ertman_176 Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Problem w tym że regulator ma być dwukierunkowy :wink: Budowa regulatora jednokierunkowego do modelu pływającego jest bezcelowa zakładając że ktoś chciałby brać udział w zawodach F2/F4 nie mógłby wykonać programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Może się powtórzę, ale nie możesz zastosować na początek regulator jednokierunkowy, a do zmiany kierunków obrotów silnika użyć przekaźnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Nie do końca da się to tak zrobić - tak mi tu podpowiada mój elektronik ... Zakładając nawet ten tok myślenia moge w ogóle nie budować regulatora, użyć bezszczotki i kombinować z "skrzynią biegów" :twisted: To co do tej pory dostałem powinno mi wystarczyć :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 witam. Ja pisałem o regulatorze dwukierunkowym. Na mojej stronie jest schemat jak i gotowy regulator zrobiony według tego projektu. Prościej się nieda zrobić regulatora. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.