JarekF Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Paczka zamówiona 13.11 jako rejestrowana. 14.11 status shipped. Do dzisiaj brak trackingu- czy to "normalny" objaw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ostatnio tak :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Dzisiaj i przedwczoraj dotarły do mnie 2 przesyłki. O dziwo info o wysyłce na stronie poczty było na bieżąco aktualizowane. Jedynym problemem jest opieszałość w przyjmowaniu przesyłek przez pocztę bo z tego co widzę regułą jest że dopiero po jakichś 4 dniach na stronie poczty pojawia się jakikolwiek status przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ja też odebrałem w ostatnich dniach 2 przesyłki , a trzecia jest już blisko domu :mrgreen: Szczęśliwie obyło się bez "bonusa" z UC, ale zauważyłem, że na paczkach nadawca umieszcza naklejkę z łączną ich wartością. Mało tego, w moim przypadku ta wartość była zawyżona :shock: np. wartość sprzętu w paczce 197 USD a na naklejce 312 USD Ciekawe jak miałbym się tłumaczyć w UC z tej różnicy :? Druga paczka też miała różnicę, mniejszą ale wciąż... Zatem, przy tym wszystkim, pod wątpliwość można poddać funkcjonowanie opcji samodzielnego ustalenia wartości paczki (co można przecież zrobić w momencie finalizowania transakcji). Jak widzę, po swoich przesyłkach, to nic nie daje lub wręcz skutek jest odwrotny :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Ja też odebrałem w ostatnich dniach 2 przesyłki , a trzecia jest już blisko domu Pewnie jest jakiś konkretny powód iż nie załadowałeś wszystkiego do jednej paczki. Czy to chodzi o UC czy jeszcze o coś innego? A może koszt przesyłki zbiorczej byłby większy od podzielonych? Przymierzam się do zakupów w HK i chciałbym poznać wszystkie niuanse ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Jedynym problemem jest opieszałość w przyjmowaniu przesyłek przez pocztę bo z tego co widzę regułą jest że dopiero po jakichś 4 dniach na stronie poczty pojawia się jakikolwiek status przesyłki. Mówisz opieszałość, a u mnie idą jak burza nawet do przodu :mrgreen: A swoją drogą to pierwszy raz widzę taki wpis. Miał ktoś coś podobnego czy po prostu się pomylili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 np. wartość sprzętu w paczce 197 USD a na naklejce 312 USD Na deklaracji celnej?? Tej białej gdzie zaznacza się Toy, Gift, itp?? Czy na naklejce gdzie 312$ oznacza ichniejszą walutę? Pikasiak-= sorry ale niestety nie mam lupy pod ręką żeby sprawdzić co pisze na tym obrazku co chcesz pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Spójrz na datę ostatniego wpisu 19.11.2010 godzina 18:11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 nie mam lupy pod ręką żeby sprawdzić co pisze na tym obrazku co chcesz pokazać. jest napisane ;D PS - u mnie też "klik" nic nie zmieniał. Zatrzymane na cle to chyba niedobrze... i nadal nie wiem czemu trzeba dzielić na trzy mniejsze paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Darek tu nie ma żadnej reguły. Jedni tak robą po to że celnik jak widzi małą paczkę to często nie zagląda tylko przybija pieczątkę i puszcza dalej. Ale to nie jest absolutnie żadna reguła. Miałem paczkę o wadze 4kg i dużych wymiarów o znacznej wartości, przyszła bez dodatku VAT-owego, za tydzień dokupiłem jakieś pierdoły paczka malutka w porównaniu do poprzednie i niestety nie obyło się bez dodatku VAT-owego. Ale faktycznie małe paczki zdecydowanie rzadziej są VAT-owane niż duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 To trzeba się obkupić przed 1.01.2012. :wink: PS - Dzięki Konrad_P za wyjaśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Jeśli jest to faktycznie prawda to zaraz po wakacjach trzeba będzie faktycznie obkupić się bo popyt wzrośnie pewnie 2 3 krotnie oczekiwanie na towar będzie kilkumiesięczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Spokojnie, zawsze się znajdzie obejście :-) Zaczniemy zamawiać np. przez Ukrainę ;-) Otóż to. A ja już widzę jakąś nową opcję wysyłki. Ciekawe co to ten QAM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Pewnie jest jakiś konkretny powód iż nie załadowałeś wszystkiego do jednej paczki. Czy to chodzi o UC czy jeszcze o coś innego? W przypadku dwóch paczek chodziło o sprzęt + lipole , co przy zamówieniu wszystkiego razem spowodowałoby, że cena przesyłki byłaby kosmiczna. A jedna paczka to zaległy backorder... Stąd taka kumulacja u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 A ja wam powiem, że wczoraj zamawiałem graty z HC i niestety musiałem podzielić to na 2 przesyłki, bo paczka ok 2700gramów z lipolami za żadne skarby świata nie chciała si dać wysłać niczym innym jak EMS. Po usunięciu lipol z koszyka spokojnie dawało się zaznaczyć AIRMAL. Najdziwniejsze z tego wszystkiego jest to, ze same pakiety z drobiazgami dały się wysłać pocztą lotniczą. Gdzie tu logika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.