ppompka Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 merlin1212, A śledzenie na Poczcie Polskiej miałeś prawidłowe czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Jak Poczta Polska będzie coś miała prawidłowe, to się chyba upiję ze szczęścia... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KYK Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 specyfick jak na razie po wpisaniu ID nie znajduje mi takiej paczki. A tak poza tym to z ebaya 2 przesyłki idą mi już miesiąc :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Jak Poczta Polska będzie coś miała prawidłowe, to się chyba upiję ze szczęścia... :twisted: 3 paczki które szły do mnie zgadzały się z trackingiem PP :wink: (więcej nie śledziłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 U mnie tracking na terenie HongKongu działał prawidłowo trochę się czekało ale paczka poleciała i tutaj słuch a raczej tracking o niej zaginął .Poczta Polska nic nie miała ( nie ma takiej paczki ) po kilku dniach paczka dotarła ale na trackingu poczty polskiej nadal paczki nie było :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmodel Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Złożyłem zamówienie na dwie paczki 30.04.2011. Wybrałem opcje transportu "International (Registered) Air Mail 1.5kg". Za paczki zapłacił mój znajomy swoją kartą. Cały czas mam status "paid, processing". Od dwóch tygodni nic, żadnej zmiany. Zaczyna mnie to wkurzać. Pierwsza paczka i jestem przez to trochę zniechęcony do zakupów w hobby king. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 A zamawiałeś coś co było na Backorder? Zobacz czy masz wszystko na statusie RESERVED w szczegółach zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmodel Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 wszystko było i jest dostępne od początku wszystko na statusie reserved Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StoQ Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 to bardzo dziwnie w sumie bo ja jak robiłem zakupy teraz ostatnio to 6 maja złożyłem zamówienie a 13 maja już opuściła granice HK teraz tylko czekam jej w polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Czy ktoś miał taki przypadek że paczka nie doszła na czas? Do 21dni od wysyłki, czyli do końca terminu dostawy (air parcel ma max 21 dni od zmiany statusu na Shipped, a status zmienił się 3 maja) zostało 6 dni, a paczka dalej ma status Item posted. Czy po upływie tego terminu jeśli paczka nie doszłaby, to czy zgłaszać spór na paypalu, i co to daje? Oczywiście napisanie do HK to oczywista oczywistość. Zapłaciłem za paczką 26.04, a na zgłoszenie sporu jest chyba 45 dni, więc mam jeszcze dużo czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Mam to samo dalej czekam i mnie zaczyna brać ... no nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Na 100% są w W-wie na UC i tam czekają na odprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 No to czekam, w sumie to i tak nie mam innego wyboru. Mam nadzieję że mi tylko Vatu nie naliczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Moje paczka właśnie przyszła, do tej pory nie ma trakingu. Widzę że koledzy mieli rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Ehh, no to mam po prostu pecha? specyfick, ile czasu temu zmienił się status na shipped? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 27/04/2011 paid początek maja shhipped nie pamiętam dokładnej daty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xader Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 U mnie: 06/05 zamowione + zaplacone (z backorder) 09/05 skompletowe (wszystko reserved) 12/05 spakowane 13/05 wyslane (do singapuru) 18/05 tracking widoczny w speedpost 19/05 "processing at air transit center" tracking widoczny na pp, pozostaje mi czekac az wejdzie do samolotu, przyleci do polski, uc i pp Moje pierwsze zamowienie w hk i ostatnie idace przez singapur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 U mnie sie w koncu coś ruszyło, jak teraz wszystko pójdzie gładko, to paczk będzie u mnie pewnie we wtorek-środę. Dane przesyłki Podpis nazwa wartosc Typ przesyłki P - Paczka pocztowa ekonomiczna Kraj przeznaczenia PL Kraj nadania HK świadczenia: pozycje opisu: Zdarzenia przesyłki Liczba pozycji: 2 Podpis Data zdarzenia Jednostka pocztowa Zdarzenie Szczegóły 2011-05-09 13:54 International Postal System Nadanie przesyłki 2011-05-20 18:06 HONG KONG AIR MAIL CENTRE Wyjście z obcego obszaru celnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 110 stron tematu i w kółko to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.