sławek Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Pozbywając sie chinskich "aparatur" z zestawem napędowym (sterowanie silnikami) robie dla znajomych samolociki (np temat Bryza) poproszono mnie o Liberatora . By utrzymać sie w wadze malowanie szczątkowe-wykorzystałem kolor płyt z pod paneli .napęd na 2 silniczki, pozostałe zewnętrzne to atrapa . Pakiet nimh 7,2v silniki to coś w stylu speed 100-150 skrzydełka 120cm,profil JRD. Lata nawet nienajgorzej (sterowanie to inna bajka ) Wstawiam to jako przykładzik że jak sie uprzemy to latać można (czasem lepiej a czasem gorzej )za grosze ,koszt całości około 60zł razem z zakupionym kiedyś na Allegro "zestawem" z chinskiego motoszybowca , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Bardzo fajny. 2 silniki czy 4 bo wygląda jakby tylko 2 były za silnikami ,a 2 to atrapa ze śmigłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 super! fajny pomysl na zeczywiscie tanie modelarstwo trafiasz w moje gusta najpierw Storch a teraz ten Liberator... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 2 silniki czy 4 bo wygląda jakby tylko 2 były za silnikami ,a 2 to atrapa ze śmigłem. napęd na 2 silniczki, pozostałe zewnętrzne to atrapaheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 No tak grunt to czytać ze zrozumieniem. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Jako ciekawostke opowiem o nietypowej krawędzi natarcia jaką zastosowałem w tym modelu; jest to miekka taśma ,prawdopodobnie nylonowa służąca np do przymocowania towaru do palet i jego zaciśnieciu "bandownicą" (pracujący przy transporcie lub magazynach wiedzą o co chodzi) Ową taśme nasączyłem i przykleiłem na krawędz skrzydła na30min żywice ,była to właściwie potrzeba chwili i experyment ale efekt jest niezły-skrzydło ma wzmocnione natarcie i za razem coś w stylu dzwigara. Waga podobna do ewentualnego zammienika-listewki sosnowej ale sztywność znacznie większa .(to ta krawedż pomalowana miejscami na czarno widoczna na fotce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.