Tomek74 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Dzisiaj jeszcze muszę oklejać samochód ale jak się wyrobię to dojadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 jeszcze doladowalem dwa pakiety i pojechalem po 15.00, 15 min latania z "szybowaniem" +5 stopni i zero wiatru, zero towarzystwa tylko ja sam, niestety :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam. Próby z kamerą udane. Oto próbka zdjęć robionych pojedynczo. Ekstra jest za szybka jako platforma pod kamerę i część zdjęć wyszła rozmazana. Filmy też są ,niestety nie mam jeszcze konta na YT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Adam wrzuć wiecej fotek chyba że są gorsze od tych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam. Jeszce kilka zdjęć lotniczych i wykonanych kamerą na ziemi. Większość lotniczych wyszła rozmazana więc je wykasowałem. Na tym zdjęciu Wojciech podskakuje Zdjęcia na ziemi wyzwalane aparaturą. Rozjaśniło się :? , za późno żeby ładować akumulatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Chyba dzisiaj pogoda nie pozwoli nam polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Za oknem pochmurnie ale bezwietrznie możliwie że polatamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 nie ściemniaj bo i tak nie jestem naładowany jest zimno i bedzie wiać :mrgreen: w okolicach 6m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam. Niestety nie mogę dzisiaj :? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Maciek zobacz temperaturę 13 stopni i nie wieję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Już po lotach pogoda dopisała pod koniec latania trochę ruszył się wiatr ale i tak ładniej niż tydzień temu kto nie mógł niech żałuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 No tak loty niby były,a gdzie są dowody :?: :roll: (fotki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam. Wczoraj nie moglem być na lotnisku, ale jak zobaczyłem to słońce za oknem to nie wytrzymałem. Zdążyłem naładować dwa pakiety i pojechałem filmować z powietrza przy słonecznej pogodzie. Słońce co prawda jesienne, słabe ale zdjęcia jak i film wyszły dużo lepiej. Oto próbka. Moja mieścina od północnej strony. Oczywiście daleko im do jakości HD, ale jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Fajne fotki Adam filmik jakiś nakręć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam. Filmy mam już dwa, ale muszę mieć pomoc w możliwości ich pokazania na forum :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ben Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Filmy mam już dwa, ale muszę mieć pomoc w możliwości ich pokazania na forum :? Adam, polecam vimeo. Fotki (stop klatki) nie są zbyt wysokiej jakości, jakiej kamerki używasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam. Ben, zajrzyj tutaj http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=33751 Dzwonił wczoraj do mnie Tomek, pogoda nie będzie może słoneczna ale ma być w miarę spokojnie. Mamy umówione spotkanie o 11h (akumulatory już ładuję). Kto chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 chyba dam rade wyczołgać się z łóżka pakiety ładowałem już wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja też już załadowany,wskrzesiłem mojego madmanka,który był już spisany na straty,to będzie jego chyba siódme życie :devil: :devil: Do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam. W tak ważnym dniu dniu polataliśmy sobie. Ale latanie to był tylko dodatek, dzisiejsze spotkanie zdominowała kaszanka wyborcza przygotowana przez Wojtka-prezesa. W ilości dwóch porcji na nadajnik 8) . Przygotowania rozpoczęto od rozpalenia ogniska, temperatura powietrza ok. 5 stopni C a ręce trzeba ogrzać. Kaszanka wcześniej przygotowana w domu, do degustacji została podgrzana na tradycyjnym polskim grillu. Składniki: -kaszanka swojska -pomidorki koktajlowe -cebula (sprytnie wkomponowana w kadłub farszu kaszankowego w celu wzmocnienia ogólnych doznań smakowych) -papryka zielona (jako przeciwwaga pomidorów koktajlowych, a ułożona tak aby środek ciężkości smaku [sĆS] wyszedł w odpowiednim miejscu) Po podgrzaniu wyglądała tak. No i nastąpił moment degustacji ( proszę zwrócić uwagę z jakim zaangażowaniem p. Jan szykuje się do tej czynności , tego typu zachowanie udzieliło się wszystkim uczestnikom dzisiejszego spotkania, a Sławek konsumował pierwszą porcję z tępo utkwionym wzrokiem w drugą porcję która już grzała się na grilu ). Kaszanka była -REWELACYJNA-. Ja po pierwszej porcji dostałem takiego animuszu że rozwaliłem PITTSA :oops: . Po drugiej porcji zrezygnowałem z latania :!:. Loty. Wojtek zaprezentował nowy model EDGE 540 (pianka), rozpiętość ok 1100mm. Konstrukcja bardzo ciekawa i po lekkim trymowaniu latająca bardzo poprawnie. Niestety wadą jest słabe mocowanie podwozia i za małe kółka na nasze lotnisko. Podwozie dwa razy zostało wyłamane :? Sławek po raz siódmy wcielił do służby swojego Madmana. Nikt kto widział jego loty nie uwierzyłby ze model miał aż takie przejścia :shock: A jeszcze Madman otrzymał ,,pilotkę,, . Tak prezentuje się ,,Cizia,, . Tomek zaprezentował Jeta z całkowicie nową konstrukcją kadłuba i napędem tunelowym. Ale jak sam mówił: w stosunku do hałasu jaki wytwarzał latał dosyć wolno no i trzeba go było cały czas uważnie kontrolować. Przypuszczalnie napęd jest za słaby do wagi tego modelu. Zwróćcie uwagę na przekrój kadłuba. Maciej w swoim Sereno dwa razy awaryjnie zrzucał kabinę. Plotki mówiły: że pilot rzygał (po kaszance :?: ) w czasie lotu i nie chciał stracić widoczności. Wojtek ze Sławkiem latali swoimi Mig-ami 29. Te modele są tak ekonomiczne w wykonaniu i tak wdzięczne w pilotażu że zawstydziłyby niejednego trenerka. A moja latorośl wrzuciła do ogniska do ogniska część od PITTSA która była częścią zamknięcia luku baterii . Będę musiał coś wymyślić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.