ertman_176 Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 Problem w tym że regulator ma być dwukierunkowy :wink: Budowa regulatora jednokierunkowego do modelu pływającego jest bezcelowa zakładając że ktoś chciałby brać udział w zawodach F2/F4 nie mógłby wykonać programu.
pawel4090 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Może się powtórzę, ale nie możesz zastosować na początek regulator jednokierunkowy, a do zmiany kierunków obrotów silnika użyć przekaźnik ?
ertman_176 Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 Nie do końca da się to tak zrobić - tak mi tu podpowiada mój elektronik ... Zakładając nawet ten tok myślenia moge w ogóle nie budować regulatora, użyć bezszczotki i kombinować z "skrzynią biegów" :twisted: To co do tej pory dostałem powinno mi wystarczyć :mrgreen:
Bodzioch Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 witam. Ja pisałem o regulatorze dwukierunkowym. Na mojej stronie jest schemat jak i gotowy regulator zrobiony według tego projektu. Prościej się nieda zrobić regulatora. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.