Adam B. Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Właściwie miałem zamiar już dawno zrobić ten model. Plany przeleżały sporo czasu, zakupione kiedyś okazyjnie na Allegro. Dokonałem jednak modyfikacji w stosunku do oryginału - zrobiłem Norberta w wersji elektrycznej. Silnik Dualsky XM3530 - 12 (taki był w zasobach) Regulator Turnigy 40A Pakiet Rinho 1750mAh Śmigło składane 8x5 ( musi być coś innego) Dwa serwa HS 81 Rozpiętość 750mm Waga ??? (do sprawdzenia) Oblot odbył się dziś - wszystko bez niespodzianek, tylko niestety lata za wolno Zdjęcia
meloow Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 no no ładny ale taki trochę batmański Ci wyszedł :wink:
Adam B. Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 Takie plany Musze jeszcze lotkę przerobić bo zrobiłem dwie identyczne :crazy:
jary14 Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Mi się bardzo podoba To, że jest taki batmański też :wink: Jakiś filmik ?? :roll:
Janosik72 Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Jakiś filmik ??a ja dodam": jakies plany ?:-)
meteor Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 a ja dodam jakies plany ?:-) Plany przeleżały sporo czasu, zakupione kiedyś okazyjnie na Allegro.
Adam B. Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 Plany... hmhm może coś się da zrobić. Film to w przyszłości jak będzie kamera na lotnisku.
Adam B. Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 Balsa 5mm, 3mm listewki 8x8, sklejka 2mm i sosna listewki 3x3.
Marcin Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Kurcze, aż się prosi o napęd tunelowy ;]
MarekJ Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Parę lat temu też wykonałem ten model, tylko konstrukcja była z depronu a napęd elektryczny. Bardzo ładnie to latało i całkiem szybko. Model do dzisiaj wisi na ścianie i chyba kiedyś go uzbroję i jeszcze nim polatam. Poniżej fotka z oblotów.
jary14 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 tylko konstrukcja była z depronu a napęd elektryczny. Czyli tylko materiał inny :wink: Coraz bardziej mi się on podoba, jak bym jeszcze zobaczył jak on lata... Szczególnie spodobał mi się pomysł z konstrukcją depronową Jako, że ta delta nie ma profilu to mogłaby być szybka robota Podsumowując Plany... hmhm może coś się da zrobić. :mrgreen: :wink: - o tak się ładnie uśmiecham w stronę Adama B.,
blackriver Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Kurcze, jakie ładne.... :rotfl:
Barlu Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Ja właśnie ten model znam ze strony pana Marka Też mi się podobał :mrgreen: Plany... hmhm może coś się da zrobić. Film to w przyszłości jak będzie kamera na lotnisku. Czyli jest szansa na plany?
Adam B. Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Opublikowano 2 Listopada 2009 W odpowiedzi na temat planów... dajcie mi proszę czas do jutra. Edit: Potrzebny jakiś FTP Jeśli ktoś chce to TU można znaleźć plany ale dopiero po zalogowaniu da się ściągnąć.
Janosik72 Opublikowano 3 Listopada 2009 Opublikowano 3 Listopada 2009 Dziekuje za udostepnienie Janosik
jary14 Opublikowano 3 Listopada 2009 Opublikowano 3 Listopada 2009 Dziekuje za udostepnienie Podłączam się Wielkie dzięki
bronek Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Cześć Super modelik Adam. Pomyślałem, że się tu wproszę i że to odpowiednie miejsce-nie chciałem rozpoczynać nowego tematu. Z tego co pamiętam u mnie latał poprawnie i w miarę szybko. Ze względu na spore niedoskonałości napędu model nieźle hałasował. Muszę przyznać, że budowa była mocno zainspirowana Norbertem MarkaJ (dzięki również za depronową deltę-pozwoliła mi wyrobić pożądane nawyki w sterowaniu modelami) model oczywiście jak każde moje latadło został poddany wariacjom wedle własnych zamysłów. Dodam, że chwilowo miał nawet na pokładzie aparat jednorazowy (bez automatyki przewijania kliszy-jeden lot=jedno foto). Napęd to samoróbka 2xCD. Dawne, dawne dzieje. Dawno się nie odzywałem... prawie wcale. Przy kolejnej fali napadu modelarskiego szału (po ok 3 latach postu) postanowiłem na nowo się uaktywnić. O wielka zajawko: nie opuszczaj mnie więcej na tak długo BTW z chęcią przyjrzę się innym planom z FMT ;D (niebawem foto innego modelu z planów tego wydawnictwa... jeszcze szybszy)
Adam B. Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Opublikowano 12 Maja 2010 Aktualizacja! Norbert doczekał się nowego napędu: pakiet 4S - 2,2 Ah i do tego silniczek Turnigy 480L V-Spec Inrunner w/ Impeller 2150kv ze śmigłem APC 6x4. Teraz to lata ale jeszcze nadążam za nim myślami więc jest do opanowania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.