Skocz do zawartości

Dylemat. Jaką drogę wybrać...

ValdeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Antenę odkręcić i wyjąć kwarc. Tryb ustawić na SPCM.

Kolega pisze głupoty. Po włożeniu wtyczki do nadajnika włącza on się sam, ale z wyłączonym modułem w.cz. W gorszych nadajnikach, odkręcania anteny nie skomentuje. :roll:

Jeśli to kabel od pitlaba, to tryb ustawić na PPM

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Antenę odkręcić i wyjąć kwarc. Tryb ustawić na SPCM.

Kolega pisze głupoty. Po włożeniu wtyczki do nadajnika włącza on się sam, ale z wyłączonym modułem w.cz. W gorszych nadajnikach, odkręcania anteny nie skomentuje. :roll:

Jeśli to kabel od pitlaba, to tryb ustawić na PPM

W którym miejscu napisałem ze trzeba włączyć nadajnik? I ja pisze o kablu zrobionym z 2 jacków więc tryb musi być SPCM. Robię tak od ponad pół roku i wszystko jest ok.

Więc Ty mi tu nie mów o głupotach boś sam...

Opublikowano

Mam taki interfejs USB. Nieraz latam latam coś zmienie w ustawieniach w symulatorze i nic nie moge zrobić tak jakby nie widział :/

Opublikowano

W którym miejscu napisałem ze trzeba włączyć nadajnik? I ja pisze o kablu zrobionym z 2 jacków więc tryb musi być SPCM. Robię tak od ponad pół roku i wszystko jest ok.

Więc Ty mi tu nie mów o głupotach boś sam...

Pisałem o wyjmowaniu kwarcu i odkręcaniu anteny.
Opublikowano

Mam problem... latam sobie w FMS- wszystko ładnie pięknie do czasu. Gdy się rozbije, zmienie model to nagle model nie reaguje na ruchy drążkami, jak wchodze w kalibracje to też nic nie reaguje. Dopiero jak wyciągne i włoże spowrotem usb do kompa to wtedy działa. Co to może być ?

Opublikowano

Porty USB mają to do siebie, że chętnie łapią kurz, który im bardzo przeszkadza. Gdy masz zakurzone styki nawet mały ruch może powodować przerwanie któregoś z połączeń i USB jest odłączony. Gdy wkładasz jeszcze raz to styki wracają na swoje miejsce i wszystko jest ok.

Spróbuj dmuchnąć sprężonym powietrzem, lub ewentualnie dmuchnąć za pomocą płuc, powinno pomóc.

P.S Moja wypowiedź przedstawia najczęstszy problem z ww portami.

Opublikowano

Spróbowałem przeczyścić port ale to nic nie dało. Ten interfejs standartowo instaluje taki sterownik jak VJOY, ściągnąłem z neta ppjoy – wszystko ładnie po raz pierwszy udało mi się polatac w AFPD ale nie na długo … po około 5minutach lotu vjoy się jakoś wyłącza nie wiem o co biega, po prostu zachowuje się tak jakby w ogóle nie był podłączony. Ma ktoś jakieś rady?

Opublikowano

A może napiszesz do producenta symulatora? Zapytaj sprzedawcy, od którego kupiłeś symulator.

A teraz powiedz dlaczego wyjechałeś z tymi głupotami? czy to źle że odkręcam antenę i wyjmuje kwarc??

Jasne, że źle. To nic nie daje, jeżeli nie obrócisz się trzy razy w lewą stronę i nie spluniesz przez prawe ramię stojąc na jednej nodze.

Opublikowano

Dobrze wiedzieć, wiecie czemu wyjmowałem i odkręcałem antenę? Bo jakiś nie powiem kto powiedział na forum aby tak robić bo sobie uszkodzę moduł nikt nie wspomniał ze przy kablu z jacka tego się nie robi bo moduł się wyłącza. Ja to przeczytałem i powiedziałem dalej... no cóż że przez pół roku bez potrzebnie tak robię. Teraz bym przekazał tą lipna informację dalej ale to nie moja wina ...

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9616&highlight=wyci%B1ga%E6+kwarc fajnie dzięki...nie wiem czy chodzi o samego esky ale ja się zastosowałem :cry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.