ahaweto Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Witam. Niestety dzisiaj również nie mogłem do was dołączyć ( za tydzień też nic z tego) , a serce się kraje jak jest taka pogoda :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 :cry: pogoda piękna a ja musiałem leżeć w łóżku może za tydzień dam rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Nadeszla niedziela i jak co tydzien spotkanie na lotnisku, niestety frekwencja powoli niedopisuje (wiatry, deszcze, niskie temperatury, sprawy rodzinne itd, itp.). Jednak dwoch smialkow (Maciej i Tomek) postanowilo wypuscic na spacer po niebie swoje maszyny, i to pomimo silnego wiatru (Tomek mowil ze to ok. 20 m/s). Nie bede sie rozpisywal teraz zbyt duzo, filmik pokaze juz reszte, a za pare dni wstawie fotki. pozdrawiam: Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Z tą pogodą, frekwencją, obowiązkami rodzinnymi widać wszędzie tak samo :wink: , może jak spadnie śnieg będzie fajniej film daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam. To była rzeczywiście walka o utrzymanie się w powietrzu :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 (Tomek mowil ze to ok. 20 m/s) Tomek miał chyba na myśli 20 km/h. A swoją drogą byłby ciekawy aczkolwiek dużo krotszy filmik gdyby wiało 20 m/s . POZDR> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 20m/s to sporo przesadziłem ale 10m/s to było napewno,model sam bez uruchomionego silnika porywał się do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Wiało fest!!! Jesteście odważni gratuluje! POZDR> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 mataczycie niesamowicie w pogodzie było 8-10 m/s jaki status na jutro bierzcie poprawkę na zmianę czasu :mrgreen: czuje się okropnie ale tabletki w końskiej dawce już łykam sądzę że na 12 będzie dobrze wiaterek max do 4m/s szczerze to nawet nie ruszyłem sereniaka od zeszłej niedzieli ale chyba dam rade skończyć dzisiaj i oblatamy jutro grilla zabiorę ktoś się deklaruje na padlinę ? (wungiel mam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witam. Może nie padlinę ( do niej trzeba smakoszy :mrgreen: ) ale kiełbasę i resztę zagrychy - przywiozę. wstępnie umawiamy się na 12h. Również przypominam o zmianie czasu :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Pogoda jak na tą porę roku wymażona ok 12oo także się pojawię. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 kończę ładowanie i powoli będę się zbierać widzimy się o 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Witam.Pogoda dzisiaj była całkiem niezła, nie padało chwilami świeciło słońce, wiaterek słaby choć chwilami potrafił przybrać na sile. Spotkaliśmy się we czwórkę (byli również kibice) . Tomek, Wojciech, Maciej i ja. Odbyły się dwa obloty. Maciej oblatał swojego Sereno. Model wykonany bardzo starannie w powietrzu zachowuje się świetnie :shock: . Drugiego oblotu dokonał Tomek a modelem jest Ekstra z HK. Na zdjęciu na drugim planie. Początkowe problemy z umiejscowieniem pakietu, trymowaniem modelu nie zapowiadały kraksy. I kiedy wszystkie problemy wydawały się być rozwiązane i model zaczął już poprawnie latać (co podkreślił Tomek), w czwartym locie pękł/rozłączył się snap steru wysokości i model na dużej prędkości uderzył w ziemię. Masakra :shock: . Pakiet siłą uderzenia rozłączył się i po ponownym podłączeniu wszystkie serwa działały. Po sekcji szczątków pakiet zaczął się tak zachowywać. Z modelu ocalał tylko tył kadłuba wraz z usterzeniem. Tomek zapowiedział że wykorzysta je przy budowie nowego Edga :shock: . Jak go znam zrobi to i nikt patrząc na nowy model nawet się tego nie domyśli Loty odbywały się normalnie. Az nagle w Madmanie pilotowanym przez Tomka zanikło-rozłączyło (?) się zasilanie. Niesterowany model uderzył w ziemię. I tutaj dała znać o sobie solidność konstrukcji Madmana jak i staranność wykonania modelu. Zmasakrowana została tylko przednia część kadłuba. No cóż należy tylko współczuć Tomkowi, to był dla niego czarny dzień . Ale model też będzie odbudowany choćby dla jego świetnych własności lotnych. Loty Edga i ,,turbinowo-śmigłowego,, Jeta wynagrodziły Tomkowi kraksę dwóch modeli. Duży Madman Macieja ma nowego pilota Wojciech (jak mówił: nie latał ze trzy miesiące) przyjechał z depronowym Mig-iem 29 oraz deskową Kataną. Prawdę mówiąc nie było widać w jego lotach żeby miał jakąkolwiek przerwę w lotach :shock: Również mój Handyman w locie który miał być przedostatnim doznał uszczerbku. Silnik otrzymał duży wznios do góry :mrgreen: . Ale jest to drobne uszkodzenie które nawet w warunkach lotniskowych jest do natychmiastowej naprawy. Tradycyjnie był grill dla rozgrzewki bo przecież parę godzin spędziliśmy na lotnisku. Z powodu szybko zapadających ciemności rozjechaliśmy się do domów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Szkoda modeli, głowa do góry, ładne spotkanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Widzę że co nieco się działo w jednym z moich ulubionych tematów tego forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 i jak to ktos powiedzial kiedys: nie ma rozy bez kolcow, ja niestety i jak zwykle nie moglem przybyc na spotkanie, ale mam filmik z moich oblotow depromigiem: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=33558 Tomek, nie martw sie takimi duperelami jakie tobie sie przydarzyly, jak ciebie znam to i tak sie poddasz i odbudujesz te modele, pozdrowionka: maciek- kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam. Moja Ekstra otrzymała kamerę. Gdyby jutro choć trochę się wypogodziło to będę chciał ją wypróbować. Przyjadę ok. 13h. Na ziemi wszystko działa bardzo dobrze więc pora na fotki w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Gdyby jutro choć trochę się wypogodziło to będę chciał ją wypróbować. Przyjadę ok. 13h. Na ziemi wszystko działa bardzo dobrze więc pora na fotki w locie. z tego co pokazują wykresy bez opadów i 2m/s praktycznie przez cały dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam. No to git, ja latam. Kto jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 A ja juz sobie dzis wylatalem dwa pakiety o 8 rano, we mgle ale za to bez wiatru, temperatura +1 i pustki na "moim" lotnisku ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.