kojot Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Trochę już mnie nudziły ulubione zabawy mojej ulubione córeczki - rozstawianie lalek itp. W między czasie żona mimochodem wspomniała, że Bruce Willis kupił córce domek dla lalek za 80k$ (z klimatyzacją). Cóż, od Bruce'a mam sporo więcej włosów, ale forsy niebotycznie mniej. Na dodatek właśnie zostawiłem kupkę forsy w liniach lotniczych za bilety do Japonii, żona spędziła pół dnia w sklepie przymierzając płaszczyki i coś czuję, że wyrok będzie w wysokości niezłej benzyny 50ccm. No poprostu stale pod górkę - zdecydownie nie będzie domku za 80k$ ani nawet za 0,8k$. A córeczce dom dla lalek się należy. I tatuś powinien się wykazać w weekend poświęceniem czasu dla dziecka. Było trzeba coś z tym zrobić. Zaopatrzyłem się w dwie paczki klejów do glutownicy, paczkę skalpeli i taśmę papierową. Wcześniej odwiedziłem firmowy śmietnik. O 17-tej pole walki wyglądało tak: Wyoutsorcowałem prace projektowe Koło 21 osiągnąłem stan surowy otwarty Wreszcie 23 - stan surowy zamknięty. Zrobione schody i zjeżdżalnia oraz schowek pod schodami. Domek gotowy do przekazania małemu potworowi. Potwór jutro do spółki z mamusią pomaluje chałupkę, zainstaluje obrazki itp. Mnie może się jeszcze trafi jakiś biały montaż ;-). A kiedy dziewczyny będą malować, ja w kanciapce podgonię Maydaya. :rotfl: Hmm, może teraz zrobię dziecku jakiś tor dla samochodzików? Znajdzie się w firmowym śmietniku jeszcze trochę kartonów ;-).
madrian Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 To już lepiej lotniskowiec z małymi modelami samolocików dla lalek... :mrgreen: Niech się maleństwo wdraża w wariactwo tatusia. :lol2: Wyobraź sobie za parę lat ten szok małżonki: "Córciu! Choć bo nam sklep zamkną i sukienki nie kupimy" "Nie mogę! Kleję skrzydło! Pojedziemy jutro... jeśli będzie padać i wiać" :devil: Ale Hangar i garaż, to już mo0głeś dorzucić...
mammuth Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Zalatw jeszcze przybudowke - bedzie mini modelarnia 8) Daj koniecznie zdjecia jak juz skonczycie
Paweł R Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Ta zjeżdżalnia to dla hardkora Zjazd a potem skok z 1 pietra na podłogę ;D
Barlu Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Najpierw wyrwie głowę o podłogę :mrgreen: Daj na dachu lądowisku dla śmigłowców i stacje meteorologiczna xD
meloow Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 widzę że temat się ożywił to może tak mały konkursik na domek dla lalek ?
karlem Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 kojot, Czemu idziesz na łatwiznę? A gdzie basen, ogród w stylu francuskim (albo jakim komu pasuje), a stajnia, o innych drobiazgach nie wspominając??? Oj nie kochasz Ty córki tak bardzo, jak deklarujesz
instruktor Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 "Potwór jutro do spółki z mamusią " Krzysiu nie jestem pewiem o kim Ty piszesz o córci czy ...... :devil: o przepraszam doczytałem " Domek gotowy do przekazania małemu potworowi"juz rozumiem chociaż nie do końca dlaczego ''krew z krwi Twojej "tak nazywasz, na fotce wspaniała milusińska
kamil369 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Podłączam się do pomysłu z kliką A i zastanawiam jaki to soczek widnieje na zdjęciu nr.5
Guest Anonymous Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Widzę że Kojot wynalazł system bezprzewodowego transportu dymu Komin jest na środku dachu czyli cały kanał komina powinien iść przez środek chaty - tymczasem brak go
robraf Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 skoro jest bezprzewodowy internet to czemu nie....komin?
KaliN Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 A i zastanawiam jaki to soczek widnieje na zdjęciu nr.5 Soczek z mlekovity o ten. Ta zjeżdzalnia mi trochę nie pasuje ... po zjeździe lalkę może boleć :ass: może jak ma być aż tak wysoko to dorób basen (niech wpada do basenu ).
instruktor Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 TAaa soczek dla córci , a ten kieliszek obok to pewnie tata opróznił
kojot Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Do pracy wkracza druga ekipa Efekt końcowy Kuchnia z kafelkami (kafelkiem ;-)) na podłodze Łazienka i komplet wypoczynkowy z pianki Sypialnia na strychu Projekt zakończony, dziecko popracowało, choć Mamusia sporo więcej. Zobaczymy ile ten projekt quick&dirty przeżyje. Jak będzie bardzo sterany, zabawimy się w straż pożarną :jupi: Dziękuję kibicom. Mayday ma prawie gotową maskę i do połowy oklejony kadłub. PS. Szczepan - uwierz, to Potwór! Tyle że słodki ;-)
ertman_176 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 I tak tatuś zaoszczędził na nowy model :devil:
madrian Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Taki malutki, składany, żeby lalki mogły się bawić w składanie modeli... :devil:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.