Skocz do zawartości

KLUB RC ZŁOTÓW-nasze latanie w Złotowie i okolicy.

GOGO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm z tego co wiem to Wilcze Laski organizuje kolega Piotrek Pindral :?:

chyba że są jakieś zmiany,a po drugie to powinno być w innym temacie kolego Jerzy :wink:

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nikt nic nawet o niedzielnych lotach nie napiszę ?

porażką się chwalić nie będę ale pozytywnie też było

i po oblocie :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Film:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=vmGoYYkMG4I

i jeszcze jeden

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=iCfjomlehWM

Opublikowano

Gratulacje z oblotu, model nietuzinkowy bardzo mi się podoba :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę rodzina absorbuje. pogoda jeszcze nie ciekawa ...... etc etc :D . Latamy trochę w ograniczonym zakresie. Tydzień temu dzieci wrzuciły Zimę do wody aby popłynęła do morza, a ona odpłynęła kawałek dalej i wylazła na brzeg :? . Ale przygotowania do nowego sezonu idą pełną parą. A co u ciebie?

Opublikowano

U mnie prawie prawnie wszystko po staremu,nudy zabierają mi tyle czasu że nie mam kiedy zająć się modelarstwem.

Ale na forum zawsze mam czas :D

Adam zwróciłeś kiedyś uwagę ile tys. kolegów odwiedziło ten temat ?

Opublikowano

Za namową Wojtka wykorzystaliśmy prawie bezwietrzną sobotnią pogodę. Wojtek wypróbował swoją Cesnę, która choć już wcześniej oblatana teraz po zmianie aparatury wymagała ponownego oblotu i trymowania.

Dołączona grafikaDołączona grafika

Przy starcie zamarliśmy :shock: , mało brakowało a byłby potężny kret. Jednak Wojtek dał sobie radę i poskromił ją :D . Krótkie trymowanie i w locie prezentowała się świetnie,co prawda lądowanie nie wyszło, model ,,przesmarował,, pas lądując w zeschłych badylach i kapotował. Na szczęście paliwo się nie wylało :D a model był cały. Następne starty i lądowania byly już jak najbardziej poprawne.

Tomek na rozgrzewkę polatał Ekstrą WM.

Dołączona grafika

A następnie swoją nową spalinką, którą koledzy nazywają ,,jawką,, 8) . I rzeczywiście silnik modelu w locie wytwarza taki dźwięk że do złudzenia przypomina on odgłos pracy silnika tak kiedyś popularnego w naszym kraju jednośladu, produkcji naszych południowych sąsiadów :D . Modelik kupiony za śmieszne pieniądze na portalu aukcyjnym i odznaczający się świetnymi własnościami lotnymi.

Moje loty ograniczyły się do Ekstry VA i Fun Cub-a. Przebiegły bez żadnych ekscesów :D .

A dzisiaj rzeczywiście u nas wiało.

Opublikowano

jutro pogoda nie będzie rozpieszczać przewidywany wiatr to 7m/s co raczej nie zniechęca do działania na otwartym powietrzu

postaram się podłubać przy wicherku dzisiaj postawiłem go na kołach i rozmieściłem serwa w kadłubie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.