jarkub Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 No właśnie, czy ktoś mógłby wyjaśnić, czym się róznią modele FG od CG ? Będę wdzięczny za odpowiedź. Jarek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Witam Zestawienie nadajników Futaba. Może będzie pomocne. http://www.futabarc.com/radios/feature-compare.html PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkub Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 Bardzo dziękuję, z tego co widać w porównaniu (pomijam ilość kanałów, to oczywiste), to 10 c w porównaniu do 8fg i 12 fg to jakby starszy model.. Intryguje mnie jeszcze jedna sprawa, czemu futaba rozróżnia w nazwach wersję heli od samolotowej (no. 10 CAG i 10CHG), czy mają inny soft. Tak samo z opcją mode, w opisach jest, że można ją dowolnie konfigurować, a w specyfikacjach aparatury wyraźnie jest to rozróżniane - wie ktoś, o co biega ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 10CP jest już na rynku od dawna. 10CG (ze zintegrowanym modułem 2.4GHz) od niedawna. Z tego co wiem to CAG i CHG, produkowane są głównie na rynek USA, a CG na rynek europejski. Czy są trwałe różnice w oprogramowaniu nie jestem pewien, ale na podstawie tego co czytałem, to CHG/CAG, ma domyslnie (po reset) ustawiony tryb odpowiednio HELI/AERO, ale IMO daje się przeprogramować ??? To samo dotyczy mode 1, 2 itd. Amerykanie leniwi są i jak kupują, to chcą od razu mieć gotowca, zamiast grzebać przy zaprogramowaniu PP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.