koko216 Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 Witam. Tak jak obiecywałem w powitaniu łączam kilka zdjęć modelu zlina.
meloow Opublikowano 29 Października 2009 Opublikowano 29 Października 2009 a może coś więcej nt. tego modelu. Paramatry , gdzie można kupić lub z jakich planów zrobiony.
koko216 Opublikowano 29 Października 2009 Autor Opublikowano 29 Października 2009 Model zbudowany na podstawie Planów modelarskich. Skala 1:3,5 ,rozpiętość 2450. Model całkowicie kompozytowy zbudowany od podstaw. Na pierwszych dwóch zdjęciach jest model "prototypowy" tzn. na nim testujemy wszystkie rozwiązania konstrukcyjne. Waga ok 6 kg model pusty. Docelowo waga ma wynosić ok 5 kg dla modelu pustego. Na ostatnim zdjęciu wersja poprawiona(odchudzona). Postaram się wrzucić więcej fotek.
koko216 Opublikowano 29 Października 2009 Autor Opublikowano 29 Października 2009 Fotki kadłuba modelu docelowego:
milo_upb Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 :shock: <ślinka> Chciałbym zobaczyć więcej zdjęć (mogłyby być pomniejszone, żeby ładowały się szybciej) zanim popełnię samobójstwo No chyba, że wcześniej ktoś mnie nauczy robić modele w tej technologii. Zliny 50 wyjątkowo obrodziły w tym roku.
Way Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 I want more!! Zafundowałeś mi z samego rana opad szczęki. Kto to robi, za ile bedzie sprzedawane? Jestem pierwszy w kolejce! :mrgreen:
koko216 Opublikowano 30 Października 2009 Autor Opublikowano 30 Października 2009 Hmm. Model jest jeszcze nie oblatany. Tzn mamy zamiar oblatać drugi egzemplarz ale nie ma jeszcze do niego skrzydeł i usterzenia wysokości... - brak czasu :cry: . A co do ceny to również nie jest ustalone. Napewno będzie większa niż za jakiegoś zwykłego ARF'a. Ale skoro już padło to pytanie to zapytam i ja: ile może być wart?
koko216 Opublikowano 30 Października 2009 Autor Opublikowano 30 Października 2009 A co do fotek to postaram się wrzucić jakieś szczegółów.
jary14 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Tylko tym razem bardziej pozmniejszaj fotki :wink: No ja chyba już nic mądrego nie powiem. BOMBA :mrgreen:
ertman_176 Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Jak dla mnie za mniej niz 3k nawet bym nie siadał do pastowania formy skoro CMPRO bierze nawet 1,4k za mniejsze modele [czy tez TF 2k za mustanga] a gdzie tu do tych szczegółów tego zlina ... Oczywiscie to moje subiektywne zdanie i nie kazdy musi sie zgadzac ze mna ...
koko216 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 Co do modelu to rzeczywiście jest "trochę" szczegółów. Podział blach jest jak w oryginale czyli na zakładkę. Brakuje tylko nitów. A skoro już mowa o innych modelach to mogę prosić o podanie linków? Pozdrawiam.
ertman_176 Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Nie wymaga to zbyt wiele rozkminy, wystarczy wpisac modele.sklep.pl i przejrzec oferte modeli spalinowych ... Ew. zajrzec na strone arthobby.pl i zobaczyc ich extry albo zajrzec na ef3m.pl 3k wydaje mi sie byc chyba nawet zbyt niską ceną chociaz wydaje sie wysoka ale spójrzmy na to realnie - ten kto kupi taki model to i bedzie na niego go stac... Z drugiej strony aby odzyskac chociaz koszty form warto by bylo wykonac kilka modeli ...
koko216 Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 No że forma nie była robiona na 1 model to rzecz wiadoma tylko trzeba to teraz dopracować , ulotnić i klepać ile forma wytrzyma . I dziękuję za informację.
Tomek Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Niedawno oglądałem ten model osobiście . Robi piorunujące wrażenie. Dokładność odwzorowania oryginału powala na kolan , no i ta jakość wykonania. Widać rękę mistrza.
koko216 Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam. Wiem że to nie w tym dziale powinienem zadać to pytanie. W jakiej rozdzielczości dodawać fotki?
Rob Mc Fly Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 W jakiej rozdzielczości dodawać fotki?Zerknij tu: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9460
Michal3013 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam, wiadomo coś na temat tego modelu? Może można kupić taki zestawik? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.