ahaweto Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Co robimy dzisiaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Myślę że damy radę polatać pakiety już ładuję tylko napiszcie o której Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Dostałem sygnał od Tomka że o 11-stej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam. Spotkaliśmy się pierwszy raz w Nowym 2011 Roku. Co prawda dzień później ale tradycji stała się zadość, i w ten sposób rozpoczęliśmy nowy sezon modelarski. Okrzykom radości i zachwytu nie było końca 8) . Zachwyt wyrażałem głównie ja, nad nowymi modelami kolegów :shock: . Ale nie zaczęło się dobrze, zaraz na dojeździe zakopałem się, ale z pomocą kolegów jakoś się wykaraskałem. Jedynie Wojtek (choć z małymi problemami) swoim ,,czołgiem,, poruszał się w miarę normalnie. Mała myszka wybrała się na drugą stronę drogi w odwiedziny do swojej dorosłej już córki i z naszego powodu musiała z wizyty zrezygnować. Może i dobrze bo pewnie nie lubi się ze swym zięciem. Jakoś dotarliśmy na miejsce i nastąpiła prezentacja nowych modeli. Na drugim planie nowa depronowa Ekstra Wojtka (chyba wykonanie takiej było przez kogoś opisywane na forum). A to dwa nowe modele Ekstro-podobne, Tomka czarno-biała wykonana z dwóch rodzajów EPP i Sławka wykonana z depronu. Piszę depron choć po kolorze tworzywa każdy wie co to jest. Sławek zaprezentował śniegolot. Konstrukcja bardzo ciekawa i dobrze wykonana. Model bardzo szybki, niestety wiatr był tak mocny że nie mógł o własnych sterach zawrócić z powrotem do nas. I z tego powodu zrezygnowaliśmy z lotów tutaj i przenieśliśmy się na zamarznięte jezioro w mieście. Tam wiatr był mniejszy i dojazd bez problemowy. Pogoda nawet się poprawiła. Ekstry Tomka i Sławka mimo małej wagi (ok. 300g) małego silnika http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9070 , pakietu 3S w granicach 700 do 800mAh latały rewelacyjnie. Zakręty o 180 stopni przy użyciu tylko steru kierunku wykonują niemalże w miejscu, bez utraty wysokości i zwalania się na skrzydło. Wojtka Edge kapotował i na grudzie lodowej stracił podwozie. Miejsce lądowania było odległe i model przyniósł Ernest. Również Ekstra Wojtka wspaniale zachowywała się w locie. Bardzo ładnie prezentował się z płozami Madman Tomka. Wojtek zadbał o wyżerkę, najpierw była kiełbasa z grila a potem ognisko dla ogrzania zmarzniętych rąk. Żona Tomka p. Ewelina dostarczyła nam gorącą herbatę i jak przystało na warunki polowe, piliśmy ją w filiżankach ( co prawda bez spodków ale byliśmy tak wyrozumiali że nie zwracaliśmy na to uwagi :roll:). Na koniec Tomek zaprezentował nowy model jeta. Konstrukcja już wcześniej sprawdzona w prototypach ale teraz wykonana z innego materiału (dwukolorowe EPP) oraz mająca przekonstruowany kadłub (to już nie jest prosta rura lecz mający już swoją geometrię kadłub jeta). Model prezentuje się bardzo efektownie i w nim widać już bardzo dojrzałą konstrukcje. Gdyby ktoś zobaczył ten model i model Ekstry na pewno by powiedział że są to nowe modele Marka Rokowskiego który przyzwyczaił nas do tak perfekcyjnie wykonanych modeli z EPP. Trzeba jeszcze dodać że nowy ,,dizajn,, modeli Tomka jest rewelacyjny :shock: . choć na pewno jest pewnym utrudnieniem w wykonaniu (np. płaski bok Ekstry jest sklejony z pięciu elementów :shock:), to efekt wizualny jest fantastyczny. Model nie został oblatany ze względu na porywisty wiatr. I tak w podniosłych i radosnych nastrojach rozjechaliśmy się do domów 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Elegancko i bardzo ładne przywitanie nowego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 ja leniwie i powoli szykuje się do oblotu miałem pomalować ale najpierw oblot a od tygodnia nie ma dobrej do tego pogody jak się wybrałem żeby sprawdzić madmana do doklejeniu ogona to prawie mi palce z mrozu odpadły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Są chętni na jutrzejsze loty? Ja pakiety już ładuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 warunki pogodowe dopisały praktycznie bez wietrznie więc wybrałem się trochę polatać koło domu warunki lepsze na pływaki niż koła ale nie ma co wybrzydzać na jutro przewidują wiatr 6m/s więc wolę katankę skończyć w ciepłym domku to może jak dostanę serwa oblatam w następny weekend na razie mam kadłub :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 My już po lataniu niedzielnym. Niestety tylko Tomek i ja odwiedziliśmy lotnisko. Udało mi się dzisiaj oblatać odbudowanego pulsa (zaliczył cyrkiel). Trochę zmieniłem wyposażenie i tym samym zszedłem z 2250g do 1700g jego wagi. Od razu warunki lotne się poprawiły (w końcu szybuje ). Poniżej tylko trzy zdjęcia z dzisiejszych lotów. P.S. Za tydzień już na kołach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Pięknie. Było grząsko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Troszkę. Śniegu już było bardzo mało więc nie było źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Adamowi raczej chodziło o to czy droga gruntowa zamienia się w torowisko tak jak to było po zeszłej zimie ja kółka mam i latam właściwie to nawet dobrze że nie chciało mi się nart robić też wczoraj polatałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Maciej, nie podziurawiłeś pokrycia na tych zeschłych badylach ? W ubiegłym tygodniu droga wzdłuż lasu była bardzo dobra, natomiast po skręcie już na lotnisko zakopałem się :evil: no poszły w ruch łopaty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 poszycia nie ale wyrwałem jeden zawias teru wysokości na jutro zapowiada się poprawa pogody więc chyba polatamy muszę się naładować :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Jeżeli pogoda się sprawdzi to jutro polatamy, kto jutro gotuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Ja już się ładuje. Nie wiem kto teraz serwuje posiłek. Może ktoś jest chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Jeżeli pogoda dopisze to ja przygotuję strawę. O której godzinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 O 11-tej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Niestety z przyczyn ode mnie niezależnych muszę zmienić plany . Nie będę dzisiaj na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Ja też odpuszczam dzisiejsze loty coś mnie bierze oby nie AH1N1 :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.