blackriver Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 Gratulacje Patryku . W jakiej skali będziesz rc robił :?:
Patryk Sokol Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Opublikowano 24 Listopada 2009 A skali Ci nie powiem, wiem tylko, ze będzie miał około 45cm rozpiętości. Dalej w skali mikro będzie
blackriver Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 Może Ci się przyda plan i jeszcze ten wątek.
Patryk Sokol Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Opublikowano 24 Listopada 2009 Ech... A czułem się taki fajny zanim to zobaczyłem... Na pociechę mam to, że ten model ma ostro przekłamaną linię kadłuba względem oryginału. W każdym razie zostaje przy wcześniej używanym planie ( http://peanut.scale.free.fr/images/p-bleriot-xi.gif ), bo wystarczy, że go przeskaluje i już mi pasuje. W tamtym mnie za bardzo kadłub w oczy kłuje.
marek rokowski Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 toś pan pojechał po bandzie! piękna MODELARSKA robota! Patryk, naprawdę z przyjemnością patrzy się na taką robotę modelarstwo zawsze było dla mnie robieniem "coś" z niczego a Twoj model jest tego dosknalym przykladem gratuluję cierpliwosci,dokladnosci i wytrwalosci;) PSa może zrób silnik zdrucikównawiniętych na te kołki balsowe? wyjdzie jakby miały ożebrowanie do chłodzenia no i będzie fajny kontrast surowe drewo-metal jak się bedziesz nudził, a będziesz miał ochotę skończyć sobie Hellcata (stryrodur, 1/12) to daj znac (wyciąłem kiedyś dwie sztuki a teraz tylko łapią kurz...) -to taki mały dowod uznania - o ile podoba Ci sie pomysł
blackriver Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 Twój Bleriot to Model przez duże "M", :? myślałem że jak chcesz robić większego to jakieś materiały dodatkowe by się przydały... ale może kiedyś... a maleństwo jest śliczne :!:
Patryk Sokol Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Opublikowano 24 Listopada 2009 Ale ja mam zrobione ożebrowania na cylindrach, tylko lampa z aparatu to prześwietliła. Na żywo to ładnie widać :wink: Zrobiłem to jak toczyłem (na wiertarce ) cylinderki przez wykonanie nacięć grubym nożem do tapet. Na żywo fajne, ale zdjęcie nie pokaże tego Co do dodatkowych materiałów to z Bleriotem jest spory problem. Każdy kolejny plan, każde zdjęcie prezentuje coś innego. Po prostu ten samolot powstał w tak wielu wersjach, replikach itp. że chyba tylko sam śp Louis Bleriot wie jak to wyglądało w oryginale :wink: Na podobny problem natknąłem się jak zastanawiałem się nad sterowaniem głębokością. Co zdjęcie to inaczej, sam nie wiedziałem, że to można na tyle sposobów wykonać :rotfl: W każdym razie w modelu 45cm (którego plany jutro drukuje :jupi: ) będę musiał się raczej skupić na niskiej wadze, niż na umakietowaniu Ale ma ładnie wyglądać i koniec
Janek Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 No klasa, można by jeszcze srebrną farbą dorobić felgi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.