Skocz do zawartości

Poranne latanie w zamgleniu.

darek.3333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś rano wybraliśmy się na łąkę , na której zwykle latamy. Syn miał być w szkole po 9-tej więc o 7-dmej dojechaliśmy na pole. A tu na polu mgła. Na szczęście szybko zmalała i dało się polatać. :wink: W naszym RWD-5 by Skazoo zamontowaliśmy zwykły aparat Samsung D760 (bagatela 200g) tak , że RWD-5 miał trochę ciężko. Drugi nasz model TOTO-0 wodował przy lądowaniu. Sami zobaczcie jak po ostatnich deszczach wygląda nasza łąka:

Opublikowano

Bardzo ładna jakość filmu, proponuje wychylić aparat bardziej w bok, żeby nie było widać śmigła. Co do łąki, to ja bym do tego rwd dorobił pływaki i pobawił się na wodzie :wink: :wink:

Opublikowano

Do Kolegów:

Dzięki za miłe słowa (napiera się chęci do dalszych próB)

Locke - to nasze pierwsze mocowanie aparatu do modelu. Wychylaliśmy aparat w różne strony. Pierwszym razem był za mało pochylony i widać było tylko chmury :wink: Co do pływaków to niezły pomysł.

Meloow - próbujemy lądować do nogi ale nasz TOTO-0 , który po naprawach zamiast 450g (oryginał) waży 900g (!) bardzo się niesie nad ziemią i trudno go wyhamować :wink:

Adam B - model jest oklejony zwykłą kolorową taśmą pakową kupowaną w papierniczym i docinaną nożyczkami i ostrym nożykiem i przyprasowywaną nie za gorącym żelazkiem :wink:

Wojcio69 - skoro Ci się podoba filmik to będziemy dalej próbować, nam też się spodobało takie filmowanie z góry :wink:

Opublikowano

Ja tez opklejałem skrzydła taśma Białą i ni to bardzo brzydko wyszło, nawet nie będę pokazywał bo bym się ze wstydu spalił, bo chyba jakąś cienką miałem i prześwituje ta ciemna zieleń

Opublikowano

Hehe, ja raz sam pojechałem latać we mgle... Myślę sobie przecież ParkMaster jest do ciasnego latania... damy radę. Jak mi zniknął prawie całkowicie z oczu, to wracałem na "czuja" - Nigdy więcej takich numerów xD No chyba, że model jest oświetlony :wink:

Opublikowano

Pisałem, że mgła zmalała. Na początku ledwo było widać model więc nawet nie zaczynaliśmy filmować. :wink:

Adam B - my wykonaliśmy model z depronu białego kupionego w sklepie modelarskim więc może dlatego nam wyszło lepiej to oklejanie białą taśmą - też była cienka.

Opublikowano

Adam B - my wykonaliśmy model z depronu białego kupionego w sklepie modelarskim więc może dlatego nam wyszło lepiej to oklejanie białą taśmą - też była cienka.

I to pewnie dlatego mi tak paskudnie wyszło, ale na jaśniejszym 6mm to dosyć znośnie wygląda. ale trudno mój model ma nie wyglądać on ma latać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.