Cimek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Mozesz mi Adamie powiedzieć jaki silnik jest w tym jet'cie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam. Odpowiadam za Tomka, to jest ten silnik http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5453&Product_Name=hexTronik_24gram_Brushless_Outrunner_3000kv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Ładne latanko i ciekawy ten depronowy jet najbardziej wam zazdroszcze kuchni i tych dywanów :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Pierwszy raz wpadłem na ten temat i muszę powiedzieć , że macie wspaniałą ekipę i przeglądając zdjęcia czuć przyjemny klimat bycia w waszym gronie :-) Pozdrowienia Dla Was Wszystkich :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Witam. Dzięki za życzenia . Jutro pogodę wykorzystam. Będę na lotnisku ok. 17. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam. Pogoda dzisiaj idealna. Właściwie to nic ciekawego by się nie wydarzyło gdyby nie to że w jecie Tomka nie padło zasilanie. Zasilanie elektroniki z powodu za słabej wtyczki pakietu, już wcześniej się grzała aż dzisiaj się upaliła. Model miał właśnie przejść do pionowego wznoszenia i niestety nic z tego nie wyszło 8) . Z braku napędu dała znać o sobie siła przyciągania ziemi i kret - pionowy :? Tomek powiedział że to się da odbudować, i jak go znam jutro model będzie jak nowy , i pewnie jeszcze bardziej udoskonalony. Mało tego pokazał mi że w miejscu gdzie przy kadłubie schodzą się krawędzie natarcia skrzydeł jest kontrolowana strefa ,,zgniotu,, :shock: (widać to na zdjęciu). I rzeczywiście dziób modelu uległ uszkodzeniu tylko do tego miejsca. Strzępy depronu zostaną odcięte i zostanie przyklejony nowy piękny dziób . Prawda że proste! A swoją drogą to rura kadłuba wykonana z depronu jest faktycznie bardzo mocna :shock: . Loty Macieja przebiegły bez zakłóceń, a mój Pitts w ostatnim locie kapotował. Uszkodzenia ,, prawie,, żadne. Jak wieczorna rosa zaczęła pokrywać nasze modele rozjechaliśmy się do domów. Do jutra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Witam. tylko ja piszę :? . Pogoda idealna, może dzisiaj trochę wcześniej ? O 14 albo 15-tej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Adamie chyba o 14oo będzie dobrze bo pogoda może nam spłatać figla, f-16 już po naprawie gwarancyjnej pogoda jak narazie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Witam. Zaczęliśmy wcześniej co było dobrym posunięciem . Jet Tomka został naprawiony i nikt (kto nie czytał wcześniejszych postów) nie zauważy miejsc naprawianych. W drugim locie model lecąc pod wiatr na wysokości 3-4m na pełnej prędkości miał zostać poderwany do pionowego wznoszenia. I w tym momencie katapultowała się (dosłownie) bateria (750mAh 3S ). Bateria znalazła się jakieś 20m od miejsca w którym upadł model :shock: . Wszystkich nas zdumiało zachowanie modelu. Model mając początkowo zadarty dziób zaczął wykonywać powolne obroty do tyłu wokół poprzecznej osi i w tej rotacji powoli opadał. Szczęśliwie średniej wysokości trawy pod kątem ok. 30 stopni pierwszy dotknął ogon. Straty żadne. Po solidny zamocowaniu baterii w komorze latał dalej. Piotr latał Wicherkiem. Niestety ten lot zakończył się małą kraksą z powodu zaniku sterowania . Maciej ładuje zasilanie (4000mAh 6S) do swojego Madmana. Model już z nowym, wyjątkowo (główny dźwigar sosna 10x10) solidnym usterzeniem. I po udanym locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 będzie wiało od lasu ale proszę się nie przejmować śledzie do przytwierdzenia grilla już są uszykowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 jak wiatr przekroczy 70 km /h to nie latam bo się trochę boję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Chyba nici z latania za mocno wieje :cry: , pogoda dobra na latawce :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam. Nie dam rady. Choroba w rodzinie . Taka pogoda to zapewne cieszy kolegów z Bydgoszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 zapowiadają się świetne warunki :mrgreen: http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_map_um.php?ntype=0u&row=374&col=185&lang=pl mam zamiar pojawić się około 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 wstawiam się wcześniej bo pogoda jest świetna na loty i trzeba ją wykorzystać,mam nadzieję że frekwencja będzie 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 pogoda wyśmienita :] aż dziwnie się latało ostatnie kilka weekendów zawsze wiało a tym razem nic słoneczko grzało grill był tylko frekwencja słaba najważniejsze że Tomek mi nie odmówił wypadu i dotrzymywał towarzystwa bo w innym wypadku to chyba bym musiał z grilem prowadzić konwersacje :twisted: na trochę wpadł Słąwek zrobił kilka zdjęć (mam nadzieje że znajdzie trochę czasu na wstawienie ich tutaj) oraz przyleciał motolotnią nasz kolega Tomek z Szamocina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Witam. Pogoda rzeczywiście piękna była wszędzie. A ja sześćset kilometrów od lotniska . Jadąc śląską autostradą na zachód widziałem w pewnej odległości nad jakąś hałdą akrobata w korkociągu :shock: . Tam też latali. Pogoda wam dopisała. Przygód żadnych nie było ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 obyło się bez ofiar :mrgreen: i wygonił nas dopiero zmrok dopiero teraz miałem czas się podłączyć i doładować pakiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Wstawiam kilka fotek z lotniska kolega Tomek z Szamocina przyleciał do nas motolotnią więcej grzechów nie pamiętam :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Kto się wybiera dzisiaj na lotnisko bo pogoda jak na tą porę wyśmienita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.