Skocz do zawartości

[P] Plany do modelu Cessna z poczatku lat 90-tych

dyra63

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Poszukuje planow do modelu Cessna z poczatku lat 90-tych,ktora zakupilem firmie HOBBY Pana Wieslawa Dzika z Warszawy .Niezlozony model Cessny przetrwal na strychu blisko 20 lat.Teraz wracam do modelowania ,chce zlozyc ten model ,lecz zagubilem oryginalne plany .Model ma laminatowy kadlub oraz styropianowe skrzydla.Moze ktos z starszej gwardii kolegow modelarzy latal tym modelem i zostaly w archiwum plany .Z gory dziekuje ,a jesli nie to jakos sobie dam rade -:).Przepraszam za pisownie ,lecz pisze na konsoli do gier na ktorej brakuje polskich czcionek .Pozdrawiam Adam ! :):)

Opublikowano

Witaj ,,witam ponownie w dziedzinie modelarstwa lotniczego ,pieknie ze myslisz o powrocie ,,co do zestawu ,,jak opisujesz plany sa nie potrzebne ,,troche logiki ..ale jesi potrzebujesz plany to popatrz na pudelko i powinnes znalesc model Cessne ,,np ..C-150..

C=152,,,, c-172 itp . mam plany ale musisz byc troche bardziej zdecydowany ktory model masz w pudelku ,,

Pozdrowienia ,,,Sroka

Opublikowano

Dzieki za porade.Gdyby bylo pudlo z nazwa modelu to by po sprawie .O ile mnie pamiec nie zawodzi to wcale takiego nie bylo bylo-nie te czasy .Odnosnie somego modelu to nie jest to jakas makieta lecz raczej model stylizowany ?cesnopodobny".Wszystko co posiiadam to dwie laminatowe polowy kadluba oraz dwa rdzenie styriopianowych skrzydel i statecznik poziomy .Chodzi glownie o ksztalt ilosc i rozmieszczenie wreg kadluba oraz sposob wykonczenia skrzydla (dzielone czy polaczyc w calosc -rozp .ok.1600mm ).Jak juz wczesniej pisalem jakos sobie dam rade i wykresle wregi na podstawie ksztaltu kadluba .Moze jednak jest ktos komu pozostaly plany z tego konkretnego modeliku f-my Hobby? :wink:Tak wg mnie to wygladem najbardziej przypomina wersje 185 SKYWAGON.

Opublikowano

Witam! Poszukuje planow do modelu Cessna z poczatku lat 90-tych,ktora zakupilem firmie HOBBY Pana Wieslawa Dzika z Warszawy

A może napisz do Pana Wiesława Dzika www.arthobby.pl, bo jakoś mi to wygląda na tą samą osobę.....

Opublikowano

Witam

Mam tą cesne jeszcze w tym sezonie latała poczekaj do weekendu a wstawię foto

i pogrzebie za planami . Moja ma lotki , zmniejszony wznios, powiększone usterzenie poziome i pogania nią ASP 46 (startuje się na 1/2 gazu z trawy )

EDIT:

Mam fotki

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Cesna poganiana była silnikiem RADUGA 7m i latała :oops: :oops: .

Po kilku naprawach masa drastycznie wzrosła :cry:

Silnik skończył swój żywot ( a mam jeszcze 3 nówki nieśmiganie :jupi: :jupi: :jupi: ) i dostał ASP

Jak na trenerka to kadłub jest kłopotliwy w naprawach (laminat )

Jak to jest ta to pisz co potrzebujesz.

Opublikowano

Juz stracilem nadzieje .Mysle ze to ten sam model .Jezeli ma przetloczeni pod maska na tlumik z prawej strony to na 100 %.Najbardiej zalezy mi na planach .Odnosnie silnika to posiadam ?nowiutki ?nieodpalany silnik bajeczka RADUGA 10 PU .jeszcze z rachunkiem -17500zll :lol: :lol:Rok produkcji 1987. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.