mkrawcz1 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Wierzyć można... Albo i nie :devil: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Nie kupowałem jeszcze w HK. Czy ktoś mógłby mi przybliżyć procedurę na PW? :wink: Na co uważać i jaki rodzaj przesyłki , jak najlepiej płacić, czy można zamówić towar , którego aktualnie nie ma na magazynie. Jak sprawdzić, kiedy będzie na magazynie i kiedy się będzie można załapać i tym podobne. Wiem , że po żmudnym studiowaniu tego i innych postów coś bym wyłuskał ale może ktoś miałby trochę czasu mi to streścić :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Jak to jest w końcu z lipolami? Wysyłają do nas czy nie? Ktoś tu napisał, że przez niemcy do woli wysyłają - to siedzieje automatycznie czy ja w zamówieniu musze coś okreslić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Wchodzisz na głównej stronie HK na EURO Warehouse po prawej stronie poniżej wyszukiwarek i ładujesz do koszyka skolko ugodno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Wchodzisz na głównej stronie HK na EURO Warehouse po prawej stronie poniżej wyszukiwarek i ładujesz do koszyka skolko ugodno. Rozumiem, że nie wiąze się to z jakąs dodatkową opłatą? Sposób wysyłki znowu wybieram po staremu czy klikając EURO... już jestem przypisany do którejś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Rozumiem, że nie wiąze się to z jakąs dodatkową opłatąUnia Panie ,leci bez kontroli celnej.Ceny wyższe niż w HK zawierają niemiecki VAT ale jak policzysz że miało by trafić do UC to nie wychodzi tak tragicznie.Za trzy dni masz w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Unia Panie ,leci bez kontroli celnej. Qrde! A od kiedy tak jest :?: Gdy schodziłem do piwnicy to było inaczej... Chodziło mi o to czy jest inny rodzaj przesyłki na co odpowiedział mkrawcz1. Czyli przesyłka nie idzie już z HongKongu tylko z Niemiec(?) Mnie sie nie spieszy, a zależy mi na wyborze :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincek Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Temat dopiero co przerabiałem i generalnie jestem nim zmęczony :/ Oto dlaczego... Lipo z Niemiec możemy zamawiać bez ograniczeń (stosunkowo droga przesyłka), nie obowiązuje nas VAT, duży wybór, ceny zarówno wyższe (nawet o 10$) jak i niższe niż w centrali HK (aż 1$), ale co z tego skoro zdecydowana większość baterii jest na BK :? Centrala HK, wiadomo, mamy w zasadzie wszystko czego dusza modelarska zapragnie (nielicząc BK i ewentualnego VATu) ale są ograniczenia wysyłkowe np: - Air Parcel łączna pojemność lipo do 3500mAh, w zasadzie brak ograniczenia wagowego, - Air Mail brak ograniczeń lipo, waga max 1.85kg Czyli albo stawiasz na pojemność lipoli, albo na wagę przesyłki. Ostatecznie musieliśmy z kolegami podzielić nasze zamówienie na 2 paczki (Air Parcel na sprzet i Air Mail na lipole), co w sumie i tak nie załatwiło sprawy bo musielismy zmieścić się w wadze 1.85kg, a jest to zaledwie kilka większych lipoli. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 duży wybór, ceny zarówno wyższe (nawet o 10$) Ja tu widzę róznice niemal 100% :!: ale jeśli z centrali do 1,8kg lipola to w zupełności mi to wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Mam pytanie. Czy taki model http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11218 Wysyłają bez problemu do polski? Czy nie ma jakichś ograniczeń wielkościowych paczki. I czy można dowiedzieć się kiedy mniejwięcej będzie na stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Mam pytanie. Czy taki model http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11218 Wysyłają bez problemu do polski? Czy nie ma jakichś ograniczeń wielkościowych paczki. I czy można dowiedzieć się kiedy mniejwięcej będzie na stanie? I czy nie lepiej wziąć ten model z chin? Bo po swarmie ten z chin jest o ponad 10$ tańszy. I czy wtedy nie ma problemów z przesyłką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 tak wiem że przesyłka jest do 10kg, ale nic więcej nie potrzebuje. I chyba lepiej wybrać przesyłkę 3-7 days dpd za ~25$ do 3kg UPSSS napisałem 2 posty. Przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 mkrawcz1 - Dzięki wielkie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.