Skocz do zawartości

Tłumik do DL-50 typu carnister

Marek:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale Twoja Extra z tłumikiem MTW wcale nie pierdzi mniej niż moja z puszką

doprawdy ? to może ktoś postronny oceni

twoja puszka szczególnie polecam 2:30 min

mój MTW

modele identyczne , no może mój w troche ładniejszym malowaniu :rotfl:

Opublikowano

Posłuchałem i wyszło mi , że faktycznie na karnistach jest ładniejszy dźwięk....

..... o 1 promil. :D

Ciekawe jak będzie z mocą, ale skoro silnik podobno mocniejszy(DLE) , a SV targał Yaka bardzo fajnie , to przy podobnej masie może wystarczy ta puszka.

A jeśli mocy okaże się za mało, to montaż karnistra można zawsze zrobić później , w razie czego model jest do tego przygotowany.

Opublikowano

Zamówiłem też podwozie węglowe

Moim zdaniem lepiej mieć dural choćby cieńszy, porównywalny wagowo. Do węgla trzeba perfekcyjnie lądować i mieć idealne lotnisko. Wiadomo, że człowiek zawsze chce dobrze a nie zawsze tak wychodzi... Ja osobiście mam cienkie duralowe i nigdy mnie nie zawiodło. Bo jak za sztywne a słabe mocowanie to leci nie tylko część kadłuba ale też często rury od tłumików bądź dół kadłuba. Raz miałem historię z podwoziem zbyt mało amortyzującym, twardsze przyziemienie, podwozie zostaje na ziemi, model leci i dural wplątuje się w tylny dół kadłuba i rozwala mi dość konkretnie(no i tłumik puszka do spawania). Wiadomo, każdy nie planuje rozbicia modelu czy też gorszego lądowania, ale takie te nasze hobby, że nawet najlepszym się to zdarza.

A co do tłumika to chyba SV ma podobną moc co DLE? Jak waga będize 7,5 bądź 7,7kg do lotu to puszka jak najbardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.