Marcin K. Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Jakiś czas temu znalazłem na szafie kawałek depronu 3 i 6mm. no i co by tu zrobić... Szukałem fajnego modelu w internecie ale nic na posiadane wyposażenie nie znalazłem. Skoczyłem do kolegi modelarza kilka ulic dalej czy ma jakieś stare numery Przeglądu modelarskiego. Dał mi kilka miesięczników no i była lektura. Przeglądam karteczki no i rzucił mi się w oczy plakat Super Dimony. No całkiem piękny model. No i kolejna kartka iii... I już wiedziałem co zbuduje:D Przegląd wyposażenie : jakiś silnik 3f, regulator 18A, pakiet lipol 2200mah, 3 serwa tower pro. No i czas nadszedł żeby zabrać się do pracy. Dzień pierwszy wycięcie elementów, kolejne trzy na złożenie modelu do kupy. No i efekt jako taki. i model poszedł na półkę. Ostatnio Kupiłem ASW28 no i niestety Jak wróciłem z pierwszych lotów to model na łóżko, nad łóżkiem półka z książkami i jakimś cudem encyklopedia mi spadła na kadłub i niestety do kasacji... co się dało to uratowałem i tak mi została cała elektronika z kadłuba. I znowu nie ma czym latać. Rzut oka na najdalszy kąt pokoju i do reki wpadł znowu górnopłat. Trochę model oglądałem no i w 4 godziny był gotowy do lotu. no t akku podłączyć do zasilania i na sobote można latać. no i po obiedzie zabrałem model pod pachę, radio w rękę i 5-cio minutowy spacerek na miejsce startu. szybka kontrola przed startem no i można spróbować to ulotnić. Gaz na max, rzucam model przed siebie i wielkim zaskoczeniem było że model poleciał! No pięknie! Model kleił sie powietrza i aż się nie chciało lądować ae trzeba zobaczyć jak model sunie na brzuszku. Pierwsze podejście i gładki ślizg na glebie. Kolejny raz to samo. Po coś pięknego. Nowicjusz by sobie poradził. Ale brakowało mi trochę mocy. W domu zamieniłem regulator i silnik na zestaw z ASW no i od razu widać że ma większą moc. Śmigło GWS 9x5 no i miodzio mruczy:) Teraz tylko czekać na weekend albo i mieć nadzieje ze szybką wrócę z pracy:) FOTO: Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Na moje to ma bardzo małą rozpiętość Można by mu dorobić coś w stylu uszu, tylko że bez wzniosu, w kształt np trapezowego skrzydła. Model fajny. Mnie też się podobają takie modele... posiadające dwa ogony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Robiłem go według planów no i tak zostanie:P Konstruktorowi latał dobrze a mi lata wyśmienicie:D Rozpiętość 100cm długość 75cm waga (jak na razie)580g. Planuje w niedługim czasie zamontować trójkołowe podwozie i jak kupie karte pamięci do FCO2 to model bedzie służył jako platforma video:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Model troche już przeszedł ale nadal wygląda świetnie i nadal jest zdatny do lotu:) Dziś trochę śmigałem w powietrzu i takie efekty : Kontrola przed startem I w górę! Było nieźle:D A tu fotograf Polecam model każdemu! Skan planów mogę przesłać na meila jak by co pisać na PW Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Z całej fotorelacji najbardziej podoba mi się "fotograf" rozumiem że siostra?pozdrowienia dla niej A tak powazniej jeśli możesz wrzuć mi na pocztę skan modelu moze moi"młodzi " zainteresują się budową tego a nie tylko Prymusa :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Poprosze o plany -> konrad0206@poczta.onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 pisać na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Plany poszły. Powodzenia w budowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek-h Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 witaj Marcin jak możesz to nie zapomnij mi wysłać plany tego górnopłata na @: staszek-h@wp.pl pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek-h Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dzięki Marcin K. plany doszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek-h Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 "pomógł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Jeżeli można ,to też chęć mam na te plany. mail:wladek-s1@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Jeżeli można, to też bym prosił. stasw1234@interia.pl [EDIT] Plany doszły. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Panowie plany wysle jak tylko bede w domu czyli jakos w sobote. Na ta chwile jestem na delegacji i dostęp do forum tylko przez telefon:( jak tylko bede mial możliwość wysle plany. Prosze o pochwalenie w tym wątku swoimi modelami:) i jak macie jakies problemy to pytać. Chętnie pomogę:)Panowie plany wysle jak tylko bede w domu czyli jakos w sobote. Na ta chwile jestem na delegacji i dostęp do forum tylko przez telefon:( jak tylko bede mial możliwość wysle plany. Prosze o pochwalenie w tym wątku swoimi modelami:) i jak macie jakies problemy to pytać. Chętnie pomogę EDIT. Chyba udalo mi sie przeslac plany. Sprawdzic poczte:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Jak by kogoś interesowały plany i artykuł to stąd można pobrać http://chomikuj.pl/tasma16/Rekreacyjny+g*c3*b3rnop*c5*82at+Plany*2bArtyku*c5*82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.