prawie jak futaba" a to "prawie" robi wielką różnicę. Miałem Assana, mam teraz futabę i to dopiero jest żyroskop. Oprócz futaby polecam Ci jak poprzednik align gp 750. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Dzięki wielkie za pomoc. Zawisu i lotu postępowego uczyłem się na żyroskopie od E-sky i muszę powiedzieć że ciężka to nauka miałem nie lada problemów z tym żyroskopem teraz odstawiłem heli na półkę i chce sobie kupić lepsze wyposażenie typu mocniejszy silnik dobry żyroskop i dobre serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Za niewiele wyzsza cene (porownujac z polskimi cenami) mozna z unitedhobbies sciagnac spartana- uwazane za jedne z najlepszych i bardzo uniwersalne zyro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Spartan zacny.. ale w UH kosztuje 239$ + USB by sie przydało.. GP750 mozna kupić 100$ taniej a w polsce kupilem za 330zł nowke na alledrogo.. rożnicy nie poczujesz.. GP750 super żyrko.. z tanich a dobrych mozna jeszcze kupic zestaw HITEC HG5000+5083MG żyrko tez super trzyma jak skała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 A co myślicie o tym silniku miał by dużą moc ? http://www.allegro.pl/item762531451_silnik_turnigy_typhoon_2218h_do_heli_t_rex_450.html I oczywiście regulator 40 A wystarczy tak jak zalecają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 czytałem że silnik od copterx jest dobry.. i wystarcza do 3d też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arco Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 CoolSky nie strasz ludzi, nie każdy musi od razu inwestować w żyro Futaby, mam w swoim HK450 zestaw Assan + DS480 za okrągłe 50$ z HK i jak na razie sprawuje się świetnie. Pewnie, że ma swoje ograniczenia i do 3D się nie nadaje, ale to dla mnie jeszcze odległa przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Widziałem Coptera w akcji z tym silnikiem http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8137 E500 przy nim jest słaby. Co do gyro to Spartan ds760 AVCS Gyro V2.0 w UH kosztuje 150 USD (taka mała zmyłka w wykazie produktów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witajcie kupiłem sobie taki oto żyroskop mam nadzieję że to dobry zakup i będzie mi długo służył zarówno w 450-tce jak i w innych helikach takich jak np spalinowy raptor. http://www.allegro.pl/item772626085_nowy_zyroskop_futaba_gy401.html Co do silnika to prosiłbym o link do silnika i regulatora najmocniejszego jaki mogę dać do mojej 450-tki. Zasilanie 3S Li-pol 2450 mah. Silnik musi być mocny bo helik jest cały w alu i carbonie więc lekki nie jest. I mam do was pytanie jak macie ustawioną krzywą mocy w trybie do akrobacji w procentach podajcie jeżeli możecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Krzywą ustawia się pod konkretny silnik i pod konkretną zębatkę. Nie ma tak, że sobie od kogoś przepiszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 CoolSky nie strasz ludzi, nie każdy musi od razu inwestować w żyro Futaby, mam w swoim HK450 zestaw Assan + DS480 za okrągłe 50$ z HK i jak na razie sprawuje się świetnie. Pewnie, że ma swoje ograniczenia i do 3D się nie nadaje, ale to dla mnie jeszcze odległa przyszłość.Nikogo nie straszę. Też na początku miałem żyro assana. Z takim zestawem to sobie mogłem co najwyżej powisieć. Spróbuj ostrzejszych lotów a sam się przekonasz Ja żeby się przekonać musiałem kupić dwa... Jedno tanie, drugie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Cześć mam pytanie właśnie dotarł do mnie nowy żyroskop Futaby GY-401 mam pytanko koło przełącznika REV jest przełącznik DS i są dwie opcje ON and OFF. Czy przełącznik ma być na ON tylko gdy posiadam serwo cyfrowe DS (digital servo) a gdy analogowe to ma być OFF ? dobrze odczytałem instrukcję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Strzał w dziesiątkę. Przelącznik serwa cyfrowego ustala framerate sterowania serwa, więc jak ustawisz na on i podłączysz serwo analogowe najprawdopodobniej spalisz serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.