ahaweto Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Ja dopiero późnym popołudniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 wykoszone jak na przylot Baraka :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 W niedzielę koledzy wykosili lotnisko więc skorzystałem i dokonałem oblotu Mentora :roll: . Udało się . Będą poprawki i regulacje. Były tylko dwa loty, ale pokazały że model nadaje się do eksploatacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 dobra pogoda zachęciła do polatania wiewiórką i skrzydełkiem http-~~-//www.youtube.com/watch?v=56T2SBftC6c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 ahaweto, Adam- a tak się martwiłeś, zobacz na to Przy okazji wymieniłem aparaturę na taką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 :shock: Nowy ? :shock: Jak stary, to piękna robota Radio świetne Zdecydowałeś się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Świetna robotajarek1303 a był już oblot???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jeszcze nie.Zapoznaje się z aparaturą. Kupiłem też GPS i na nim się zaciąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Koledzy FALKON wzbił się. Tak jak w Mirosławcu wystartował do góry jak Adamowi - prawie pionowo.Zmniejszyłem obroty silnika ster wysokości w dół i zaczął się wznosić po kątem ok 50 st. W Mirosławcu był silny wiatr, dlatego Adamowi nie udało się go wyprowadzić.Dzisiaj miałem praktycznie bezwietrzną pogodę. Na wyświetlaczu GPS 150m osiągnąłem w parę sekund. Ten silnik chyba jest ciut za mocny. Chcę podłożyć podkładki od dołu silnika ,aby skierować silnik trochę do dołu. Jedno mnie cieszy, że nie skręca na boki. Idzie do góry jak po sznurku. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy - na klapach pięknie zwalnia, muszę tylko pomagać mu sterem wysokości w dół (ale to jest do zrobienia- zmiksuje klapy ze sterem wysokości) ale cały czas muszę korygować lotkami, bo wozi go na prawo i lewo. Spotkaliście się z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 A jeszcze jedno w delikatnym nurkowaniu na GPS pokazało mi 70km/h. Nie wiem czy faktycznie z taką prędkością leciał , ale na niebie wyglądało to dość szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 No to super :jupi: a to że ci go wozi na lewo i prawo może klapy źle wyregulowane . Wstaw jakieś fotki albo filmik z lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Nie rozumiem tylko jednej rzeczy - na klapach pięknie zwalnia, muszę tylko pomagać mu sterem wysokości w dół (ale to jest do zrobienia- zmiksuje klapy ze sterem wysokości) ale cały czas muszę korygować lotkami, bo wozi go na prawo i lewo. Spotkaliście się z tym? Tak - daj ma ciut mniejsze wychylenia klap coby jednak miał większą prędkość. Takie "rzucanie" lewo-prawo to oznaka że za moment "przeciągniesz" model. A zmiksowanie klap i wysokości - jak najbardziej polecane ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 buwi777, Teraz przejrzałem na oczy. Sam pisałem, że ustawie na 45st.- a teraz widzę że mam ustawione 60st. Dziękuje. Na próbę ustawiam też lotki z klapami. Lotki ustawiam na 10mm do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 No to wprawiłeś mnie w dobry humor Gratuluję ! Silnik zostaw zawsze mocy trochę się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Prognozy na jutro są mało optymistyczne :cry: chyba nici z latania zostały tylko symulatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Mam zdjęcia z oblotu FALKONA , marne, ale widać że leci. Bardzo mocno wiało. i jeszcze jedno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Pięknie :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 jarek1303 najważniejsze ,że zrobiłeś to sam. Jakie plany panowie na weekend :?: :idea: :?: :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Weekend odpada - od piątku ma mi wejść firma montować solary na dachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Hej koledzy Pisze do kolegi Tomka mógłbyś mi napisać na którą w niedziele będziesz tak jak rozmawialiśmy wtedy bym porozmawiali nad wyborem sprzętu pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.