Gość Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Kolejny projekt Piotra prosty modelik konstrukcyjnego sylwetkowego dwupłata pod silnik 2,5ccm lub elektryczny. http://swietochlowice.org/~dm/Slawek/dwuplacik.rar O ile będzie taka potrzeba to zrobię formatki pod laser.
Gość kotecek Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 dlaczego płaty są płaskie ? po co takie uproszczenie ?
Gość Anonymous Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Proste płaty - proste składanie. A latać i tak będzie fajnie Formatki pod laser już zrobiłem.
tomekRC Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Witam .Szymon czy mógłbym dostać formatki pod laser ??? pozdrawiam
Gość Anonymous Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Formatki przekażę Piotrowi i on je udostępni, jeśli uzna że się nadają, lub jeśli wyrazi na to zgodę, to udostępnię osobiście
piotr Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 masz moją aprobatę Szymon, u mnie na razie bez formata kompa się nie obejdzie, nic za bardzo nie chce się otwierać
Gość Anonymous Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 No to w takim razie planky dwupłacika wraz z formatkami w 3 wersjach: DXF, EPS, CDR trafiają do was: http://www.downfall.pl/dwuplacik.rar http://www.mp3wrzuta.pl/dwuplacik.rar Wszystko starałem się zrobić zgodnie ze sztuką, mam nadzieje że nie popełniłem żadnej gafy Pozdrawiam!
laminat Opublikowano 22 Października 2009 Opublikowano 22 Października 2009 Szymon nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w autocadzie format dxf nie chce sie otwierac.
Gość Anonymous Opublikowano 23 Października 2009 Opublikowano 23 Października 2009 Przy robieniu formatek korzystałem nie z AutoCADa tylko z TurboCada. Zawsze można pobrać Trial Corela z necika, i obejrzeć formatki w formacie CDR. EDITED Wycięty dwupłacik już do mnie jedzie. Jak tylko wyjmę go z pudełka założę odpowiedni temat w odpowiednim dziale
meteor Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Szymon, możesz to zapisać w starszej wersji Turbocada ? Albo w starszej wersji Corela ?
Gość Anonymous Opublikowano 24 Października 2009 Opublikowano 24 Października 2009 Postaram się to zrobić, ale dopiero w jutro wieczorem. Do tego czasu jestem pozbawiony cadów, coreli i innych c***
tomekRC Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Witam . Jaki jest koszt wycięcia u kolegi Kakabe ?? pozdrawiam
Gość Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Materiał + cięcie + przesyłka = 110 zł
Konrad Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Jako iż nie moge otworzyć planów mam pytanie-jaką rozpiętość bedzie miał model?
Gość Anonymous Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Witam! Nowa wersja plików (a dokładnie to nowe są tylko pliki z folderu DXF zapisane w starszej wersji) znajduje się tutaj: http://www.mp3wrzuta.pl/dwuplacik_nowa_wersja_plikow.rar oraz tutaj: http://www.downfall.pl/dwuplacik_nowa_wersja_plikow.rar Model ma około 70 cm rozpiętości. Jutro powinny dojść do mnie wycięte elementy od Krzyśka to pochwalę się zestawem oraz postaram się sprawdzić, czy niczego nie spaprałem robiąc formatki. Do budowy modelu będzie potrzeba: - 4 listewki sosnowe 4 x 4 mm - dźwigary - kawałek listewki bukowej (ja osobiście zastosuję sosnową, ale Piotr na planie zalecił bukową) 10 x 10 mm - 2 x płaskownik węglowy 3 x 1 mm - jako listwa spływu. - listewki balsowe wycięte z deski 3 mm, żeby wyszlifować sobie natarcie
Gość Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Szymon musisz zmniejszyć wysokość kadłuba o dwa - trzy mm bo ciężko jest trafić laserem, a jak deska jest na minusie to ucinamy kadłub albo u góry albo na dole .......
piotr Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 mam nadzieję że się nie obrazisz Szymku że wstawiłem fotkę ???, ale nie mogłem się powstrzymać
robraf Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 a jest mozliwosc podeslania wlasnych materialow? mam duzo balsy i zalega mi i wola: Zbuduj ze mnie cos" i az samo sie prosi o taki modlei tylko na elektryka albo 1ccm lub wiekszy (90cm) na 3,5ccm tak wiec ile wyniesie koszt samego ciecia? + wysyłka p.s. i jakie dokladie materialy sa potrzebne?
radga Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Witam oto moje zdjęcia: projekt niestety z braku czasu rodzi się w bólach. Zestaw został wycięty przez kolegę Kakabe. Do twórcy projektu mam kilka uwag: 1. warto zwiększyć grubość "profilu" skrzydła o ok 1mm co pozwoli na spokojne zmieszczenie w jego wnętrzu micro serwa. 2. punkt mocowania skrzydeł przesunąłbym do przodu (będę musiał dać ołów na ogonie) 3. uwzględnienie kesonu (skrzydła są bardzo wiotkie i bez kesonu praktycznie nie da sie ich pokryć folią bez wichrowania. Jak model będzie ukończony zamieszczę kolejne fotki na razie jest oklejony i muszę założyć orczyki i popychacze i dorobić jedną lotkę którą zeżarł kejter :jupi: Pozdrawiam Radek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.