Ładziak Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja też zdążyłem się przyzwyczaić, do niektórych użytkowników tego forum..Klepiesz jak potłuczony, a merytoryki zero.Napisałeś, że zdania nie zmienisz, ze chcesz czarno na białym. Dałem ci czarno na białym. Będziesz na tyle honorowy, żeby zdanie zmienić i przyznać że nie miałeś racji? Do dwóch pozostałych kwestii też możesz się ustosunkować, choć argumentów pewnie braknie...
Gość slawekmod Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Super, trzeba było odejść od tego domu ze 200m.Nieważne.Nie będę kontynuował tu pisania bo jest bez sensu.Mam T10 35 i jak będę chciał będę ją miał na 2,4 ale nie chcę.Nie straciłem zasięgu jak dotąd i tyle.Ile mam mocy w nadajniku? Mało mnie to obchodzi.Działa to działa.JR ma więcej? Niech ma.Mam płakać? , nie będę.Ale też nie będę przekonywał nikogo że moc jest w tym wszystkim najważniejsza.
sebarc Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Ja też zdążyłem się przyzwyczaić, do niektórych użytkowników tego forum..Klepiesz jak potłuczony, a merytoryki zero.Napisałeś, że zdania nie zmienisz, ze chcesz czarno na białym. Dałem ci czarno na białym. Będziesz na tyle honorowy, żeby zdanie zmienić i przyznać że nie miałeś racji? Do dwóch pozostałych kwestii też możesz się ustosunkować, choć argumentów pewnie braknie... Dalej proszę o informacje o tych 10mW zatwierdzonej przez producenta, (strona, albo PDF) i czym się róznią moduły w wersji EU i USA, może naklejką ? chyba jakiś inny symbol musi być, bo podczas dystrybucji mogło by dojsc do pomyłek. , a nie tak jak kolega na lotnisku testowal DX7, był 500m od odbiornika, obrócił się, i juz zasięgu nie było.. a zapas zasiegu zawsze sie sprzyda, chociazby że moj ojciec lata szybowcami, czasami wysoko, więc duży zasięg jest potrzebny. Przecież jak zrobisz obrót plecami do modelu to nawet z Futabą będziesz miał to utratę zasięgu. A jednak, zasięg był, sam bylem zdziwiony, i do teraz jestem
Gość slawekmod Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Czy nie możesz napisać do producenta albo przedstawiciela Futaby? Może sam ruszysz coś w tym temacie a nie tylko : ja proszę a wy musicie dać.
sebarc Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Czy nie możesz napisać do producenta albo przedstawiciela Futaby? Może sam ruszysz coś w tym temacie a nie tylko : ja proszę a wy musicie dać. Chodziło Tobie o Spektruma?
olo Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Przecież nawet Twoja aparatura może pracować z mocą 10mW ,,2.4Ghz sous deux puissances: europe 100mV ou France 10mV.'' Przecież na samym początku używania nadajnika wybrałeś w menu ,,GENERAL'' lub ,,FRANCE''
bojler Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Sebarc Paweł i Sławek mają rację wolisz ubijać pianę na forum niż poszukać w necie konkretnych informacji. A z krytyką trzeba umieć się pogodzić i lepiej już nic nie pisz skoro jesteś pewny swego i tylko Ty masz rację. Praktycznie to my wszyscy na forum uczymy się korzystania z częstotliwości 2,4 GHz. A jaki system jest najlepszy to dowiemy się za jakiś czas.
Gość slawekmod Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Sebarc Jak Tobie chodziło o Spektruma to napisz do Spektruma, to chyba jasne,Nie łap mnie za słówka ok?
sebarc Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Sebarc Jak Tobie chodziło o Spektruma to napisz do Spektruma, to chyba jasne,Nie łap mnie za słówka ok? Nie łapie, tylko chciałem dla jasności zapytać, zaraz biorę się za pisanie.
Gość slawekmod Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Będziesz coś pisał Sebastian jeszcze tutaj bo jak nie to zamknę tą pogadankę.Ewentualnie niech autor tematu się wypowie w tej sprawie .
sebarc Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Własnie wysłalem list do Spektruma, i czekam na odpowiedź. Co do zamknięcia, to decyzję zostawiam dla Ciebie.
Gość slawekmod Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 No to niech autor tematu wyrazi swoje zdanie a ja zrobię tak jak sobie tego zażyczy.
Leszek_K Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Sebarc - moge ci teraz powiedziec co Spectrum odpowie - bo to oczywiste. Przepisy sa oczywiste i Spektrum by mogl swoj wyrob oficjalnie sprzedac - musi miec certyfikat ze wyrob spelnia wymogi. Czy to tak trudno zrozumiec? Czy kupisz w salonie samochod z kierownica po przwej stronie? Jezli Spektrum odpowie cos innego, co nie jest zgodne z przepisami - moze sie zdarzyc ze sie z rynkiem pozegnaja. Proste?
pmaverick Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2009 Slawku myślę, że temat do zamknięcia. Sebastian więcej pokory - zaczales watek obok tematu bo ja pytalem o co innego, a zrobila sie niepotrzebnie dyskusja o wlasciwosciach 2,4 gHz.
pilot Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Panowie, młodzież dzisiaj wszystko wie najlepiej i jak widać, lubi sporo pisać. Szkoda tylko, że nie sięgnie po słownik bo ciężko się to czyta
sebarc Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Panowie, młodzież dzisiaj wszystko wie najlepiej i jak widać, lubi sporo pisać. Szkoda tylko, że nie sięgnie po słownik bo ciężko się to czyta Słownik?? w jaki sposób moje wypowiedzi są nieczytelne? a może popełniam błędy ortograficzne :roll: proszę nie oceniać człowieka po wieku, swoje lata praktyki w tej dziedzinie już mam (nie znaczy, że młody to głupi..), więc proszę nie wmawiać mi w pewnych przypadkach "kitu"... a tymi sprawami zajmuje się na codzień, i w dalszym ciągu zdobywam kolejne doświadczenia w tej dziedzinie. Slawku myślę, że temat do zamknięcia. Sebastian więcej pokory - zaczales watek obok tematu bo ja pytalem o co innego, a zrobila sie niepotrzebnie dyskusja o wlasciwosciach 2,4 gHz. Jeżeli mój pierwszy post nie dotyczy tematu mocy nadajnika, to ktoś tu nie potrafi czytać..
pilot Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Słownik?? w jaki sposób moje wypowiedzi są nieczytelne?Dla Ciebie na pewno są czytelne, dla innych może niekoniecznie. Skoro uważasz, że jeden ciąg znaków na kilka linijek jest czytelny to OK proszę nie oceniać człowieka po wieku, swoje lata praktyki w tej dziedzinie już mam (nie znaczy, że młody to głupi..), więc proszę nie wmawiać mi w pewnych przypadkach "kitu"... a tymi sprawami zajmuje się na codzień, i w dalszym ciągu zdobywam kolejne doświadczenia w tej dziedzinie.Wcale nie oceniałem, chyba nie do końca zrozumiałeś o co chodzi
Gość slawekmod Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Slawku myślę, że temat do zamknięcia. Sebastian więcej pokory - zaczales watek obok tematu bo ja pytalem o co innego, a zrobila sie niepotrzebnie dyskusja o wlasciwosciach 2,4 gHz. Więc zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.