alkraj Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Do mnie właśnie dotarło zamówienie z 13 grudnia. Żadnego cła mi nie wcisnęli, nie było też najmniejszych problemów. Ogólnie mówiąc jestem zadowolony :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja zamawiałem 5 grudnia, wyglądało to tak: 10-Dec-2010 Hong Kong Item posted. 11-Dec-2010 Hong Kong Processed for departure. 12-Dec-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 13-Dec-2010 17-Dec-2010 Poland Arrived. 17-Dec-2010 Poland Pending customs inspection. 17-Dec-2010 Poland In transit. Na twoim miejscu napisałbym do HK. Paczka leżała tydzień na poczcie w Hongkongu, jakiś powód musiał być. Pewnie niczego konkretnego się nie dowiesz, ale może jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zobacz kilka postów wyżej na mój tracking. 2-Dec-2010 Hong Kong Item posted. 9-Dec-2010 Hong Kong Processed for departure. Paczka leżała na poczcie, a nie między sklepem a pocztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha19 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Moje zamówienie z 23 grudnia jeszcze nie wyleciało do polski. Pozostało tylko czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Miał ktoś może ten klej? http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7525 Jak się sprawuje? Nie jest za gęsty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Wcześniej już robiłem w Hobby City, aczkolwiek miałem normalny tracking, tj. po wejściu na konto w HC mogłem się przenieść na stronę z trackingiem. Po ostatnim zamówieniu niby też mogę, ale jak klikam, to nie pojawia mi się tracking, tylko takie cuś http://img194.imageshack.us/img194/1971/traking.jpg Do tej pory w ogóle pisało że przesyłka o moim numerze do trackingu w ich systemie nie istnieje. Spotkał się ktoś z taką formą "trackingu" ? Dodam że przesyłka było oznaczona na stronie HC jako registered. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 to Air Mail, więc to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Czyli nie ma jak sprawdzić gdzie jest teraz przesyłka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 No nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Wejdz na stronę sledzenie.poczta-polska.pl i wpisz ten sam numer co na poczcie HK. Może coś będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Jeśli wysyłka jest DPD 4-7 Days 0-3kg (Germany to Poland) to rozumiem, że tylko z magazynów niemieckich? Jeśli z chińskich to trzeba air parcelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Grzechu - tak dokładnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Poza tym zauważyłem w trackingu ciekawą rzecz: listy polecone (Registered AirMail) nie wykazują śladów kontaktu z UC (w przeciwieństwie do paczek - Registered Air Parcel)... Wykazują w postaci pieczątek.. to, że nie ma w systemie to już inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Czy ktoś z Was miał sytuację, że dwie przesyłki wyszły w tym samym dniu z HK? Czy dotarły do PL równocześnie?Ja miałem taki przypadek ze dwie wyszły w tym samym dniu, a doszły w odstępie tygodniowym. I na odwrót, wysłane w odstępie 8 dni i doszły razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Czeka na nadanie czy coś takiego. A moja paczka w dalszym ciągu wisi od 9 grudnia z tym samym statusem na poczcie polskiej, czyli wyjście z obcego obszaru celnego. :cry: Może ktoś to wytłumaczyć mi żebym się nie spinał na myśl o paczce że ja trafi? Zdarzyło się że komuś paczka nie dotarła? Wie ktoś gdzie dzwonić lub się pytać o tą paczkę u nas? Wracając do tej wcześniejszej kwestii - dziś otrzymałem z PP maila w odpowiedzi na moje pytanie co może się dziać z moją przesyłką, ze tak długo jej nie ma. odpowiedź PP: "Witam, Jak wynika z systemu monitorowania przesyłek, paczka pocztowa o numerze nadawczym [wiadomym] w dniu 09.12.2010 opuściła obszar celny Hongkongu. Przesyłka została nadana jako ekonomiczna w związku z czym termin jej doręczenia nie jest określony (przesyłki ekonomiczne kierowane są do kraju przeznaczenia drogą lądowo-morską)". Więc czekamy - może płynie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.