Skocz do zawartości

http://hobbyking.com/

slawko_k

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

http://sledzenie.poczta-polska.pl/ Kod ten sam co w HK post, Swisspost itp.

Na trackingu Swiss post jest wpis : 09.XII Departure from border point of country of mailing. Natomiast gdy ten sam nr ID wkleję w powyższy link poczty polskiej wyskakuje, że nie ma takiej przesyłki :?: :!: :evil:

Mam identycznie, najprawdopodobniej coś się pochrzaniło na stronie PP. Sprawdzałem wcześniejsze przesyłki przez Swissposta i wszystkie poznikały ze strony PP, chyba że przestali wpisywać listy polecone a stare wpisy pousuwali.

Opublikowano

Zawsze stare wpisy kasują - szkoda miejsca w bazie.

Pozdrawiam

To wiem, tylko że dużo starsze z paczek mam a z listów poleconych nagle brakło. Poza tym ten wpis który sprawdzałem jest zaledwie z końca listopada.

Opublikowano

Moja paczka wczoraj dotarła. Ale za to wazżła niemal 1,7kg mniej niż powinna. Zabrakło dodatkowego kartonu którego nie da się wyrzucic z koszyka. Wszystko było wepchane do kartonu z modelem. Napisłem do HK pytanie za co zapłaciłem te 12$ więcej za wysyłkę.

Opublikowano

Moja paczka wczoraj dotarła.

Pozostaje mi autorytatywnie stwierdzić: a nie mówiłem?

Ale za to wazżła niemal 1,7kg mniej niż powinna.

Było w HK nie kupować, tylko iść do najbliższego modelarskiego za rogiem i kupić bez żadnych opłat logistyczno-transportowych. Przecież napisali czarno na białym ile wysyłka będzie kosztować. Zaakceptowałeś to potwierdzając i opłacając zamówienie. Zmienili tę cenę? Musiałeś coś dopłacać? Czegoś brakuje w dostawie? Coś zostało uszkodzone?
Opublikowano

Może i mówiłeś :wink: Ale jeśli muszę zapłacić dodatkowe 12$ za to że mi dołożą karton, którego nie można wyrzycić z koszyka, a tylko podnosi on wagę i jednicześnie cenę przesyłi wcale nie o jakieś tam grosze, a jego i tak nie dokładają, tylko tak piszą no to ja czegoś nie rozumiem.

Opublikowano

Czy zmieniło się coś z przesyłką lipoli powyżej 4400 mah jeszcze do niedawna przesyłka była droga po przekroczeniu tej wartości.A wczoraj zrobiłem sobie mała symulacje wrzuciłem do koszyka dwa lipole po 5000 mah i miałem opcję wysyłki przez International (Registered) Air Mail za 14.99. Czegoś nie kumam i polepszyły się czasy?

Opublikowano

To kliknij "BUY NOW" i zobacz, jakie opcje wysyłki masz w 3. kroku...

No właśnie tak robię i się zdziwiłem ze jest do zaznaczenia International (Registered) Air Mail za 14.99 a wcześniej wydaje mi się że tego nie było...

Opublikowano

Odnośnie dalszych losów mojej paczki.... :[

Czy zdarzało się komuś że paczka dotarła do Polski i leży gdzieś ze statusem "Wyjście z obcego obszaru celnego" wg trakingu Poczty polskiej? Taki status jest od 9 grudnia i zero postępów. Nie wiem co m,a, z tym robić?

Opublikowano

Może to nie to ale tracking swiss'u zakończył się na 7XII z adnotacja o dotarciu do kraju docelowego. na trackingu poczty polskiej nie było żadnego wpisu - znaczy był wpis, że nie ma takiej przesyłki - aż do dnia jej odbioru czyli wczoraj.

Opublikowano

Czy zdarzało się komuś że paczka dotarła do Polski i leży gdzieś ze statusem "Wyjście z obcego obszaru celnego"

To oznacza że poaczka wyleciała z hong kongu, ale jeszcze leży gdzieś pomiedzy Polską a Chinami. Ja tak miałem przez ponad dwa tygodnie.
Opublikowano

moja , wysłana 09.12 też dzisiaj dotarła . Na track Swisspost jej droga zatrzymała się w Zürichu 15.12 , później widziałem ją w tracku poczty 21.12 i na tym koniec .

Opublikowano

W jaki sposób dowiedzieć się kiedy będą dostępne na magazynie wideogoogle fat sharki ?

Jest o tym informacja na jakimś ich forum ?

wystosowałem mejla do sklepu , ale coś nie kwapią się z odpowiedzią , dlatego zwracam się do was z tym pytaniem ... :wink:

Opublikowano

Pytanie mam... co się zmienia od przyszłego roku w tych całych przesyłkach? Coś gdzieś kiedyś słyszałem że teraz będzie się płacić zanim wyślą paczkę czy coś..

Opublikowano

Pytanie mam... co się zmienia od przyszłego roku w tych całych przesyłkach? Coś gdzieś kiedyś słyszałem że teraz będzie się płacić zanim wyślą paczkę czy coś..

Z tego co mi się wydaje, tak było i jest, że najpierw płacisz, potem wysyłają :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.