zzradek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Od tego bym zaczął próby. Do miksera są podłączone tylko 2 kanały więc 1,2 czy 3,4 - wszystko jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Jaką masz kolejność kanałów w odbiorniku? Lama potrzebuje Gaz(3) Kierunek(4), jeżeli radio daje Kierunek(3) i Gaz(4) jak np. MPX to nie będzie łatwo. Mikser "na sztywno" oczekuje sekwencji kanałów.Wygląda na to, że tutaj leży problem. Czy to musi koniecznie być kanał 3 i 4? U mnie jest tak:1.gaz 2. lotki 3. wysokość 4. kierunek Więc jak by zamienić lotki z kierunkiem to wtedy zamiast 3 i 4 byłby 1 i 2. Lotki i wysokość idą w Lamie bezpośrednio na serwa. Na mikser wpada gaz i kierunek, mikser oczekuje najpierw sygnału z kanału gazu a później z kierunku (tak jest w oryginalnym nadajniku). Z tego wynika że przy takim porządku kanałów wszystko powinno działać - nie wiem jednak jak zrobiony jest soft miksera, czy np. nie ma określonego odstępu czasowego pomiędzy sygnałem gazu i kierunku. Jak zrobisz eksperyment zamieniając lotki z kierunkiem powinno wszystko się wyjaśnić. Pozdr., Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Problem rozwiązany Do mixera podłączyłem wysokość i kierunek(3 i 4), a w nadajniku zamieniłem wysokość z gazem, żeby mieć sprężynę po dobrej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.