kojot Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Trochę już mnie nudziły ulubione zabawy mojej ulubione córeczki - rozstawianie lalek itp. W między czasie żona mimochodem wspomniała, że Bruce Willis kupił córce domek dla lalek za 80k$ (z klimatyzacją). Cóż, od Bruce'a mam sporo więcej włosów, ale forsy niebotycznie mniej. Na dodatek właśnie zostawiłem kupkę forsy w liniach lotniczych za bilety do Japonii, żona spędziła pół dnia w sklepie przymierzając płaszczyki i coś czuję, że wyrok będzie w wysokości niezłej benzyny 50ccm. No poprostu stale pod górkę - zdecydownie nie będzie domku za 80k$ ani nawet za 0,8k$. A córeczce dom dla lalek się należy. I tatuś powinien się wykazać w weekend poświęceniem czasu dla dziecka. Było trzeba coś z tym zrobić. Zaopatrzyłem się w dwie paczki klejów do glutownicy, paczkę skalpeli i taśmę papierową. Wcześniej odwiedziłem firmowy śmietnik. O 17-tej pole walki wyglądało tak: Wyoutsorcowałem prace projektowe Koło 21 osiągnąłem stan surowy otwarty Wreszcie 23 - stan surowy zamknięty. Zrobione schody i zjeżdżalnia oraz schowek pod schodami. Domek gotowy do przekazania małemu potworowi. Potwór jutro do spółki z mamusią pomaluje chałupkę, zainstaluje obrazki itp. Mnie może się jeszcze trafi jakiś biały montaż ;-). A kiedy dziewczyny będą malować, ja w kanciapce podgonię Maydaya. :rotfl: Hmm, może teraz zrobię dziecku jakiś tor dla samochodzików? Znajdzie się w firmowym śmietniku jeszcze trochę kartonów ;-).
madrian Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 To już lepiej lotniskowiec z małymi modelami samolocików dla lalek... :mrgreen: Niech się maleństwo wdraża w wariactwo tatusia. :lol2: Wyobraź sobie za parę lat ten szok małżonki: "Córciu! Choć bo nam sklep zamkną i sukienki nie kupimy" "Nie mogę! Kleję skrzydło! Pojedziemy jutro... jeśli będzie padać i wiać" :devil: Ale Hangar i garaż, to już mo0głeś dorzucić...
mammuth Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zalatw jeszcze przybudowke - bedzie mini modelarnia 8) Daj koniecznie zdjecia jak juz skonczycie
Paweł R Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Ta zjeżdżalnia to dla hardkora Zjazd a potem skok z 1 pietra na podłogę ;D
Barlu Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Najpierw wyrwie głowę o podłogę :mrgreen: Daj na dachu lądowisku dla śmigłowców i stacje meteorologiczna xD
meloow Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 widzę że temat się ożywił to może tak mały konkursik na domek dla lalek ?
karlem Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 kojot, Czemu idziesz na łatwiznę? A gdzie basen, ogród w stylu francuskim (albo jakim komu pasuje), a stajnia, o innych drobiazgach nie wspominając??? Oj nie kochasz Ty córki tak bardzo, jak deklarujesz
meloow Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 dla porównania i sterownik windy w tym domku
mammuth Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 W sumie klime tez by dalo rade zalozyc
instruktor Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 "Potwór jutro do spółki z mamusią " Krzysiu nie jestem pewiem o kim Ty piszesz o córci czy ...... :devil: o przepraszam doczytałem " Domek gotowy do przekazania małemu potworowi"juz rozumiem chociaż nie do końca dlaczego ''krew z krwi Twojej "tak nazywasz, na fotce wspaniała milusińska
kamil369 Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Podłączam się do pomysłu z kliką A i zastanawiam jaki to soczek widnieje na zdjęciu nr.5
Gość Anonymous Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Widzę że Kojot wynalazł system bezprzewodowego transportu dymu Komin jest na środku dachu czyli cały kanał komina powinien iść przez środek chaty - tymczasem brak go
robraf Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 skoro jest bezprzewodowy internet to czemu nie....komin?
KaliN Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 A i zastanawiam jaki to soczek widnieje na zdjęciu nr.5 Soczek z mlekovity o ten. Ta zjeżdzalnia mi trochę nie pasuje ... po zjeździe lalkę może boleć :ass: może jak ma być aż tak wysoko to dorób basen (niech wpada do basenu ).
instruktor Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 TAaa soczek dla córci , a ten kieliszek obok to pewnie tata opróznił
kojot Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 Do pracy wkracza druga ekipa Efekt końcowy Kuchnia z kafelkami (kafelkiem ;-)) na podłodze Łazienka i komplet wypoczynkowy z pianki Sypialnia na strychu Projekt zakończony, dziecko popracowało, choć Mamusia sporo więcej. Zobaczymy ile ten projekt quick&dirty przeżyje. Jak będzie bardzo sterany, zabawimy się w straż pożarną :jupi: Dziękuję kibicom. Mayday ma prawie gotową maskę i do połowy oklejony kadłub. PS. Szczepan - uwierz, to Potwór! Tyle że słodki ;-)
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 I tak tatuś zaoszczędził na nowy model :devil:
madrian Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Taki malutki, składany, żeby lalki mogły się bawić w składanie modeli... :devil:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.