Adam B. Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Właściwie miałem zamiar już dawno zrobić ten model. Plany przeleżały sporo czasu, zakupione kiedyś okazyjnie na Allegro. Dokonałem jednak modyfikacji w stosunku do oryginału - zrobiłem Norberta w wersji elektrycznej. Silnik Dualsky XM3530 - 12 (taki był w zasobach) Regulator Turnigy 40A Pakiet Rinho 1750mAh Śmigło składane 8x5 ( musi być coś innego) Dwa serwa HS 81 Rozpiętość 750mm Waga ??? (do sprawdzenia) Oblot odbył się dziś - wszystko bez niespodzianek, tylko niestety lata za wolno Zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 no no ładny ale taki trochę batmański Ci wyszedł :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Takie plany Musze jeszcze lotkę przerobić bo zrobiłem dwie identyczne :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Mi się bardzo podoba To, że jest taki batmański też :wink: Jakiś filmik ?? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Jakiś filmik ??a ja dodam": jakies plany ?:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 a ja dodam jakies plany ?:-) Plany przeleżały sporo czasu, zakupione kiedyś okazyjnie na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Plany... hmhm może coś się da zrobić. Film to w przyszłości jak będzie kamera na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 a z czego budowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Balsa 5mm, 3mm listewki 8x8, sklejka 2mm i sosna listewki 3x3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Kurcze, aż się prosi o napęd tunelowy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Nie.... Ten kołpak mu pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Parę lat temu też wykonałem ten model, tylko konstrukcja była z depronu a napęd elektryczny. Bardzo ładnie to latało i całkiem szybko. Model do dzisiaj wisi na ścianie i chyba kiedyś go uzbroję i jeszcze nim polatam. Poniżej fotka z oblotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 tylko konstrukcja była z depronu a napęd elektryczny. Czyli tylko materiał inny :wink: Coraz bardziej mi się on podoba, jak bym jeszcze zobaczył jak on lata... Szczególnie spodobał mi się pomysł z konstrukcją depronową Jako, że ta delta nie ma profilu to mogłaby być szybka robota Podsumowując Plany... hmhm może coś się da zrobić. :mrgreen: :wink: - o tak się ładnie uśmiecham w stronę Adama B., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Kurcze, jakie ładne.... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Ja właśnie ten model znam ze strony pana Marka Też mi się podobał :mrgreen: Plany... hmhm może coś się da zrobić. Film to w przyszłości jak będzie kamera na lotnisku. Czyli jest szansa na plany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 W odpowiedzi na temat planów... dajcie mi proszę czas do jutra. Edit: Potrzebny jakiś FTP Jeśli ktoś chce to TU można znaleźć plany ale dopiero po zalogowaniu da się ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Dziekuje za udostepnienie Janosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Dziekuje za udostepnienie Podłączam się Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Cześć Super modelik Adam. Pomyślałem, że się tu wproszę i że to odpowiednie miejsce-nie chciałem rozpoczynać nowego tematu. Z tego co pamiętam u mnie latał poprawnie i w miarę szybko. Ze względu na spore niedoskonałości napędu model nieźle hałasował. Muszę przyznać, że budowa była mocno zainspirowana Norbertem MarkaJ (dzięki również za depronową deltę-pozwoliła mi wyrobić pożądane nawyki w sterowaniu modelami) model oczywiście jak każde moje latadło został poddany wariacjom wedle własnych zamysłów. Dodam, że chwilowo miał nawet na pokładzie aparat jednorazowy (bez automatyki przewijania kliszy-jeden lot=jedno foto). Napęd to samoróbka 2xCD. Dawne, dawne dzieje. Dawno się nie odzywałem... prawie wcale. Przy kolejnej fali napadu modelarskiego szału (po ok 3 latach postu) postanowiłem na nowo się uaktywnić. O wielka zajawko: nie opuszczaj mnie więcej na tak długo BTW z chęcią przyjrzę się innym planom z FMT ;D (niebawem foto innego modelu z planów tego wydawnictwa... jeszcze szybszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Aktualizacja! Norbert doczekał się nowego napędu: pakiet 4S - 2,2 Ah i do tego silniczek Turnigy 480L V-Spec Inrunner w/ Impeller 2150kv ze śmigłem APC 6x4. Teraz to lata ale jeszcze nadążam za nim myślami więc jest do opanowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.