Pawel_W Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 A no własnie, wszystko mieści się w tytule posta. Chciałbym przewinąć chińską podróbkę Neutrino czyli Turnigy 3020 - 1800. Tyle że żadna ze znanych mi tabel nawijania uzwojeń nie zawiera kombinacji z 24 zębami statora i 22 magnesami :/ Ma ktoś koncepcję jak to rozgryźć? Nie chciałbym "uczyć się" tego silnika odwijając uzwojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Możesz nawijać wg. schematu dwunastozębowego, tj. poskoku i kierunków nawijania (trzeba bardzo uważać, by się nie pomylić), a łączyć jako jedno uzwojenie druty z dwa razy większej ilości zębów (z 8 zębów). Mozna również nawijać co drugi ząb (bedzie dwanascie) lub od razu na dwóch kolejnych zębach (pare liczymy jako jeden ząb-będzie również dwanaście). Tak nawijane będą również dobrze działać. pozdr edit. dla 24 zębów AabBCcaABbcCAabBCcaABbcC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 ja spaliłem 3020 -1200 i juz mam go rozebranego mogę ci dać notatki z rozwijania nie chciało mi się rozbierać 1800 ale na oko układ taki sam jak by cos było niezbyt jasne to pomogę ps. miałem do dyspozycji tylko painta :rotfl: silniczek jest bardzo fajny mojego zabiło śmigiełko 8x6 :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Mój gania na 8x4,3 i nawet nie jest ciepły, może miałeś jakiś wadliwy? Jakim drutem nawijałeś i ile zwojów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 jeszcze nie nawijałem :mrgreen: wole jeszcze polatać dopóki nie brodzę w śniegu a co do ilości zwoji nie liczyłem założenie było takie ze grubszym drutem ile wejdzie :wink: bo za mało obrotów miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 jutro podam efekty ale rpóby całkiem nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kustosz Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Na stronie : www.powercroco.de jest kalkulator do przeliczania układu uzwojeń, i wyszło AaAabBbBCcCcaAaABbBbcCcC ( http://www.powercroco.de/Kombinationstabelle.html ) początkującym przewijaczom gorąco polecam te stronę, jest tam kopalnia wiedzy :crazy: :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.