darek.3333 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Dziś rano wybraliśmy się na łąkę , na której zwykle latamy. Syn miał być w szkole po 9-tej więc o 7-dmej dojechaliśmy na pole. A tu na polu mgła. Na szczęście szybko zmalała i dało się polatać. :wink: W naszym RWD-5 by Skazoo zamontowaliśmy zwykły aparat Samsung D760 (bagatela 200g) tak , że RWD-5 miał trochę ciężko. Drugi nasz model TOTO-0 wodował przy lądowaniu. Sami zobaczcie jak po ostatnich deszczach wygląda nasza łąka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Bardzo ładna jakość filmu, proponuje wychylić aparat bardziej w bok, żeby nie było widać śmigła. Co do łąki, to ja bym do tego rwd dorobił pływaki i pobawił się na wodzie :wink: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 darek to czas nauczyć się lądować do nogi film super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Bardzo fajny film i podkład muzyczny A czym obklejałeś model :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam Filmuj dalej. Dobrze Ci to wychodzi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Do Kolegów: Dzięki za miłe słowa (napiera się chęci do dalszych pró Locke - to nasze pierwsze mocowanie aparatu do modelu. Wychylaliśmy aparat w różne strony. Pierwszym razem był za mało pochylony i widać było tylko chmury :wink: Co do pływaków to niezły pomysł. Meloow - próbujemy lądować do nogi ale nasz TOTO-0 , który po naprawach zamiast 450g (oryginał) waży 900g (!) bardzo się niesie nad ziemią i trudno go wyhamować :wink: Adam B - model jest oklejony zwykłą kolorową taśmą pakową kupowaną w papierniczym i docinaną nożyczkami i ostrym nożykiem i przyprasowywaną nie za gorącym żelazkiem :wink: Wojcio69 - skoro Ci się podoba filmik to będziemy dalej próbować, nam też się spodobało takie filmowanie z góry :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 film świetny :wink: No i te malownicze tereny :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Ja tez opklejałem skrzydła taśma Białą i ni to bardzo brzydko wyszło, nawet nie będę pokazywał bo bym się ze wstydu spalił, bo chyba jakąś cienką miałem i prześwituje ta ciemna zieleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Taka mgła to jeszcze nic Gdy widoczność jest do ok. 30 metrow tylko sie domyślasz gdzie jest model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Hehe, ja raz sam pojechałem latać we mgle... Myślę sobie przecież ParkMaster jest do ciasnego latania... damy radę. Jak mi zniknął prawie całkowicie z oczu, to wracałem na "czuja" - Nigdy więcej takich numerów xD No chyba, że model jest oświetlony :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Pisałem, że mgła zmalała. Na początku ledwo było widać model więc nawet nie zaczynaliśmy filmować. :wink: Adam B - my wykonaliśmy model z depronu białego kupionego w sklepie modelarskim więc może dlatego nam wyszło lepiej to oklejanie białą taśmą - też była cienka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Adam B - my wykonaliśmy model z depronu białego kupionego w sklepie modelarskim więc może dlatego nam wyszło lepiej to oklejanie białą taśmą - też była cienka.I to pewnie dlatego mi tak paskudnie wyszło, ale na jaśniejszym 6mm to dosyć znośnie wygląda. ale trudno mój model ma nie wyglądać on ma latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.