Skocz do zawartości

KLUB RC ZŁOTÓW-nasze latanie w Złotowie i okolicy.

GOGO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ładne latanko i ciekawy ten depronowy jet :D najbardziej wam zazdroszcze kuchni i tych dywanów :wink:

Opublikowano

Pierwszy raz wpadłem na ten temat i muszę powiedzieć , że macie wspaniałą ekipę i przeglądając zdjęcia czuć przyjemny klimat bycia w waszym gronie :-)

Pozdrowienia Dla Was Wszystkich :-)

Opublikowano

Witam. Pogoda dzisiaj idealna. Właściwie to nic ciekawego by się nie wydarzyło gdyby nie to że w jecie Tomka nie padło zasilanie. Zasilanie elektroniki z powodu za słabej wtyczki pakietu, już wcześniej się grzała aż dzisiaj się upaliła. Model miał właśnie przejść do pionowego wznoszenia i niestety nic z tego nie wyszło 8) . Z braku napędu dała znać o sobie siła przyciągania ziemi i kret - pionowy :?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tomek powiedział że to się da odbudować, i jak go znam jutro model będzie jak nowy :D , i pewnie jeszcze bardziej udoskonalony. Mało tego pokazał mi że w miejscu gdzie przy kadłubie schodzą się krawędzie natarcia skrzydeł jest kontrolowana strefa ,,zgniotu,, :shock: (widać to na zdjęciu). I rzeczywiście dziób modelu uległ uszkodzeniu tylko do tego miejsca. Strzępy depronu zostaną odcięte i zostanie przyklejony nowy piękny dziób :D. Prawda że proste!

A swoją drogą to rura kadłuba wykonana z depronu jest faktycznie bardzo mocna :shock: . Loty Macieja przebiegły bez zakłóceń, a mój Pitts w ostatnim locie kapotował. Uszkodzenia ,, prawie,, żadne. Jak wieczorna rosa zaczęła pokrywać nasze modele rozjechaliśmy się do domów. Do jutra.

Opublikowano

Witam. Zaczęliśmy wcześniej co było dobrym posunięciem :D . Jet Tomka został naprawiony i nikt (kto nie czytał wcześniejszych postów) nie zauważy miejsc naprawianych. W drugim locie model lecąc pod wiatr na wysokości 3-4m na pełnej prędkości miał zostać poderwany do pionowego wznoszenia. I w tym momencie katapultowała się (dosłownie) bateria (750mAh 3S ). Bateria znalazła się jakieś 20m od miejsca w którym upadł model :shock: . Wszystkich nas zdumiało zachowanie modelu. Model mając początkowo zadarty dziób zaczął wykonywać powolne obroty do tyłu wokół poprzecznej osi i w tej rotacji powoli opadał. Szczęśliwie średniej wysokości trawy pod kątem ok. 30 stopni pierwszy dotknął ogon. Straty żadne. Po solidny zamocowaniu baterii w komorze latał dalej.

Dołączona grafika

Piotr latał Wicherkiem.

Dołączona grafika

Niestety ten lot zakończył się małą kraksą z powodu zaniku sterowania :( .

Maciej ładuje zasilanie (4000mAh 6S) do swojego Madmana. Model już z nowym, wyjątkowo (główny dźwigar sosna 10x10) solidnym usterzeniem.

Dołączona grafika

I po udanym locie.

Dołączona grafika

Opublikowano

pogoda wyśmienita :] aż dziwnie się latało ostatnie kilka weekendów zawsze wiało a tym razem nic :)

słoneczko grzało grill był tylko frekwencja słaba

najważniejsze że Tomek mi nie odmówił wypadu i dotrzymywał towarzystwa bo w innym wypadku to chyba bym musiał z grilem prowadzić konwersacje :twisted:

na trochę wpadł Słąwek zrobił kilka zdjęć (mam nadzieje że znajdzie trochę czasu na wstawienie ich tutaj) oraz przyleciał motolotnią nasz kolega Tomek z Szamocina

Opublikowano

Witam. Pogoda rzeczywiście piękna była wszędzie. A ja sześćset kilometrów od lotniska :( . Jadąc śląską autostradą na zachód widziałem w pewnej odległości nad jakąś hałdą akrobata w korkociągu :shock: . Tam też latali. Pogoda wam dopisała. Przygód żadnych nie było ?

Opublikowano

Wstawiam kilka fotek z lotniska

kolega Tomek z Szamocina przyleciał do nas motolotnią

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

więcej grzechów nie pamiętam :devil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.