modelmaniak Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 TO pytanie po co sprzedawano komplety dual drożej ?? Tzn jeden kwarc dual kosztował 80 zł - nadawczy lub odbiorczy a komplet single kosztował 80 za 2 kwarce ?? Ktoś Was chciał zrobić w bolka... Firma Multiplex na swojej stronie http://www.multiplex-rc.de nawet słowem nie wspomina o kwarcach nadawczych w podwójnej przemianie.... To tak jak z maścią na szczury....[/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Moje wypowiedzi w sprawie Dual miały podstawy na hitecach nie mieszajmy tutaj MPXa bo widze ze wiesz o co chodzi JA poprostu siedze teraz w MPXach i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Moje wypowiedzi w sprawie Dual miały podstawy na hitecach Nie ma znaczenia kto jest producentem aparatury... Poprostu nie ma kwarców nadawczych w podwójnej przemianie... Firma (S)hitec na swojej stronie http://www.hitecrcd.com nawet słowem nie wspomina o kwarcach nadawczych w podwójnej przemianie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 (S)hitec :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Witam A co myślicie o odbiorniku Blue Arrow BA-R3P5 H/T 3.8g ?? http://www.ozhobby.com/product_info.php?cPath=24&products_id=689&osCsid=e095fbce46d03fc2b34c597f70beb13a Czytałem w tym sklepie opinie o tym pro dukcie, było ich aż 4 i wszystkie mają 5gwiazdek. W jednen gostek pisał że miał go w szybowcu 1400mm rozpiętości i poleciał tak że ledwie go widać i nie stracił zasięgu. Nie wiem jak by było w moim przypadku ale ja staram się nie latać zbyt wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Polecial tak daleko bo juz niemoglo go sterowac. Odbiornik bardzo lekkie ale tez sredniej jakosci i z malym zasiegiem . swietne do shokw do latania przy domu i niech tak zostanie . Wsadzanie gdzies indziej niz do malych lekkich i blisko latajacych modeli to nieporozumienie i nie polecam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 jak nie będziesz odlatywał dalej niz 200m to mozęsz wziąć a najlepsz epołączenie to z aparaturą Graupnera bo ma wiekszą moc synału niż (S)hitec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 It is recommended to create for the Park and Yard flyers and Indoor Aircraft applications that require a reliable and short remote distance one. Zapomnieli dodać "very" przed stwierdzeniem: short remote distance. Mam i nie polecam tego odbiornika do niczego większego i cenniejszego od małego depronowego elektryka (ja mam teraz w malutkim Zero). Mam też kilka Rexów5 (MPD i zwykłych) i te odbiorniczki Ci polecam do elektryków, ja nie mam z nimi kłopotów (ale patrz też link niżej). Co do Hiteców to idealnie działają te z podwójną przemianą, używam w spalinkach takich 07RD i 08RD (05MS też mi dobrze działa, ale w większym elektryku). Odradzam odbiornik GWSa R6NII, jakoś mi łapie zakłócenia i ma chyba mniejszy zasięg od Rex5 Innych odbiorników nie mam. Tu są tabelki z czułością i tolerancją na zakłócenia (opis budowy po kliknięciu na dany model): http://webx.dk/rc/RX-measurements/komplet-listen.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Zastanawiam się czy nie kupić używanego obiornika dokładnie takiego samego co mam - Hitec Micro555 "jedyne" $75 a nowy $90... Ale u mnie ostatnio z kasą nie najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 NOWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Zastanawiam się czy nie kupić używanego obiornika dokładnie takiego samego co mam - Hitec Micro555"jedyne" $75 a nowy $90... Ale u mnie ostatnio z kasą nie najlepiej Nie kupuje się używanych odbiorników!!!! Nie wiadomo ile razy ktoś "walił" tym w glebę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.