Skocz do zawartości

Corona DSSS i FHSS

Krzysiek Hanuszkiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z powodu awarii (rozkodowywanie, zestrajanie się z innym nadajnikiem podczas lotu itd...)system FHSS nie jest już sprzedawany na hobbycity

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2.4Ghz+Corona+FHSS&idCategory=293&ParentCat=190

Natomiast z DSSS nie ma problemów

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7381&Product_Name=Corona_2.4Ghz_Futaba_Module_&_Rx_%28V2_DSSS%29

Odpowiedz sama się nasuwa :o

Opublikowano

Witam

Z powodu awarii (rozkodowywanie, zestrajanie się z innym nadajnikiem podczas lotu itd...)system FHSS

Dotyczy to tylko odbiorników Corony czy wszystkich innych producentów też?

Przy swojej Sanwie nie zauważyłem takich objawów.

Opublikowano
wojcio69, chodzi wyłącznie o system Corona FHSS. I oczywiście tyczy się tylko odbiorników Corona FHSS, bo tylko one działają w tym systemie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie czekam na coronę V2 DSSS. jak przyjdzie to zobaczę co jest warta

Bardzo chętnie poznam twoją opinie, ponieważ też chcę zamówić w HK taki zestaw link Paczuszka powinna już chyba być u Ciebie.

Ktoś się może orientuje, czy oryginalną antenkę z zestawu Corony można zastąpić takim czymś link W reviews na stronie HK, ktoś pisze, że niestety jest niekompatybilna z Corona. Chodzi o to, że wtyczka do łączenia anteny z modułem nie pasuje, czy problem jest bardziej skomplikowany? A może istnieje taki sam kabelek - przedłużka, tylko gdzie go dostać i czy takie kombinowanie nie wpłynie negatywnie na pracę modułu...

Opublikowano

No doszło.

Koncepcja się zmieniła i kupiłem moduł do zabudowy wewnątrz żeby zrobić nadajnik 2 systemowy bez wyciągania modułów. latałem kilka raz y na razie bez problemów.

wadą odbiorników jest to że trzeba je 2 razy włączać o czym ktoś pisał.

• 1 rok później...
Opublikowano

Corona osprzedała zapewne system FHSS

FHSS to nie system tylko metoda rozpraszania widma w systemach szerokopasmowych i używa jej kilku producentów sprzętu RC

Opublikowano

DSSS Corony zakupiłem jakieś pół roku temu, wsadziłem to do Eclipse7 i działa jak do tej pory bezstresowo. W odróżnieniu od oryginału.Mam do tego dwa odbiorniki 4 kanałowe i dwa ośmiokanałowe. Nie wiem jak będzie na zawodach bo latałem/ pływałem/jeździłem sam.

Opublikowano

Opatentować można protokół, nie sposób modulacji.

Używając tej samej modulacji FHSS, fafnaście firm może mieć fafnaście protokołów transmisji, niekompatybilnych ze sobą.

Bo o to właśnie w tym interesie chodzi, żebyś musiał kupić firmowy odbiornik. Systemy rozpraszania widma są znane od wielu, wielu lat, ale ich zastosowanie w RC to była manna z nieba dla producentów sprzętu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.