koko216 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam. Tak jak obiecywałem w powitaniu łączam kilka zdjęć modelu zlina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 a może coś więcej nt. tego modelu. Paramatry , gdzie można kupić lub z jakich planów zrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko216 Opublikowano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Model zbudowany na podstawie Planów modelarskich. Skala 1:3,5 ,rozpiętość 2450. Model całkowicie kompozytowy zbudowany od podstaw. Na pierwszych dwóch zdjęciach jest model "prototypowy" tzn. na nim testujemy wszystkie rozwiązania konstrukcyjne. Waga ok 6 kg model pusty. Docelowo waga ma wynosić ok 5 kg dla modelu pustego. Na ostatnim zdjęciu wersja poprawiona(odchudzona). Postaram się wrzucić więcej fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko216 Opublikowano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Fotki kadłuba modelu docelowego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo_upb Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 :shock: <ślinka> Chciałbym zobaczyć więcej zdjęć (mogłyby być pomniejszone, żeby ładowały się szybciej) zanim popełnię samobójstwo No chyba, że wcześniej ktoś mnie nauczy robić modele w tej technologii. Zliny 50 wyjątkowo obrodziły w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 I want more!! Zafundowałeś mi z samego rana opad szczęki. Kto to robi, za ile bedzie sprzedawane? Jestem pierwszy w kolejce! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko216 Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Hmm. Model jest jeszcze nie oblatany. Tzn mamy zamiar oblatać drugi egzemplarz ale nie ma jeszcze do niego skrzydeł i usterzenia wysokości... - brak czasu :cry: . A co do ceny to również nie jest ustalone. Napewno będzie większa niż za jakiegoś zwykłego ARF'a. Ale skoro już padło to pytanie to zapytam i ja: ile może być wart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko216 Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 A co do fotek to postaram się wrzucić jakieś szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Tylko tym razem bardziej pozmniejszaj fotki :wink: No ja chyba już nic mądrego nie powiem. BOMBA :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Jak dla mnie za mniej niz 3k nawet bym nie siadał do pastowania formy skoro CMPRO bierze nawet 1,4k za mniejsze modele [czy tez TF 2k za mustanga] a gdzie tu do tych szczegółów tego zlina ... Oczywiscie to moje subiektywne zdanie i nie kazdy musi sie zgadzac ze mna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko216 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Co do modelu to rzeczywiście jest "trochę" szczegółów. Podział blach jest jak w oryginale czyli na zakładkę. Brakuje tylko nitów. A skoro już mowa o innych modelach to mogę prosić o podanie linków? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Nie wymaga to zbyt wiele rozkminy, wystarczy wpisac modele.sklep.pl i przejrzec oferte modeli spalinowych ... Ew. zajrzec na strone arthobby.pl i zobaczyc ich extry albo zajrzec na ef3m.pl 3k wydaje mi sie byc chyba nawet zbyt niską ceną chociaz wydaje sie wysoka ale spójrzmy na to realnie - ten kto kupi taki model to i bedzie na niego go stac... Z drugiej strony aby odzyskac chociaz koszty form warto by bylo wykonac kilka modeli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko216 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 No że forma nie była robiona na 1 model to rzecz wiadoma tylko trzeba to teraz dopracować , ulotnić i klepać ile forma wytrzyma . I dziękuję za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Niedawno oglądałem ten model osobiście . Robi piorunujące wrażenie. Dokładność odwzorowania oryginału powala na kolan , no i ta jakość wykonania. Widać rękę mistrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko216 Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam. Wiem że to nie w tym dziale powinienem zadać to pytanie. W jakiej rozdzielczości dodawać fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 W jakiej rozdzielczości dodawać fotki?Zerknij tu: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9460 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam, wiadomo coś na temat tego modelu? Może można kupić taki zestawik? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.